måndag 30 november 2009

Röda Kors fynd



Foto: Lotten

Här kommer bilderna jag lovade på mina fynd som jag köpte på Röda Korsets julbasar i helgen på landet. Kräfthandduken tyckte jag var lite kul.... Min lillebror bara skakade på huvudet och undrade om hästarna hade rymt från hagen ;-)
Idag skall jag göra en massa ärenden och ikväll är det dags för jobb igen....

söndag 29 november 2009

1:a advent


Foto: Lotten

Nu har jag fått upp alla adventljusstakar på landet och det är så mysigt med allt ljus i alla fönstren där nu. Idag skall vi åka hem till stan igen och då får jag börja om med att få fram adventsljusstakarna där med. Det viktigaste hemma är att få fram vår adventssljustake med 4 små ljus.... det har mina killar bestämt ;-)
Igår var vi på Röda Korsets julbasar här på landet och tittade på allt fint och fikade hemmagjort fika. Ett par inköp blev det oxå.... dom visar jag en annan dag. Ha en skön 1:a advent allihop!

lördag 28 november 2009

Äntligen på plats


Foto: Lotten

Den här fina bonaden fick jag via ett byte med Suzana för ett tag sedan.... egentligen ganska så länge sedan när jag tänker efter.... Nu har den äntligen kommit på plats efter att ha legat som ett dåligt samvete i vardagsrummet länge. Jag har velat ha den här ganska länge och spanat på Tradera och på loppisar utan resultat... så lyckan var total när jag kunde byta till mig den här. Ursäkta mitt ostädade kök man kan ana på bilden ;-)

fredag 27 november 2009

Nytt kuddfodral


Foto: Lotten

Jag tänkte att jag skulle visa ert mitt nya kuddfodral. Det i mitten med orange blommor köpte jag på Tradera i förra veckan. Det är för övrigt just det här tyget fast i färgställningen rosa-röd som hängde på loppisen som prydnad..... Förstår ni att jag blev galen av ha-begär...?
I den här soffan i vårt TV-rum i källaren hamnar annars alla de där överblivna kuddarna. Ingen matchning eller genomtänkt plan här inte..... Överhuvudtaget är det rummet eftersatt. Det används mer som förvaring/skräprum .... och det är här jag står och målar möbler, lådor och annat. Nån gång hoppas jag att det skall kunna bli fint där nere med.....

Ha en skön fredag! Vi skall en tur till landet över helgen... fixa lite 1:a advent där. Återkommer snart!

torsdag 26 november 2009

Lådmakeover


Vad skall man hitta på en grå torsdag i November..? Ingen aning.... men det är mycket jag borde göra - städa, plocka undan, sortera, slänga, stryka.... listan kan göras hur lång som helst.
Igår tog jag och lillkillen en tur till loppis... vi hittade inget men en fika tog vi där iallafall. Favoritloppisen Erikshjälpen i Högsbo har hängt upp de ljuvligaste tygstycken av Marjatta Metsovaara i rosa-rött på väggarna. Tyvärr är de inte till salu.... hänger bara där och ser så där underbara ut. Funderade allvarligt i ca 5 sekunder på att rycka ner dem och springa mot utgången.... men sansade mig såklart för såå galen är jag inte än ;-)

Jag hoppas att sylusten infinner sig snart... jag har flera gånger gått ned i mitt syrum och satt mig för att sy. Det har slutat med att jag suttit där och lyssnat på radion och inte gjort någonting.... Jag har såå många ideér i huvudet men de kommer inte ut.

Bilden jag visar idag är från mitt bidrag på Gilla Julen-kampanjen. Just den här bilden har jag inte med där.... lådorna står i min stora bokstav som jag visat tidigare. Jag har klätt in lådorna med tapetrester som jag hade liggandes hemma. Det börjar ju bli en hel del nu ;-)

Nu skall jag återgå till att inte göra någonting... Ha det gott därute!

onsdag 25 november 2009

Hittat på nätet



När jag surfade runt på Blocket häromdagen så hittade jag den här soffan.... ser ju rätt sjabbig och sliten ut. Inget att dregla över.... MEN kolla tyget! Ett tyg designat av marjatta-metsovaara som måste ha varit hur fiint som helst när det var nytt. Åhh om man kunde fått se hur den här soffan såg ut då den var ny. Bilden är från Blocket



Svag som jag är för Bambis så som majoriteten inom bloggvärlden oxå är.... så föll jag givetvis pladask för dom här bokstöden jag hittade på Etsy Men jag la band på mig och avstod från köp.... lite på grund av att jag inte har någon plats för dem överhuvudtaget ;-)

tisdag 24 november 2009

Mina bloggklassiker.... en utmaning


Självklart skall Bumlingen vara med i mina bloggklassiker för vad är ett hem utan en Bumling eller två?


Prylhyllor har jag med.... två är iordninggjorda och dessa står på vänt. Ceep Calm-affischen måste väl anses som en bloggklassiker.... nästan i samma klass som Ögonkakao-planschen



&-teckan och bokstäver har jag med ;-)



Likaså Marimekko-skålarna....



..Och handdukarna från Lagerhaus samt Lotta Kühlhorns mönster. Sedan har jag ju givetvis loppisfyndat porslin och tyger i mängder samt en uppsättning Babuschkor, givetvis!

Vågar du anta Miss Katka´s utmaning och visa dina bloggklassiker?

Paket i lådan


Foto: Lotten

Igår när jag gick ut och hämtade in posten hittade jag ett litet paket i lådan.... Jag blev lika glad som barn på julafton ;-) I det bruna paketet låg två mindre paket, vackert inslagna. Det var goa Fröken Fryd - Maria som skickat paketet efter att jag hade deltagit i hennes utmaning att vara prinsessa för en dag.



Foto: Lotten

En jättefin fodrad tygpåse i retrotyg och en hemmasydd mobil med den mest underbara retrotapeten jag bara kan drömma om.... Tack snälla Maria

måndag 23 november 2009

IKEA Gilla Julen




Foto: Lotten

Idag släpps IKEA´s sida "Gilla Julen" som är ett samarbete med ett antal bloggare. Jag är med. Gå in och kolla mina bidrag och gillar ni något får ni gärna lägga en röst ;-)
Uppdraget gick ut på att man skulle använda något ur IKEA´s sortiment och göra något med det.... I mitt fall blev det mest pynt och julklappar.

lördag 21 november 2009

When you wish upon a star....


Foto: Lotten

Tänk vad jag har gått och trånat efter dom här ljusstakarna länge.... BMF Nagel. Jag har velat ha sådana i flera år faktiskt... spanat på Tradera med tyckt att dom har gått för dyrt. Nästan gett upp drömmen om att ha en egen BMF Nagel. Men när man minst anar det så springer man på det på loppis....! Vilken lycka! Nu är frågan - Putsa eller inte putsa? Isåfall med VAD?

Nu skall jag snart göra pannkakslunch.... Ha en skön helg!

fredag 20 november 2009

Nya tygfynd


Foto: Lotten

Äntligen fredag och ledig efter 3 nätter och en natts ordentlig sömn. Igår smög jag iväg en sväng till loppisen och sprang på ovanstående jukgardin för en guldtia. Den är i någon slags syntet tror jag.... lite silkeskänlsla när man känner på den. Jag har redan sytt en liten sak med den men det visar jag en annan dag ;-) Elefanttyget nedan är en IKEA-klassiker från det glada 70-talet om inte jag har helt fel..? Jag har det tyget i tre olika färgställningar: röd, blå och nu gul. I ärlighetens namn så hade jag redan ett gult babyörngott som är min stora killes älsklingskudde.


Foto: Lotten

I helgen jobbar jag igen och nästa vecka är det dags för begravning igen.... Känns tungt! Nu får det vara slut med begravningar.... Jag har ju varit på tre det senaste halvåret!

Igår fick vi tummen ur och skruvade ihop det nya skrivbordet som skall in på A´s rum. Det kommer att bli jättebra när allt är iordning. Bilder kommer när det är klart.... Ha en trevlig helg!

måndag 16 november 2009

Mer filtskapelser....


Foto: Lotten

Ok, här kommer ytterligare filtskapelser som blivit påbörjade under helgen på landet och avslutade här hemma istan. Hoppas att ni inte tröttnar.... men snöar man in på något så gör man ;-) Nu skall jag jobba i tre nätter framöver så det kanske inte blir så mycket bloggat för min del. Har jag tid kommer jag däremot att besöka er på nätterna....


söndag 15 november 2009

Pyssel i filt


Foto: Lotten

Är fortfarande på landet och skall snart åka hem. När vi kom hit i fredags låg internet nere så jag fick lite tid till att pyssla lite. Jag hade lite filt och garn och fick gjort en liten brosch att ha på jackan. När man har mörka (läs svarta) kläder på sig för det mesta så är det givetvis kul att liva upp med en färklick. Det var riktigt kul att göra hjärtat i filt så det kommer säkert att bli fler varianter.... man kan ju använda dem till så mycket. Sy fast på väskor, börsar, halsdukar, kläder eller varför inte kuddar? Jag vill skaffa mig lite andra färger på filten med så jag har lite fler valmöjligheter....

Förkylningen är nästan borta nu och jag har bara lite snuva och hosta kvar.... skönt! Nu i veckan som kommer skall jag jobba ganska mycket för en gång skull ;-)

fredag 13 november 2009

Äntligen Jul


Foto: Lotten

Nu är det äntligen jul på loppisarna här i Göteborg. Många godbitar att fynda..... här är mina små fynd. Ovan helt underbara julgranskulor och nedan lite jultextilier. Det bruna tget med hjärtan är sytt som en gardin kappa i dubbelt tyg.
Det onda i tänderna som flyttade ner i halsen har utvecklat sig till en ordentlig fökylning med ont i halsen, snuva och allmän krasslighet. Så nu tar jag lite ledigt från bloggen ett par dagar.... ses snart igen!



onsdag 11 november 2009

Vardagsrum - 8 bilder





Foto: Lotten

Här kommer den sista serien bilder i gallerry´´s utmaning. Jag missade ju första dagen då man skulle visa sitt vardagsrum.... så nu kommer det idag istället. Det flesta bilderna är ju repriser....iallafall för mina trogna läsare ;-)

Trodde inatt att jag hade tandvärk... det gjorde ont i tänderna på vänster överkäke och kände som om ett skal från ett popcorn hade fastnat. Jag hade inte ätit några popcorn bara... Hem och gjorde rent med tandtråd och ordentlig borstning.... och när jag vaknar visar det sig att det är halsen som gör ont. Hur skumt är inte det då...? Inatt är sista natten för den här veckan. Skönt!

tisdag 10 november 2009

Bambi-brosch


Foto: Lotten

Tusen tack för alla goa kommentarer om mitt makabra broderi ;-) Nu känns det inte såå makabert längre.... iallafall inte för mig. Lillemann som är en liten dramaqueen ställde sig och ulkade framför broderiet igårkväll.... enligt honom kunde det absolut inte hänga där uppe för han blev väldigt illamående av att se det!  Ja, vad skall man säga....

Jag får trösta mig med den här broschen som jag köpte på min stamloppis för en tjuga. Han som sålde det påstod att det var gjort av ben...? Men jag tycker det ser ut som plast.... inte för att jag vet skillnaden egentligen ;-) Lite söt är den iallafall....

Ikväll skall jag jobba igen och till helgen blir det en tur till landet. Nu skall jag hämta mina små hjältar som fick sin vaccination mot svininfluensan igår eftermiddag. Vi hörs snart hoppas jag ;-)

måndag 9 november 2009

Makabert handarbete?


Foto: Lotten

Här är en bild på mitt senaste avslutade pyssel. Jag påbörjade det här i somras men på en annan tunnare väv som inte blev bra. Nu sydde jag på en tjockare kvalitet och då blev jag nöjd. Tanken att brodera en anatomisk bild av ett hjärta föddes i somras efter att min mamma gått bort. Kanske lite som terapi för mig...? Jag hade tänkt att brodera kranskärlen med men när jag sytt klart det här så kändes det som det bara skulle bli plottrigt..... kanske syr jag dit dom senare. Min sambo tyckte det blev lite makabert :o)



Foto: Lotten

Nu hänger mitt hjärta på väggen vid trappan på övervåningen. Får se om det blir där det skall hänga sedan.... jag går runt här hemma och testar lite olika ställen. Jag läste förresten att Tove Adman gjorde sitt betonghjärta när hennes pappa hade blivit hjärtsjuk. Så jag kände mig inte så makaber längre....

söndag 8 november 2009

Badrum - 8 bilder






Foto: Lotten
Sista dagen på gallerry´s utmaning är att visa sitt badrum. Det här tillhör inte mitt favoritrum.... det finns mycket att önska här ;-) Det jag ändå är nöjd med är kaklet som en keramiker som heter Britta Strömbeck har gjort. På övervåningen har vi tyngdlyftarna och på undervåningen har vi de dansande damerna. Handdukarna i karamellfärger är från H&M Home. Den gamla vågen som visar fel är min mormors gamla som jag har älskat från barnsben. Jag kommer så väl ihåg hennes mintgröna badrum med inbyggt badkar och tvålkopp ;-)