torsdag 28 maj 2009

Mormors lampa

Foto: Lotten

Den här fina lampan har jag ärvt efter min gamla mormor. Den hänger nere i TV-rummet i källaren. Jag funderar på att byta tyg på den såsmåningom....
I helgen skall jag till Östergötland och hälsa på svärföräldrarna med flera. Återkommer snart igen! Ha en bra helg!



Foto: Lotten

tisdag 26 maj 2009

Vardagsrum före-efter


Foto: Lotten
Ovan ser ni hur vardagsrummet såg ut innan. Capuccinofärgade väggar med en mörkbrun fond och guld bakom hyllan (som inte syns just på de här bilderna ;-) ). Ekskänken från IKEA såldes snabbt på Blocket och hyllorna skall få ett nytt liv ute i förrådet.....




Foto: Lotten
Samma vy men uppdaterad till 2009. Vitmålade väggar, vintage tapet och kemtvättade ryan från mamma. Marimekkotavlan skall upp på väggen i trappan och här skall istället en jättefin Amerikakarta upp - liknande den stora Afrika-kartan vi har på landet.

Foto: Lotten
Den gula färgen på väggen bakom skåpet är blandad efter det gula i vintagetapeten. Jordgloben är från mitt föräldrahem liksom betjänten.



Foto: Lotten
Favorittavlan hänger kvar såklart. Fåtöljen skall få på sig sin vita klädsel när jag har letat fram den ;-) Allt bråte är inte undanplockat än..... hela hallen är full efter jag plockat bort för att kunna knäppa dessa bilderna.





måndag 25 maj 2009

Quick-fix

Före:
Foto: Lotten
Igår när vi röjde vägen för telemontören och ändå plockade undan datan på sonens rum passade jag på att fixa till hans bord. Målningen hade skavts bort på vissa utsatta ställen så det var inte så fräscht längre - och jag är ju ingen entusiastisk shabby chic-anhängare så det störde mig! Jag tog en bit av vaxduken jag köpte på Ge-Kås i Ullared för ett tag sedan och häftade fast den. Resultatet är jag ganska nöjd med...... I framtiden skall sonen få ett större skrivbord som går hela vägen under fönstren så detta är en tillfällig lösning tills dess. 5-kronors bordet har funkat bra hittills.

Efter:


Foto: Lotten


söndag 24 maj 2009

Tråkväder.....

Foto: Lotten
Så har jag arbetat klart för den här helgen..... skönt! Så tar arbetet hemma vid istället.... dags att få undan det sista efter vardagsrumsmakeovern. Imorgon kommer telemontörerna och skall byta våra telefonjack till "3 hål i väggen". Innan dess måste vi flytta alla möbler som står ivägen för jacken - så blir det rörigt igen då ;-) I veckan hoppas jag kunna lägga ut bilderna på det färdiga resultatet av vardagsrummet samt före-bilder....

Foto: Lotten

fredag 22 maj 2009

Shabby chic

Foto: Lotten
Så har den stora köksrenoveringen på landet dragit igång. När mina bröder hade rivit ner alla gamla skåp så fick köket en riktig "shabby chic känsla" - Visst ser det mysigt ut?! Det vita ni ser mellan brädorna är bomull som stoppats ner mellan golvbrädorna för att förhindra drag;-)
Foto:Lotten
Den här signerade brädan hittades under golvskåpen när de togs bort. Som ni ser är köket inte bytt sedan 1948! När det nya skåpen skall sättas in skall samma planka läggas in under med det nya datumet tillagt.

Var med och tävla du med om ett set med fin väska och matchande börs.

tisdag 19 maj 2009

Nytapetserat


Foto: Lotten

Så är nu äntligen tapeten uppe på väggen - Den var inte lätt att få upp. Tapeten som är en gammal vintagetapet från 70-talet var väldigt ömtålig och gick lätt sönder. När jag skulle använda den där plastrakan och stryka bort luftbubblor så vek sig tapeten i fula veck och det blev färgsläpp på de här vecken.... Suck och stön! Trots motgångarna så kom tapeten till slut på plats.... coh jag är supernöjd! Nu återstår en hel del piffande för att vardagsrummet skall bli färdigt. När det är färdigt så återkommer jag givetvis med fler bilder..... Det är SÅÅÅ roligt att fixa fint ;-)



Foto: Lotten
Uppdatering: Eftersom en del har efterfrågat närbilder på tapeten så har jag idag lagt till det! Varsågoda och njut av en härlig 70-talare ;-)








Varmgul

Foto: Lotten
Den här färgen som jag har målat en liten bit i vardagsrummet med valde jag ut med hjälp av tapeten.... men se så fint den passar ihop med lampskärmen! I vissa ljus ser den solgul ut och i vissa blir den mer orange.... Jag gillar den mer och mer. Idag skall jag ta mig an tapeten igen. Jag har fått upp en våd - sedan tog tapetklistret slut. Nytt klister är införskaffat så nu finns det inga ursäkter längre..... återkommer snart med en bild av resutatet!

måndag 18 maj 2009

Nytt tyg

Foto: Lotten
Ville bara visa ett nytt tyg som jag har fått i min ägo - Jag som inte gillar lila egentligen föll pladask för den här godbiten. Jag har inte bestämt mig än för om det skall få vara gardiner eller om det skall sys ett par kuddar av det..... Ideérna är många men tiden räcker inte till allt. Nu skall jag ut och fixa till en Stringhylla så den blir fin ;-)

lördag 16 maj 2009

Ett smakprov....



Foto: Lotten
Bjuder er på ett litet smakprov på vardagsrummets makeover. Nu är alla väggar målade och en bit skall prydas av den här fina retrotapeten som jag visar på bilden. Sedan skall här fixas med hyllor, gardiner och annat..... Återkommer snart med fler bilder från hela rummet.

fredag 15 maj 2009

Ny lampa i syrummet

Foto: Lotten
Lite tyst här på bloggen för tillfället..... men jag jobbar/målar om/möblerar om + lite annat. Jag är snart tillbaka med många bilder på mina pågående projekt ;-) Idag visar jag en lampa jag köpte på en loppis för 40 kronor. Den fick sitta som arbetsbelysning i syrummet. På tal om syrummet så längtar jag efter att kunna sitta och sy.... många bloggar visar så mycket fint så jag blir såå sugen. Men jag får ta det lugnt just nu känns det som och inte starta några nya projekt förrän jag har avslutat de jag håller på med. Hoppas att ni får en trevlig helg!

söndag 10 maj 2009

Nytt i soffan

Foto: Lotten
Det blev inte som jag hade planerat i helgen. Målningen av vardagsrummet får vänta till lediga dagar i kommande vecka istället. Helgen tillbringades istället på landet där vi så smått börjat med köket. Om 1,5 vecka skall hela det gamla köket vara utrivet för då kommer snickaren och börjar med golvet.... så operation nedpackning / utrensning påbörjades i helgen. Jag kommer att ta bilder under tiden som köket byts så ni får följa renoveringen.
På bilden ovan ser ni en ny kudde och en underbar pläd som numera förgyller soffan på landet. Båda kommer från Designers Guild. Ikväll skall jag jobba igen..... syns snart!

onsdag 6 maj 2009

Broderier


Foto: Lotten
I mitt syrum har jag en låda med loppisfyndade små broderier. Från början hade jag tänkt att sy ett par kuddar av dem.... blanda med lite fina retrotyger. Tiden går och projektet blir liggande.... ideérna ändras med tiden till att bli stolsöverdrag, lapptäcke, väskor mm. Nån dag när lusten och ideérna har landat kanske det blir något fint....

tisdag 5 maj 2009

Sköna Maj



Foto: Lotten

Nu har vi kommit en liten bit in i Maj månad och här i Göteborg är det grönt och fint! Alla äppleträd börjar blomma och dikena är fulla av maskrosor ;-) Bilden nedan är från landet - alla tulpanlökar blommar samtidigt mitt i gräsmattan

Foto: Lotten
Idag har vi hyrt lastbil för sista gången på länge hoppas jag ;-) Denna gången var det en rokad av möbler som genomfördes..... tungt! Imorgon skall jag jobba igen men till helgen tänkte jag måla om i vardagsrummet. Det skall bli vitt - men inte tråkigt!
Om ett par veckor drar vi igång det stora projektet - byta kök på landet! Jag kommer att ta bilder under arbetets gång och visa här på bloggen såklart. Det skall bli jättespännande!


lördag 2 maj 2009

Foto: Lotten
2:a maj redan och det är ett underbart väder här på västkusten! Min näsa lyser röd efter ett par timmar ute i solskenet igår.... Till sommarens många små utflyckter passar väl Rustas korg perfekt... jag köpte en vit med när jag ändå var på gång. Jag har tänkt att ha pelargoner i den vita på uteplatsen i sommar. Då kan man lätt ta dem med sig till landetpå sommaren så slipper de torka ut och dö... Handdukarna i korgen på bilden kommer från H&M home.
Extra roligt idag är att Helena på bloggen http://www.roomservice.blogg.se/ tipsar om min blogg;-) Kul!!