måndag 31 augusti 2009

Tapetfynd och ljusstakar

Foto: Lotten
Ny vecka.... oj vad tiden går fort! Ledig dag idag och massor att göra som vanligt - städa, handla, avsluta virkprojekt förhoppningsvis, kanske tvätta... sy om jag hinner. Ovan är en bild på mitt senaste tapetfynd. En riktigt tjock vinyltapet i underbara färger. Får se vad det skall bli av den.... Under en bild på ett par ljusstakar jag köpte på Tradera. Det är hål uppe på huvudet för smala ljus. Jag har aldrig sett sådana förut. Är det någon som vet något om dem?

Foto: Lotten

söndag 30 augusti 2009

Smygfoton och ånger....


Foto: Lotten
Har ni sett vilket fint täcke grannen på landet använde när han murade om skorstenen :o) Funderade ett tag på om jag skulle våga fråga om jag kunde få byta mot något annat han kunde sitta på... men jag fegade ur :( Ångrar det som attan nu. Lite svårt att se på mina smygfotade bilder... men färgen var så fin på täcket. Åhh vad dum man är ibland.
Nu är jag ledig i två nätter. Jag sov bara 3 timmar idag på förmiddagen så jag kommer antagligen slockna vid åtta framför TV´n. Imorgon skall jag försöka hitta tygklädd elsladd i knallrött - Håll tummarna!

lördag 29 augusti 2009

Köket nästan färdigt!

Foto: Lotten
Nu är första natten avklarat och jag överlevde.... Här kommer ett gäng kort på köket på landet som faktiskt börjar bli klart. Nu är det bara lite lister, hyllor och skåpet vid hällarna.



Foto: Lotten
En vy mot matplatsen. Det lilla trävitrinskåpet skall inte stå där sedan... en ny hylla skall sättas där såsmåningom när vi hittat det perfekta objektet. Foder i fönstret saknas fortfarande...



Foto: Lotten
Ett par bilder på kaklingen som jag gjorde. Vi kaklade in en keramikplatta som keramikern "Herman Fogelin" gjort i väggen. Mamma köpte den här plattan för mer än 15 år sedan och nu har den hittat sin plats tillslut! Alla vitvaror är av märket "Miele" som håller en fantastisk kvalitet. Jag har haft både Eletrolux, Husqvarna, ElectroHelios och Zanussi innan och de håller inte mer än 2-4 år - Skit! Så nu satsade vi på kvalitet. Dessutom har Miele 10 år garanti.




fredag 28 augusti 2009

.

Foto: Lotten
Nu är begravningen över och en stor klump i magen har lösts upp..... det har varit jobbigt att ha det framför sig. Tusen tack för alla goa hälsningar - de värmer verkligen!
Ikväll skall jag jobba mitt första nattpass på över 5 veckor. Har lite dubbla känslor över att semestern är slut.... Kul att träffa alla goa arbetskamrater igen, skönt att komma in i vardagslunken med rutiner och skola..... men samtidigt är det himla skönt att bara vara ledig!
Jag längtar tills jag kan sätta mig i syrummet och sy. Faktum är att jag inte varit där och sytt sedan det stod klart - Katastrof! Jag har många projekt i huvudet som jag gärna vill förverkliga. Har dessutom en del beställningar som ligger och väntar på att bli färdiga.
Jag återkommer i helgen med lite bilder från köket på landet. I väntan på det visar jag ett par av mina svampar.... Ingen har väl missat att jag älskar svampar?

tisdag 25 augusti 2009

Bild på senaste Gråstenen

Foto: Lotten
Tidigare i somras sprang jag på den här smaragdgröna Viola Gråsten filten på loppis för 45 kronor. Som ni ser på bilden är den kanske inte i toppskick men helt ok och framförallt luktfri! Det börjar bli en liten samling av Gråstenfiltar nu - Jag har 2 röda och 2 blå sedan tidigare. De blåa hade mina föräldrar när jag var liten så det är extra kul att ha nu när jag inte har några föräldrar kvar i livet längre.....
I övermorgon är mammas begravning. Nu är det nästan 2 månader sedan hon dog och det känns så konstigt. Det är så mycket jag vill dela med henne. Vi talades vid i telefonen varje dag.... hade nån slags telepatisk kontakt så ibland ringde vi samtidigt till varandra eller så lyfte den andra luren innan någon signal gått fram. Skumt! Skönt ändå att ha begravningen nu.... anledningen till att det dröjt så länge är att mammas syster med familj bor i England och kunde inte innan.
Jag återkommer snart med fler bilder från köksrenoveringen på landet.... vi syns!

måndag 24 augusti 2009

Tillbaka i vardagen

Foto: Lotten
Nu är jag tillbaka efter en intensiv helg i Stockholm. Det blev en del shoppat trots att resesällskapet inte var road av det..... Hur man nu inte kan tycka att det är kul? En hel del turistande blev det iallafall -Slottet, gamla stan, Vasa, Gröna Lund bland annat. IKEA-utställningen som jag hade velat besöka fick tyvärr stå undan då det var Triathlon-tävling på Djurgården så busstrafiken var inställd.
Foto: Lotten
Paumes-böckerna och broschen ovan köpte jag på "Butik Under" på Södermalm. Jag har två Paumes-böcker sedan tidigare och jag älskar dem... därför blev jag väldigt glad när jag hittade dessa!




Foto: Lotten
Bomullstygerna från Svenskt Tenn har jag velat köpa länge.... de skall bland annat bli kuddar och pryda en stolsdyna så småningom. Korgen från Rice köpte jag till REA-pris. Jag tror att mina pågående virkprojekt skall få ta plats i den....




torsdag 20 augusti 2009

Nästa Stockholm...

Imorgon drar jag iväg på en liten weekend i Stockholm med en jobbarkompis. Lite shopping skall vi hinna med har hon lovat (resesällskapet är inte alls intresserad av inredning och gamla fynd som jag .... hur det nu skall gå?) Jag skall till Svenskt Tenn och köpa lite elefanttyg.... Afroart, Room, cocktail och.... vad mer? Snälla läsare hjälp mig med tips på roliga, bra butiker i Stockholm som jag inte får missa!

tisdag 18 augusti 2009

Solen kikar fram...

Foto: Lotten
När vi var inne i stan i måndags sprang jag på den här fina vasen för 30 kronor på favoritloppisen. Det roliga var att jag tidigare i somras fick tag på två snarlika vaser i ljusare blå färger. Den här är lila i glaset. Väldigt tunnt och fint glas. Jag visar de andra två när jag är tillbaka i stan igen.
Foto: Lotten
Äntligen tittar solen fram igen.... känns ovant på något sätt. Så väldigt ljust och värmande... nästan obehagligt ;-) Hi, hi... nä skämt åsido. Jag kunde ju till och med sitta ute lite på balkongen. Det har vi inte varit så bortskämda med här på västkusten de senaste veckorna.Det som ligger över armstödet är min vintersjal som jag håller på med.... den kommer att bli trekantig när den är färdig.

måndag 17 augusti 2009

Foto: Lotten


I helgen fyndade jag dessa bokstäver på blocket.se för 100 kronor.... ett riktigt superfynd i min mening. Det är bara dessa 14 block och man kan inte göra så många ord med dem.... men de är fina som prydnad tycker jag.

söndag 16 augusti 2009

Köket...


Foto: Lotten


Nu har jag tapetserat väggen i köket. Det blev jättebra om jag får säga det själv... På tisdag kommer elektrikern och på onsdag kommer rörläggaren så då kan man börja använda köket snart! Slippa stå och handdiska ;-) Sedan är det en massa småpill kvar som hyllor, lister och foder runt fönster och dörrar. Imorgon åker vi in till stan för att handla det sista....


Tapeten är från Eijffinger, Pip-studio.

torsdag 13 augusti 2009

Fynd och spindlar

Foto: Lotten
Så har nästan tre veckor gått på semestern.... men jag är ledig i nästan två till så det är ok ;-) Köket börjar bli något sådär halvfärdigt. Till helgen planerar jag att tapetsera. Skall bara foga kaklet idag och sedan börja spackla och slipa inför tapetseringen. Snart kan jag visa lite kul bilder. Idag visar jag bilder på ett par fynd jag gjorde förra veckan när vi var inne i stan. Ovan en duk i ganska krafig kvalitet, jättehärlig i färgerna. Halsbandet fick jag på köpet - personalen börjar känna igen mig nu på min favorit loppis ;-) Nedan är en bild på ett symärke som jag föll pladask för - det ingick i ett litet paket med flera märken för 10 kronor. Dom andra var inte så spännande som det här....

Foto: Lotten
...Och sist en suddig bild på vår sommargäst på landet. Eller den kanske bor där året runt.... Jag vet inte? En käck liten hus-spindel skall väl alla friska hus ha...?

Foto: Lotten


tisdag 11 augusti 2009

Mitt byte


Foto: Lotten


Tidigare i somras efterlyste Maria med bloggen Fröken Fryd ett byte. Hon ville ha senaste numret av Family Living. Jag hoppade förstås på bytet och fick ett helt underbart litet skärp Maria sytt samt en tygstuv. Det var ett bra tag sedan jag fick dessa men det har inte blivit av att jag visat dem här på bloggen än..... Det kom liksom annat emellan.
Idag skiner solen. Snickaren har behagat att dyka upp och fixat till sitt misstag något.... vi får se hur slutresultataet blir. Nu skall jag ut med barnen i solen ;-)

onsdag 5 augusti 2009

pyssel på kvällarna...



Foto: Lotten


På kvällarna framför TV´n har jag pysslat med att virka. Tanken var från början att jag skulle göra en halsduk till mig själv.... men det bidde något annat. Kanske en kudde?
Idag skall vi åka in till stan igen. Kaklet vi köpte häromdagen var fel vi fick med hem..... vi fick en matt variant av samma kakel men vi vill ju ha blankt! När vi ändå är inne hämtar vi tapeten som äntligen har kommit samt köper lite mer spont.... Nu börjar vi få lite eld i baken för vi vill ha klart köket innan mammas begravning. Hoppas att det går att få ihop med elektrikern, rörläggaren och klåp... förlåt snickaren.

Jag hamrar och spikar...

Foto: Lotten
... och sätter upp panel. Eller rättare sagt min bror hamrar och jag sågar... Bra samarbete! Äntligen händer det något i köket.... Snickaren har inte behagat att dyka upp och rätta till den snedsågade bänkskivan trots påtryckningar. Kanske typiskt hantverkare...?
Just nu målar min bror panelen. Härnäst skall bänkskivan kapas och skruvas fast, väggen kaklas och en annan vägg tapetseras. Däremellan går vi ut på klipporna och svalkar oss i havet.

lördag 1 augusti 2009

Nyheter i tyghyllan...



Foto: Lotten
Har fotat ett par av tygerna som flyttat in i tyghyllan på sistone. Längst upp ser ni en nyhet från ellos som jag inte kunde motstå. De andra är loppisfyndade tyger varav de två nedersta är påslakan. Jag hatar när tygerna stinker unket och lite fukt/mögel. Det gjorde de två påslakanen. Men efter två veckor på balkongen och en kur i ättika så luktar dom nu fräscht igen ;-)