fredag 20 februari 2009

Hipp hipp hurra!!

Foto: Lotten
Idag fyller min blogg två år och det vill jag fira med en liten utlottning. Vinsten är det ni ser på bildern - en börs/liten necessär sydd av en loppisfyndad 70-talsduk.
Allt du behöver göra för att vara med är att lämna en kommentar här till det här inlägget - då får du 1 lott. Vill du ha dubbel vinstchans så lånar du bilden och länkar till den här utlottningen på din blogg. Utlottningen avslutas den 1:a Mars klockan 12. Lycka till!

onsdag 18 februari 2009

Piffad

Före:
Efter:
Foto: Lotten
Köpte den här lilla "moppe"-byrån på loppis häromdagen för ett par tior. Vitmålad var den redan när jag köpte den så piffningen gick fort. Jag klippte ut en bambi i ett fint papper och limmade fast med Panduros Decopauge-lack. Jag har tänkt att ha den här i mitt syrum när det är klart. Jag har inte bestämt mig än om den är klar såhär.... det känns som om det saknas något?

tisdag 17 februari 2009

Handgjort



Foto: Lotten
Det var ett bra tag sedan jag deltog i tisdagstema men när temat är "handgjort" kände jag att jag bara måste vara med ;-) Ni som är mina trogna läsare är nog trötta på att se mina mormorsrutor nu..... det här är sista gången på ett tag nu - jag lovar! På översta bilden har jag satt på mig två pulsvärmare. De röda i tjock ull är de första jag gjorde och de saknar tumgrepp så de sitter mer på handleden. De grå med rosa kant som jag har under är de som jag använder mest....

måndag 16 februari 2009

Carl - på min vägg

Foto: Lotten
Nu har även jag blivit lycklig ägare av en egen "Carl" att pryda min vägg. Jag var i valet och kvalet om jag skulle satsa på svart eller vit ram... till slut föll valet på den vita. Han hänger i trapphallen på övervåningen - där vi har våra sovrum. Vakar kanske över oss när vi sover...? Som ni ser så har Maimekko-tyget inte kommit upp än i trappan. Den här veckan skall jag på lediga dagar sortera till soptipp, återvinning och försäljning. Röja-ur-varje-förråd-och-skrymsle-uppdraget förklaras härmed startat.
På fredag fyller "Nästet" 2 år och det hade jag tänkt fira med en liten tävling..... det är ju populärt här i Blogglandia ;-) Så håll ögonen öppna för snart börjar den....
Vill du oxå köpa en egen "Carl" gå in på: www.sammyrose.se

onsdag 11 februari 2009

Utlottning!

Var med i Pink Fridays utlottning av fina posterspaket. Jag skullevilja ha katten och ugglan;-)

lördag 7 februari 2009

Drömmar om våren

Foto: Lotten
Nu längtar jag riktigt mycket till våren. Här nere på västkusten har det kommit lite snö de senaste dygnen.... som vanligt töar det bort under dagen och allt blir bara en enda lerpöl - Tråkigt! I torsdags kom senaste katalogen från Stoff & Stil som innehöll en hel massa vårig inspiration. Det kommer att bli en beställning därifrån snart ;-) Nu är jag iallafall på landet. Här är grått och dimmigt och inte så vårigt alls. Hörs snart igen!

torsdag 5 februari 2009

Poppis loppis

Foto: Lotten
Igår var jag på en för mig helt ny loppis som jag upptäckte för ett par veckor sedan. Det roliga är att den ligger väldigt nära och ändå har jag inte vetat om den förrän nu.... I går var första gången jag faktiskt köpte något. Den här lampan som är förvillande lik dom jag köpte på Tradera för ett tag sedan. Just den här står just nu i sovrummet. Jag planerar att måla lampfoten på den här.... antingen vit eller kanske svart..? Just nu lutar det åt att den kommer att bli vit. Nu åker jag ut till landet ett par dagar för att ha 4 dagar ledigt med barnen. Återkommer kanske i helgen... annars syns vi nästa vecka!

onsdag 4 februari 2009

Önskan

Foto: Lotten
Tänk om jag kunde ha den här kappan som min mamma en gång haft! Så underbar i färgen, formen och detaljerna. Kolla kragen och knapparna.... så fina! Någon gång skall jag gå en sykurs och våga ge mig på ett sådant projekt. Jag har sytt en fin klänning en gång till ett dop. Då köpte jag Marimekkos ananastyg i rosa och sydde en fin klänning med vitt foder.... det tog åtskilliga timmar.... jag sydde upp fållen för hand och läste mönstret ordentligt innan jag började. Den blev fin! Hittar jag ett ordentligt mönster så kanske jag vågar mig på det..... Jag vill ju inte att det skall se hemmasytt ut ;-)

Foto: Lotten
Det här påslakanet med tillhörande örngott vann jag på Tradera. Jag är såå nöjd! Metsovaara är det som designat tyget och jag faller ju förstås som en fura för färgkombinationen. Nästa vecka är det sportlov här i Göteborg... men det missade jag helt när jag lade schemat så jag jobbar 4 nätter nästa vecka. Jag tar igen det på påsklovet - jag lovar mina barn att vara helledig då!