fredag 30 oktober 2009

Boktips!

Foto: Lotten
Cath Kidston nyaste bok "Sew!" är en riktigt liten pärla tycker jag. Jag har väntat sedan augusti på att den här boken skulle komma och den var precis lika fin som jag väntat mig ;-) 184 kronor betalade jag på Adlibris inkl frakt. I boken får man med ett mönsterark och inte nog med det så får man med allt material för att själv sy väskan på bokens omslag ;-) Jag skall göra ett försök i nästa vecka när jag är hemma tänkte jag.

Foto: Lotten

torsdag 29 oktober 2009

Höstlov och shopping

Foto: Lotten
Först vill jag tacka för alla snälla kommentarer i mitt förra inlägg! Det känns ju lite läskigt att visa sig så på bloggen när man varit anonym i 2,5 år. Men det gick ju bra ;-)
Jag är fortfarande på landet och har höstlov. Jag hade stora planer på att få färdigt mitt nya lapptäcke men det enda jag har åstadkommit är 20-30 lappar. Inget hårt dagsverke med andra ord ;-) Igår var vi inne i Göteborg och handlade lite och uträttade lite ärenden. Den virkade filten ovan hämtade jag ut på posten. Den är från Rice och precis så fin som jag trodde. Nedan ser ni en närbild. Älskar färgkombinationen!

Foto: Lotten
Jag fick ut en liten summa pengar efter min mamma som jag spenderade på något som jag önskat väldigt länge... En laptop! Jag köpte min på Media Markt för 4500 kronor. Den har en stoor skärm och det var mitt enda krav egentligen... förutom att den duger att surfa på ;-) Jag tror att vi kommer att trivas bra ihop.... Återkommer snart med ett boktips!

Foto: Lotten

söndag 25 oktober 2009

Tävlingen avslutad

Foto: Lotten
Nu är tävlingen avslutad och bland 18 som lämnat in tipsrad så hade 6 stycken alla rätt. Rätt svar var alltså: Blond, sjuksköterska, 2,5 år, sovrummet, mars. Bland de 6 som hade rätt svar drog jag två vinnare: Kicki på bloggen: iverashus.blogspot.com/ och
Kicki som drog 1:a priset får välja pris - Kuddfodralet eller börsen. När hon har valt får Johanna det som blir kvar ;-)

Foto: Patrik Hagborg
Jag tyckte att det var dags att visa vem jag är som ligger bakom Nästet nu. Så här ser jag alltså ut. Fotot är taget av fotgrafen Patrik Hagborg och det var oxå han som var hemma och fotade hos oss på landet.

torsdag 22 oktober 2009

Igång med sprayfärgen igen...

Foto: Lotten
Häromdagen sprang jag på den här ljusstakarna på loppis. De är inte gjorda i silver eller så.... utan av någon billig tunn metall. Passade perfekt att spraymålas ;-) Jag skulle ju väldigt gärna vilja få tag i knallrosa sprayfärg... men det verkar kört här i Göteborg. Det fick bli orange och lila istället. På bilden nedan ser ni dom med ett par andra ljusstakar som jag tycker passar ihop så bra. Min röda kandelaber som jag spraymålade för ett tag sedan är just nu utlånad till en utställning. När den är tillbaka kommer hela fönsterbrädan vara fylld med olikfärgade ljusstakar.

Foto: Lotten
Nu tar jag ledigt från bloggen ett par dagar. Glöm inte att tävla. Tiden går ut på söndag.

onsdag 21 oktober 2009

Mitt Pippi-skåp

Foto: Lotten
Det här skåpet som står i källaren utanför syrummet är ett riktigt Pippi Långstrump skåp tycker jag. Det är jättestort och rymmer massor. Man kan lägga saker där som försvinner.... och hitta andra saker som man trodde hade försvunnit ;-)
Min önskan är att fylla hyllorna med korgar från Rice..... men eftersom det är lite kostsamt att köpa sådana så tar jag det pö om pö.
Imorgon drar vi till landet efter skolan för höstlov. På fredag skall vi ha urnsättning av mamma. Jag tar givetvis med mig lite pyssel till landet så jag inte sitter sysslolös....

tisdag 20 oktober 2009

Loppisfynd från Östergötland

Foto: Lotten
Den här fina sjalen hittade jag på loppis i Linköping för ynka 25 kronor. Som hittat tycker jag. Jag skal ha den över axlarna när jag ser på TV eller virkar.... Jag hittade lite andra saker oxå.... som en prylhylla, broderier och små tygbitar.

måndag 19 oktober 2009

Nya verktyg

Foto: Lotten
Efter lapptäckes-maran förra helgen så investerade jag i en rullkniv och skärmatta från "stoff och stil". Igår kväll testade jag den och OJ vad kul det var! Skära till lappar går som på löpande band nu.... Skall även testa att göra mina egna snedslåar nu när man lätt som en plätt kan skära till dom. Här nedan ser ni ett kuddfodral till som jag sydde igår. Lite kul färger på det tycker jag... Imorgon skall jag visa ett loppis fynd från Östergötland ;-)
Foto: Lotten

söndag 18 oktober 2009

Skärbrädor

Foto: Lotten
Nu är jag tillbaka efter en helg i Östergötland. Ni har nog inte märkt att jag varit borta... jag hade schemalagt inlägget igår om kartan ;-) På vägen dit i fredags var vi och hämtade paketet med skärbrädorna som hade kommit. Jag kunde knappt hålla mig hela vägen från att packa upp och kolla. Dom blev jättefina allihop! Perfekt julklapp om ni frågar mig. Vill ni kolla närmare på dem så kommer jag lägga upp dem i min sälj/sy blogg. Priset är 200 kronor styck.

lördag 17 oktober 2009

Karta

Foto: Lotten
På loppis sprang jag på den här kartan. Kunde inte låta bli att köpa den... trots att jag inte vet vart jag skall ha den. Jag har egentligen inte plats för den... men den var ju så härlig ;-) Får känna efter lite... se om den finner sin plats. Annars kan jag ju alltid sälja den...
Hoppas att ni får en trevlig helg! Vi skall hem till svågern med familj och ha trevligt. Ses!

fredag 16 oktober 2009

Nya tyger



Foto: Lotten
Här är två nya tyger som har flyttat in i syrummets hyllor. Det översta fick jag tag i tre längder för 45 kronor på loppis. Det under är köpt på Tradera och är en duk i lite kraftigare kvalitet. Jag väntar med spänning på mina beställda skärbrädor. Hoppas att de kommer snart! Trevlig helg!
PS. Glöm inte att delta i min tävling! Klicka på bilden i högerspalten så kommer du dit....


torsdag 15 oktober 2009

Lack-glamour

Foto: Lotten
Lite glamour på jobbet kan man ju behöva såhär på hösten. Jag köpte ett par knallgula träskor i lack på skobutiken på jobbet. Jag köpte ju röda Hasbeens innan sommaren och jag fullkomligt älskar dom. Det tog ett tag att gå in dom men när det var gjort så villa jag inte ta av mig dom. Faktum är att jag fortfarande använder dem ;-)
Dom här träskorna är med mjukare gummisula så det funkar att jobba en hel natt med dem på.... skall bara hitta ett par snygga stödstrumpor som matchar till....
Ps. läs en intevju med mig på bloggen http://lillalivetstort.wordpress.com/

onsdag 14 oktober 2009

Gigantiskt E

Foto: Lotten
Igår var jag och hämtade min plåtbokstav som jag har väntat på sedan i somras. Ett jättestort "E" som är ca 80 cm högt, och är sådär härligt patinerat. Jag har inte riktigt hittat rätt plats till det än.... troligtvis kommer det att komma upp på väggen i vardagsrummet eller i källaren. Jag visar när det är uppe.
Tusen tack för alla snälla kommetarer om mitt lapptäcke... Jag blir såå glad! Det kommer garanterat att bli fler lapptäcken i framtiden. Lite större då ;-) Kanske skall jag investera i riktiga redskap så lapparna blir jämnstora....

tisdag 13 oktober 2009

500 inlägg!

Foto: Lotten
Detta är mitt 500:e inlägg och det måste ju firas tycker jag! Dags för en utlottning. Priset är det på bilden ovan. Det blir två vinnare, 1:a och 2:a. 1:a får förstås välja först - kuddfodral i lappteknik eller börsen. Kudden är en liten kudde på 30 x 30 cm.
För att vara med måste ni svara på en liten tipsrad med frågor om mig. En del är lätta... andra svårare. Lämna era svar i kommentarsfältet nedan.
1. Vilken hårfärg har jag?
1. rött x. brunt 2. blond
2. Vad är mitt yrke?
1. rörmokare x. sjuksköterska 2. advokat
3. Hur länge har jag bloggat?
1. 1,5 år x. 2,5 år 3. 3,5 år
4. Vad är mitt nästa projekt?
1. sovrummet x. köket 2. hallen
5. När fyller jag år?
1. Januari x. December 3. Mars

Jag drar en vinnare på söndag den 25 oktober. Tävlingen avslutas klockan 12 på dagen. Lycka till!

måndag 12 oktober 2009

Lapptäcket klart

Foto: Lotten
Så äntligen är lapptäcket klart. Det blev lite mindre än jag trodde.... passar till en barnsäng eller över fåtöljryggen. Jag fodrade med en billig fleece-pläd från IKEA för 13 kronor. Bakstycket är av ett påslakan i ljusblått. Här ovan ser ni min nya ljusstake oxå från Rice som jag inte kunde motstå. Jag såg den första gången när vi var i Stockholm och föll pladask..... Bordet är ett Blocket-fynd som skall få ny färg såsmåningom.
Foto: Lotten
Som ni ser på bilden, ni som tittar noga ;-) är inte lapptäcket helt perfekt i passningen mellan lapparna. Men det är ett ok första försök tycker jag själv. Det kommer garanterat att bli fler i framtiden för det var jättekul att sy.

Foto: Lotten
En närbild där man kan ana bakstycket. Jag har inte gjort någon quiltning utan bara sytt en söm runt kanten. Om jag gör ett större lapptäcke i framtiden tänker jag nog sy dekorsömmar längs med lapparna.


...


Foto: Lotten
Nu är nätterna avklarade för den här gången... snart är det dags igen. Lapptäcket kanske får foder idag.... bara jag kan bestämma mig för vilket tyg jag skall ha på baksidan. Återkommer snart igen med bilder på resultatet... skall bara hålla er på halstret ett litet tag till ;-)
Under tiden får ni titta på den här käcka Ank-kompisen. Han ser rätt trumpen ut men är såå söt så jag smälter. Jag har samlat på mig flera gamla leksaker som barnen inte får leka med.... dom är bara till lyst. Jag har flera saker efter båda mina föräldrar som jag är såå rädd om.
Snart är jag upp i 500 inlägg och 100tusen besökare och då tänkte jag ha en liten tävling här på bloggen. Håll utkik efter min tävling.....









söndag 11 oktober 2009

Mer elefanter

Foto: Lotten
Hemma igen efter första natten av två. Har inte hjärta att väcka de andra än.... Skall snart gå och lägga mig.
Jag började zick-zacka alla lappar igår.... vilket tråkigt slitgöra! Efter ett tag var jag tvungen att göra något annat. Så... det bidde en liten börs av elefant-stuven ;-)

lördag 10 oktober 2009

Lapp-Progress

Foto: Lotten
Ett litet smakprov på Mitt lapptäcke. Jag kunde ju inte hålla mig utan började leta fram de rätta tygerna och klippa lappar för glatta livet igår. Jag har klippt lite mer lappar än det är på bilden och idag skall jag nog lägga till lite andra oxå. Det skall bli väldigt spännande och se hur det här kommer att bli. Min ambitionsnivå är hög.... jag hoppas jag kan leva upp till det ;-)
Ikväll jobbar jag igen så då ligger lapptillverkningen lite på is.... men lite kanske hinns med! Ett par har undrat om vart reportaget från landet skall publiceras - Vi vet inte det än. Johanna säljer det till någon tidning där det kan passa in så vi vet inget än. En sak är säker - Jag kommer att tala om det här på bloggen om vart ni kan läsa om vårt hus (OM det blir publicerat)
Hoppas att ni alla får en Super-lördag! Vi skall snart iväg till ungarnas skola där det är familjedag med försäljning, korvgrillning och lotteri.
En fråga till om lapptäcken - Behöver man zick-zacka alla kanter på lapparna? Känns som ett riktigt straffarbete i så fall ;-)

fredag 9 oktober 2009

Vill ha!!!

Foto: Lotten
Igår vid fotograferingen så hade Johanna med sig det här ljuvliga lapptäcket från IB Laursen... Jag blev förälskad vid första ögonkastet kan jag säga! Tyvärr blev jag inte lika förälskad i prislappen.... 1650 kronor! Jag tog ett kort så jag kan sitta här och flukta på det och drömma.... kanske skall jag göra ett försök till att sy ett lapptäcke? Tyger har jag så det är inga problem.... frågan är om jag klarar upp det? Någon kunnig som har några tips?

torsdag 8 oktober 2009

Kryddskåp

Foto: Lotten
Idag har det varit en väldigt spännande och rolig dag! Duktiga Johanna Flyckt och fotografen Patrik var hos oss på landet och fotade huset. Förra helgen var hektisk då vi kämpade in i det sista med lister och annat i köket för att bli klara. Riktigt klara hann vi inte bli men så gott som. Här ovan är en bild av det färdiga "kryddskåpet" vid hällarna och ugnarna. Det är byggt av diverse spillbitar bla från vår "slakt" av IKEA-Liatorp. Ett hyllplan blev här två med fina spårade framkanter. Bakstycket blev just det här - bakstycke. Vi är väldigt nöjda med köket... och framförallt att ha fungerande ugn och häll ;-)
Imorgon skall jag visa er något väldigt fint..... Ses!

onsdag 7 oktober 2009

Elefanter i soffan

Foto: Lotten
Ytterligare ett projekt avslutat! Det känns såå bra att få saker gjorda som blivit liggande. Elefanttyget köpte jag när vi var i Stockholm i augusti och det blommiga i mitten köpte jag av Re-form DiZaIn för evigheter sedan. Nu äntligen kan jag pynta med dessa nya fina kuddar. Det enda jag ångrar är att jag inte köpte gult elefanttyg... och orange när jag ändå höll på ;-) Men det kostar ju en del så det var nog plånboken som sa stopp ;-)
Idag skall jag ut till landet för att fixa det sista innför fotograferingen imorgon. Det är den duktiga Johanna Flyckt som kommer med fotograf och skall göra ett reportage.... väldigt spännande men liiite nervöst oxå. Duger det? Har jag städat ordentligt? Hinner jag tvätta fönstren? Hinner jag puffa? Hinner jag piffa? Skall jag möblera om? Den smått neurotiska sidan som jag knappt visste att jag hade kommer fram. Skrämmande! Håll tummarna för mig!

måndag 5 oktober 2009

Pelarbord före-efter

Före


Tack för alla snälla kommentarer om barnrummet på landet. Jag är jättenöjd själv faktiskt. Återstår att se vad storebror säger som inte har sett det själv än.... Kanhända att han tycker att det är lite för barnsligt för honom. 9-åring som han är.... Den senaste tiden har jag målat och målat en massa olika små projekt och möbler. Nu senast det här pelarbordet. 70 kronor kostade det på Emmaus Björkå. Efter lite velande med färgvalet så blev det till slut blodrött. En härlig färg som jag har tänkt att använda på ett skåp här hemma oxå.... Det här bordet är just nu på landet och skall hitta sin plats där. Återkommer med bilder när det har hittat rätt.


Efter

söndag 4 oktober 2009

Fixat barnens rum på landet




Foto: Lotten




Kudden jag sydde häromdagen hamnade på lillemannens säng på landet ihop med en stor kudde från "H&M home". Överkastet är en filt oxå från H&M. Prylhyllorna på väggen är äntligen klara... Den gula påbörjade jag i maj och har sedan dess legat som ett "UFO" (UnFinnished Project) Den blå köpte jag för 25 kronor på loppis för ett par veckor sedan. I fredags förmiddag limmade jag dit alla tapetbitar och kunde ta med dem ut till landet....



Foto: Lotten




Barnens rum på landet är inrymt i en gammal garderob. Under heltäckningsmattan är ett jättefint brädgolv som någon gång kanske kommer att målas ;-) De vita skåpet var förut avlutat likaså kanten på sängen - de har båda blivit vitmålade! Vilken skillnad med lite vit färg. Gunghästen är min pappas som han hade när han var liten.




Foto: Lotten




Tallrikshyllan köpte jag på Myrorna för någon vecka sedan. 40 kronor kostade den. Efter ett par lager vitfärg blev den så här fin. Den engelska skolplanschen köpte min mamma på Tradera för ett par år sedan. Detta är alltså min stora killes säng.... Den är platsbyggd i en nisch och är jättemysig att ligga i ;-)



Foto: Lotten
Barnens rum ligger innanför mitt rum... så de små kan inte smyga sig förbi mig. Min säng har fått en ny sängkappa (som behöver strykas ;-) )
Ikväll är det dags för jobb igen.... ha en skön söndag!

fredag 2 oktober 2009

Trevlig helg....

Bild från:
http://www.flickr.com/photos/xtmoveis/3951196017/

Redan helg igen? Skönt! Idag åker jag och lillemann ut till landet. Storebror får vara kvar med pappa i stan för han skall på ett spännande kalas ute i skärgården och åka RIB-båt!
Hoppas att jag kan visa lite bilder efter helgen på saker jag fixat ute på landet.... Nu skall jag sätta mig och sy lite tänkte jag. Ha det gött!

PS. bilden ovan fanns i min inspirationsmapp... tyvärr kommer jag inte ihåg vart jag har hittat den. Någon som känner igen den? Hojta då så kan jag länka.... Visst är skåpet underbart! Vilken härlig färgkombination! I like ;-)