torsdag 30 augusti 2007

Röd kärlek


Foto: Lotten
Så kom mitt stora paket med rött innehåll.... min puls var långt över 100 slag i minuten. Tänk vad förväntansfull man kan bli ;-) Där låg den då.... min röda Bumling! Tänk vad jag har gått och suktat efter en sådan länge..... budat på Tradera, letat på loppisar, genomsökt släktingarnas förråd och vindar.... och plötsligt händer det! En liten oansenlig annons på Blocket. Meila, ringa, vänta..... hoppet väcks, förväntningarna stiger.... och JAAAAA! Jag fick den!
*
Imorgon åker vi till östergötland och hälsar på släkten så nu lämnar jag bloggen ett litet tag! Jag är snart tillbaka med nya tag. Ha en trevlig helg!


onsdag 29 augusti 2007

Utmanad....

Foto: Lotten
Hoppsan.... jag har blivit utmanad av inte mindre än tre goa blogg-tjejer att dela med mig av mina vanor och ovanor. De som har utmanat mig är:
Jag antar härmed utmaningen -
1. Jag startar alltid min dag med ett stort glas Coca-cola. När jag jobbar måste jag oxå ha med mig en 50cl flaska till jobbet..... nackdelen är ju att man blir väldigt bubblig och gasig i magen. Det räcker ju med att jobba natt för att man skall bli gasig.... om ni förstår vad jag menar ;-)
2. Jag är en vanemänniska vad gäller min frukost. Jag kan lätt äta samma frukost, varje dag, året om... Det sammma gäller godis - alltid Polly! Jag får till och med Polly i julklapp av min lillebror...
3. Som alla andra inredningsbloggare köper jag alldeles för många inredningstidningar.
4. Bloggandet har ju blivit en vana som tar ganska stor plats i mitt vardagsliv. Jag kollar oftast favorit-bloggarna på förmiddagen efter jag har fått iväg barnen. Ibland när jag jobbat och haft mycket på jobbet (inte hunnit blogg-surfa på jobbet) kan jag bli sittandes på morgonen när jag istället borde sova. Det är då jag kanske lämnar lite konstiga kommentarer ;-)
5. Jag är lite av en perfektionist när det gäller hemmet. Inte städningen utan om det skall målas om eller så..... då vill jag göra jobbet själv så jag vet att det blir bra gjort. Det är väl en ovana jag har..?
6. Jag är dålig på att hålla kontakten med folk..... ringa, skicka meil och så.
7. Däremot är jag alltid tidig till möten. Jag avskyr att komma för sent. Därför kommer jag minst 10 minuter för tidigt - och ljuger när de frågar om jag väntat länge....
8. Jag svär som en borstbindare när jag blir arg eller irriterad..... det är en väldigt ful ovana som jag ibland kan se att barnen tar efter *skäms*
Nu skall jag väl skicka vidare den här utmaningen är det tänkt men eftersom de flesta har gjort den vad jag kan se så säger jag så här: Du som läser detta och INTE blivit utmanad är härmed utmanad av mig! Kram på er!
Imorgon kommer mitt stora paket med rött innehåll......

Retro-skatter


Foto: Lotten
Dom här två tygbonaderna som är ganska stora hade jag på mitt rum när jag var liten. Min stora pojk hade de i sitt första rum men de gjorde sig inte där mot den blålila väggen. Jag har länge funderat på vart jag skall sätta upp dem så man kan titta på dem och njuta..... för jag tycker att dom är himla fina. Jag har nog hittat en plats för kaninen eller haren eller vad det är för något....? I trapp-husets översta del, ovanför det pyttelilla fönstret, kommer den få sitta! Först skall vi bara riva lös tapet, spackla och måla väggarna ;-)
Imorgon är det lilla julafton för mig..... för då kommer det att komma ett paket! Jag kan knappt vänta! Jag tror inte det är sant...... så roligt det skall bli att få det här PAKETET! Kan ni gissa vad det är?



tisdag 28 augusti 2007

Cath Kidston - höstnytt

Cath Kidston
Nu kan man beskåda höstnyheterna från Cath Kidston på deras hemsida. Det är mycket fint där som jag skulle vilja ha. Tyger bland annat. Men de här fina sybehören på bilden ovan väckte den där trånande ha-känslan som sprider sig i hela magen - som är så svår att stå emot ,-)
Flugsvampen är en nåldyna.... borde gå att göra själv? Huset till höger är en sykorg där man kan lägga sina pågående stick, virk eller brodyrprojekt i. Visst är de oemotståndliga! I ett svagt ögonblick övervägde jag att ta flyget (Ryanair) nu inom den närmsta veckan, över dagen, för att shoppa loss på Cath Kidston i London. Men jag insåg krasst att jag tyvärr inte är miljonär. Jag får nog klura lite på att göra en egen flugsvamps-nåldyna!

Charmigt


Foto: Lotten
Veckan tisdagstema var svårt tycker jag..... Charmigt - då vill jag ju självklart sätta in bilder på barnen. Men eftersom detta är en inredningsblogg så får jag ju försöka att vara konsekvent. Här är mitt bidrag iallafall...... ett par porslinsfigurer som är charmiga tycker jag plus min bok jag läser just nu - Brunstkalendern. Den är supercharmig!

söndag 26 augusti 2007

På min hatthylla



Foto: Lotten
Vädret blev ju trots allt inte så dåligt som det såg ut. Men vindarna är iskalla och höstiga... och jag såg att löven börjar redan tappa sin färg!





Jag var på stan i fredags och då köpte jag de här fina korgarna på Lagerhaus. Passar perfekt i färgen till tapeten i hallan. Jag har tänkt att man kan förvara lite vantar, mössor och annat löst i dem. Det fina skohornet som är designat av Manolo Blahnic, är från Habitat. Det är inte bara fint - det är väldigt funktionellt oxå!

Jag hoppas att jag får lite ork och lust denna veckan att börja måla allt som jag vill ha målat.... På tisdag skall jag till Akvarellmuseét.....Hörs!

lördag 25 augusti 2007

Lördag


Vart tog den sista sommar dagen vägen? Meterologerna lovade att det skulle bli soligt och fint här..... men när vi vaknar och tittar ut är det höst - grått, blåsigt och kyligt. Meterologerna har kanske inte haft det lätt i sommar men någon gång kunde de väl ha rätt? Nu gick planerna på en sista dag på stranden i stöpet..... får bli höstmys med levande ljus och pyssel istället.

Hoppas att ni andra ute i landet får bättre väder än vi - njut för mig med då är ni snälla!

torsdag 23 augusti 2007

Titta in....

Idag bjuder jag in er att titta på vårt sovrum. Rummet är ca 13 kvadrat och ligger i nordväst. Ett stort fönster på 2 meter bredd släpper in mycket ljus. Man har även tillgång till en liten vädringsbalkong med kvällssol och havsutsikt. Färgen är ljus grå på väggarna och snickerierna är vitmålade. Golvet är ett laminat i bok.....
*
Låter det som en mäklarannons.....? hi, hi!


Foto: Lotten
Här är alltså vårt sovrum i sin sommarskrud med vita tunna linne-gardiner och vitt överkast. På vinterhalvåret har vi ett rött Lexington-överkast med vita små stjärnor tillsammans med de blå flaggkuddarna. Det känns som om man vill ha lite mer mustiga färger på vintern. Gardinerna är faktiskt helt nyuppsatta - vi har inte haft gardiner förut utan bara haft rullgardinen. Fönsterbräda har vi inte heller... än. Den är inköpt men inte uppsatt än bara.

onsdag 22 augusti 2007

Det kom ett litet brev...

...med posten idag! Det luktade så ljuvligt av lavendel! Det var vinsten från Maria på sextiotalsvillan - en helt underbar liten lavendelpåse med påsydd spets och stämplad krona på!
Foto: Lotten
Tusen tack Maria!
*
En liten fråga bara..... vart har du köpt den underbara stämpeln?

tisdag 21 augusti 2007

Mina ljuspunkter i hemmet

Som jag tidigare lovat kommer här en liten rundvandring bland mina lampor här hemma. Alla lampor är inte med för att skona er från tristess. En lampa saknas tyvärr..... det är min röda Bumling-lampa som jag inte har lyckats få tag i ännu ;-)





Foto: Lotten


Här ovan ser ni lampan i vårt sovrum, den röda retrolampan från min barndom som hänger i lillebrors rum, sänglampan i lillebrors rum. Storebror har en lika dan på sitt rum. Sist en spot från IKEA som jag personligen tycker är så himla snygg! Dessutom kan man hänga upp den utan att borra....



Foto: Lotten


Från vänster här ovan ser ni lampan ovanför köksbordet, från IKEA. Lampa "flower....nånting" från Habitat, står i vardagsrummet. Min fina Luxus lampa i opalinglas med skärm av "Metsovaara" - en guldklimp från mitt föräldrahem. Den står i allrummet i källaren där vi har TV´n. I samma allrum står golvlampan från IKEA som ger mig ljus när jag syr.


Grönt



Foto: Lotten
Jag har ju missat tisdagstema de senaste gångerna..... så nu var det dags igen! Jag är ingen "grön" människa så jag hade inte så mycket grönt att fota. Förutom krukväxterna..... men jag väljer att inte ta den lätta vägen ;-) Så här kommer mitt gröna bidrag uppifrån vänster ser ni: roboraptor, tapeten i hallen, retro lampskärm samt ett par sytrådsrullar.

måndag 20 augusti 2007

Elefant-kudde

Foto: Lotten
Min store pojk kom hem från skolan med ett papper med en massa saker som skulle tas med till skolan. Bland annat skulle han ha en liten kudde med sig till avslappning/massage..... Så när jag hade stigit upp alldeles för tidigt efter jag vakat av, var det bara till att sätta sig vid symaskinen och skrida till verket. Sonen fick välja tyg från mitt stoora tygförråd och valde ganska snart elefant-tyget - mitt favorittyg! Allt som allt tog det ju bara 5-10 minuter att sy.... och visst blev den fin?
*
Återkommer snart med en liten lampvisning från mitt näste ;-)

lördag 18 augusti 2007

Lite bilder....

Foto: Lotten
Igår kom ett paket på posten. Det innehöll ett tufft 70-tals tyg som jag ropat in på Tradera. Helt i min smak! Tanken var att jag skulle sy en kjol till mig själv av det..... men när jag nu ser det irl börjar jag tveka! Det skulle vara fint som kuddar.... 3 stycken räcker tyget till. Hmm... jag får nog tänka lite till ;-)

Foto: Lotten

Passar på att fota min fina stapel av pressglas så även ni får se den! Den står inte så här normalt utan är bara arrangerad inför fotograferingen. Allihop är köpta i år och på olika loppisar.
*
Detta var ett litet helginlägg från mig mitt i jobbar-helgen! Tack alla ni som tänkte på mig i ert fredagsmys! ;-) Ha en fortsatt trevlig helg!

fredag 17 augusti 2007

Äntligen fredag

Foto: Lotten
Så äntligen var det fredag igen.... men inget kul för mig för jag jobbar hela helgen i vanlig ordning! Min kreativitet har inte riktigt hittat hem än men jag har lite små grejer på gång som ni snart får se här på bloggen.
På bilden ovan visar jag min fina Marimekko-börs som jag köpte i juni. Den har jag använt mycket flitigt och jag blir glad av färgerna och prickarna! Sist jag var i Marimekko-affären såg jag en handväska i detta prickiga tyg - fodrat med svart-vit-randigt tyg och dessutom vändbar! Tyvärr var inte priset lika uppiggande ;-) 990 kronor skulle de ha för den!!! :O
Med detta inlägg vill jag önska er allihopa trevlig helg! Tänk på mig när ni har fredagsmys ;-)

onsdag 15 augusti 2007

Emalj-skylt


Foto: Lotten
Den här emaljskylten hänger hemma hos min mor. Den är helt underbar i färgerna och jag blir glad av att se den! Min kära lilla mamma har hela huset fullt av massa tokiga, roliga, underbart fina saker som hon har samlat på sig under lång tid!
*
Jag har just nu en liten svacka känner jag.... både vad gäller ork och inspiration. Hoppas att orken kommer tillbaka snart så det blir lite ordning på torpet....
Idag har jag varit på loppmarknad - köp ingen skit! ropade mannen efter mig när jag åkte så jag tappade lite modet ;-) Jag köpte fina lego-leksaker till dom små vandalerna för en spottstyver så där blev det lite fyndat ;-)
*
Jag återkommer snart med mer inspiration hoppas jag! Jag skall ut och leta rätt på den! Ha det!

söndag 12 augusti 2007

Kakbak

Foto: Lotten
Sista dagen på barnens sommarlov idag. Imorgon börjar allvaret igen efter närmare 8 veckor helt ledigt! Skönt säger mamma..... sista veckan har de vart i luven på varann hela sin vakna tid. Då slår det dåliga samvetet till och mamma bakar kakor ;-) 4 plåtar med gaffelkakor blev det!

Foto: Lotten
Till mamma blev det en skål med Biggaråér..... stavas det så? Hoppas att jag kommer igång med mina projekt igen. Orken har inte riktigt funnits där efter att jag började jobba igen. Jag har kommit ifrån min sovrutin så jag vaknar alldeles för tidigt när jag är mittemellan två nattpass. 4 timmar sömn gör att man blir lite sliten.... dags att köpa antirynk ;-)

lördag 11 augusti 2007

Retro solstol

Foto: Lotten
Åskvarmt ute..... jag flämtar..... men min solstol i barnmodell från 70-talet gör mig lite lättare till sinnet! Den lyckades jag rädda från en säker död på sop-stationen. Min äldre bror som inte förstår sig på fynd och fina saker hade slängt den i en stor hög med bråte när vi röjde vinden i mitt föräldrahem. Det var från början 2 eller kanske 3 sådana här fina stolar men min bror hade lyckats slänga de andra.... Han delar inte min entusiasm för gamla saker ;-)
Visst är tyget underbart! Det har inte åldrats någonting... inte ens en liten blekning!

torsdag 9 augusti 2007

Makeover av Datahörnan

Foto: Lotten
Så här såg det ut fram tills för 10-14 dagar sedan......Trångt, tråkigt, rörigt och alldeles förfärligt!
*
Nu ser det ut så här:



Foto: Lotten
Väggarna har blivit vita. Bordet är utbytt mot en bordsskiva vi hade ståendes i förrådet. Den sågades i lämplig form och storlek och kläddes med röd vaxduk från Åhlen´s. Röda bordsben " Curry" från IKEA, 25 kronor styck. Stolen fyndade jag på "Bolagret´s" fyndhörna. Lampan är min gamla barndomslampa från 70-talet. Sist men definitivt inte minst mina fina nya väggdekaler som jag köpt på "Etsy"...... Gå in på http://www.etsy.com/ och sök på "vinyl wall art" så hittar ni massor med fint att dekorera väggarna med.

Altanbygget fortskrider


Foto: Lotten
Nu har svärfar och maken arbetat flitigt i drygt två dagar med altan-tillbyggnaden på baksidan. Den är inte helt färdig än men en bra bit på väg iallafall. Det är så skönt att bli av med gräsmattan en gång för alla.... eller mossmattan rättare sagt;-)
Till höger på bilden har vi ett äppleträd - det syns inte riktigt.... där under skall det läggas kullersten och sand. Till vänster är en planteringsyta. Där blir det nog först nästa vår som den görs iordning. Vi är lite sugna på att plantera vindruvor på en spalje.... och kanske lite rosor. Mördarsniglarna ställer ju till lite i planeringen.... man vill ju inte duka buffé för dem ;-)

Foto: Lotten

söndag 5 augusti 2007

Ledig ett par dagar

Foto: Lotten
Efter att ha jobbat 2 nätter i helgen skal jag nu vara ledig ett par dagar....Svärföräldrarna kommer för att hjälpa oss att bygga ut altanen så det blir inget slappa här inte ;-) I fredags var vi iväg i hyrd lastbil och kastade skräp på tippen och köpte virket till altanen. Äntligen skall det bli ordning där så jag kan sitta och njuta i mina adirondack-stolar.... Återkommer med bilder!
*
Jag vill också passa på att tack för alla vänliga kommentarer, Tack! Det är så roligt att kolla in på bloggen och hitta trevliga små meddelanden....
På bilden ovan visar jag en fin korg som jag köpte i Lysekil i somras..... jag vet inte riktigt vart jag skall ha den än men det ger sig ;-) Ha det gott i det soliga vädret! Vi hörs!

lördag 4 augusti 2007

Tagen.... eller utmanad

Så har jag blivit Tagen eller utmanad eller vad man skall kalla det....av Maria-jag blommar!
Maria skrev så mycket fint om min blogg så jag blev alldeles tagen och stolt...på samma gång. Tanken med utmaningen är att man skall skriva ner sina favorit-bloggar, 3-4 stycken. Så skall de jag nämnt i sin tur nämna sina favoriter.... problemet är dels att den här utmaningen snurrat runt ett tag så alla är redan tagna... Men jag har många fler än 4 stycken favoriter.... Dilemma!
Jag säger som någon annan oxå gjorde - att mina favoriter finns i sidomenyn. Klicka på dem ni inte känner igen så kanske finner ni en ny favorit.