tisdag 31 mars 2009

Foto: Lotten
Nu är snart Mars månad slut och vi går in i vårmånaden nummer ett i mitt tycke. Bilden ovan visar en fin inramad bild av Frykstrand som jag köpte på loppis förra veckan för ett par tior. Bilden är ur en serie med årets alla månader och just den här är "April". Jag har en gammal skolplansch med som Frykstrand har gjort med björkar i blom som är underbar.

Foto: Lotten
Här kommer en liten uppdatering från syrummet. Hyllorna är på plats och väntar på att bli fyllda.... Jag trodde att de skulle fyllas till bredden med alla mina tyger. Men när jag vikt dem fint och lagt in dom i fina högar så kommer hyllorna inte ens att bli halvfulla!! Jag har tänkt att ha korgar i de nedersta facken där jag kan lägga små tygbitar, dragkedjor, garn och dylikt.
Nu skall jag bara ha dit bordet och en hylla med så är det snart klart!

torsdag 26 mars 2009

Tapet-lappat

Foto: Lotten
Tadaa!! Äntligen kan jag visa lite framsteg i syrummet! Tapetväggen med lappar är färdig! Tack alla ni som bidragit med tapetbitarna! Jag är såå nöjd!
När jag satte igång hade jag väldigt svårt för att bestämma mig för om lapparna skulle vara lite bohemiskt slarvigt uppsatta..... eller om det skulle vara jämna linjer. Det fick bli det senare... för jag var rädd att det skulle bli väldigt rörigt men mycket mönster, färger och dessutom sneda överlappningar mm.
På förmiddagen så var vi iväg till IKEA i Kållered för att byta Expedit-hyllan som var i fel färg. När vi kommer dit så har de översvämning så hela varuhuset var stängt!!! Så vi fick vackert köra genom hela stan till Bäckebol istället. Nu har jag rätt hylla hemma så nu skall jag bara skruva ihop den med. Snart är mitt syrum klart! fattas bara ett skrivbord med.....

onsdag 25 mars 2009

Pausbild...

Foto: Lotten
Min mamma sa till mig att det var dags att byta bild på bloggen för nu hade hon sett sig mätt på mina kuddar så här kommer en liten pausbild ;-) Nu är vi friska här igen och jag har jobbat två nätter. Sitter här och har precis stigit upp.... Ikväll eller imorgon skall jag börja tapetsera med alla småbitar av tapeter. Imorgon skall vi byta IKEA-hyllan oxå så jag får en vit som jag vill ha.... så nu börjar det dra ihop sig! Tänk vad lyxigt när mitt alldeles egna sy-krypin är färdigt! Hyllan på bilden ovan är en prylhylla som fick sig ett par lager av den gula färgen som jag målade stolen i. Tanken var att mina pojkar skulle ha den och sätta sina fina småsaker i.... men de verkar inte vara intresserade av den så den kanske kommer till nytta i mitt syrum...
Jag återkommer snart med bilder på framstegen i syrummet, hoppas jag.

söndag 22 mars 2009

Vårkaramell

Foto: Lotten
Den här fina kudden i den mjukaste sammet från Marimekko köpte jag igår. Direkt jag kom in i butiken föll jag för de fina färgerna - riktiga vårfärger i min mening. Visst passar den in i soffan med de andra kuddarna....? Kul med ett litet grönt inslag bland allt rosa-rött-orange.



Foto: Lotten
I syrummet intet nytt - IKEA-hyllan var givetvis i fel färg när jag skulle packa upp den så det blir till att åka och byta den nu i veckan. Tapetväggen skall upp den här veckan iallafall..... Tur att det är en bit kvar till påsk som var mitt mål att syrummet skulle stå klart. Men när hyllan är bytt och tapeterna sitter på väggen så går det ju fort. Här hemma ser det fortfarande ut som en krigszon, tyvärr.

fredag 20 mars 2009

Sommar-pjuks

Foto: Lotten
Ett litet avbrott från syrummet... så ni inte tröttnar. Dom här fina träskorna skall jag ha i sommar. Jag har tränat att gå i dem här hemma och jag måste säga att de är fantastiskt sköna.... men jag höll på att slå mig halvt fördärvad i trappan häromveckan ;-) Det är en viss teknik att gå i träskor faktiskt... jag hoppas att det funkar att gå på kullerstensgator som det kryllar av på landet!
Träskorna är inköpta på http://www.juniform.se/
Idag kommer det inte bli något tapetserat i syrummet eftersom vi har sjukstuga här hemma.... men lite annat småpill kanske hinns med. Ha en bra helg!

torsdag 19 mars 2009

Håller budgeten...?

Jag håller på att småfixa lite nästan varje dag känns det som med mitt blivande syrum. Idag har jag varit en blixtvisit på ett nästan folktomt IKEA och köpt hyllor till syrummet. Imorgon skall jag börja med tapetväggen har jag tänkt. Nu i veckan har jag jobbat en del... men jag har däremellan hunnit måla om en stol. Det är 1 av fyra stolar som jag ärvt av min farmor. De andra tre har jag runt köksbordet. På före-bilden har jag hunnit måla lite grann innan jag kom på att jag skulle fota före-bild.
Stol före

Stol efter
Foto: Lotten
Angående rubriken så hade jag satt en budget på 2500 kronor till syrummet..... det kanske går lite över det taket. När syrummet är färdigfixat kommer an sammanställning av budgeten för de som är intresserade.

onsdag 11 mars 2009

En bit på väg...

Foto: Lotten
Nu har jag rejält onda knän och värkande fingrar efter ett par timmars arbete. Det märks att man inte är van vid att sitta och jobba på hårda golv ;-) Men nu är golvet lagt i allafall och det blev ju en klar förbättring även om färgen inte riktigt stämde överrens med mina förväntningar. I affären såg golvplattan vit ut om man satte den ihop med en svart platta... men här ihop med vita väggar blir den mer grå-blå än vit. Ja, ja.... huvudsaken är att jag slapp det där hemska hudfärgade/svårt mögelfärgade standardgolvet i allafall. Nu blir det inte så mycket gjort ett par dagar framöver för jag skall jobba igen och sedan blir det en tur till Landet. På fredag fyller jag år så det blir tårta i helgen. Ha det allesammans!

Foto: Lotten

måndag 9 mars 2009

Tack för alla tips..

Bild lånad från flickr.com
Planerna fortskrider sakta men säkert. I Helgen har jag arbetat så då har det inte blivit mycket gjort.... men idag skall jag åka och kolla på vita golvplattor som "Mönstermonstret" tipsade om och sedan skall jag jämföra det med målat golv - pris och finnish. Jag har tänkt mig en vit grund i syrummet men ovanför arbetsbordet är jag sugen på att göra någon slags tapetvägg i stil med bilden ovan. Mija Kinning på Bygglov har ju något liknande i sitt syrum i lastbilen.... Tanken är ju Budget-renovering.... max 2500 kronor får det kosta allt som allt. Det var någon som föreslog heltäckningsmatta - det hade varit lite lyxigt och skönt! Men eftersom frysen står där och behöver frostas av då och då så känns inte det så fräscht ;-)
Persilja hade en del funderingar kring placeringen av bordet.... tydligen inte bra Feng Shui att sitta med ryggen mot dörren. Jag tror inte att jag har ont av det.... och att ha bordet längs vänster sida blir nog trångt. Jag vet inte om jag skrev det förut men frysen som står där skall stå kvar samt hyllorna längst upp skall vara kvar (och en del av det som står där...)
Har ni fler tips, smarta lösningar eller funderingar så tveka inte att höra av er! Jag uppskattar all slags feedback...

fredag 6 mars 2009

Sökes: Råd och tips

Foto: Lotten
Det här är så långt ifrån glamour man kan komma men jag visar det ändå ;-)
Det här är mitt inneförråd som det såg ut innan jag röjde ur det. Det är det här som skall bli mitt syrum såsmåningom... jag hoppas att det skall vara klart före påsk! Inget förutom hyllorna högst upp och frysen skall vara kvar. På kortväggen längst in har jag tänkt mig ett arbetsbord som går tvärs över och eventuellt någon hurts under. På vänsterväggen har jag tänkt att ha någon slags förvaring till mina tyger. Hyllorna som står där är inte bra..... dom skall ut i uteförrådet. Jag har tittat på en vit bokhylla på IKEA men den är bara 150 x 150 cm så den utnyttjar inte ytan till max.... Häromdagen tittade jag på Elfahyllor - då kan man utnyttja varje cm men det är ganska dyrt!
Mitt största bekymmer är golvet.... det ligger en fruktansvärd plastmatta där nu i en ful hud/mögelfärg. Vad göra?! Måla över den? Hur gör man då? Finns det andra alternativ? Jag vill ha ett vitt golv!
Alla tips emottages tacksamt!

torsdag 5 mars 2009

Jag har inte gett upp...


Foto: Lotten


Jag har inte lagt av med bloggandet. Jag har bara haft lite mycket på en gång - magsjuka för andra gången på 2 veckor och däremellan har jag röjt ur förråd, garage mm och slängt på tippen, jobbat förstås..... och min data som är från stenåldern har blivit väldigt trött, kärlkramp eller ännu värre. Hoppas att den reder upp det annars får jag börja leta efter ny data med :(


Slut på gnället - här är ett litet inlägg från mig iallafall med väldigt färgsprakande bild. Tygerna under boken köpte jag två stuvar av på IKEA häromdagen. Det är samma designer som gjort anteckningsboken - Lotta Kühlhorn. Det blommiga tyget är väldigt lik mönstret på boken tycker jag. Nu börjar jag bli otålig på att få färdigt mitt syrum. Jag måste fixa till golvet på nåt sätt... jag vill ha vitt golv såklart. Sedan är det inredningen jag måste få till... men det är ju bara roligt ;-)

söndag 1 mars 2009

Utlottningen avslutad....

Vinnaren är.....

Minimill
Ett stort Grattis!
Maila mig din adress så skickar jag börsen till dig!
Tyvärr blev det här inlägget lite tråkigt och färglöst.... det beror på att min data för tillfället inte vill fungera som den skall. Alla mina bilder som finns på datan kommer jag just nu inte åt :(
Hoppas att jag snart kan göra lite inlägg med bilder igen....