lördag 30 januari 2010

Färgglädje

Foto: Lotten

Igår trotsade jag halkan och åkte till en loppis och såg en underbar liten byrå som jag inte köpte. Däremot fick jag tag i lite fler färgglada virkade smådukar. Jag tycker att dom ser ut som ett litet konstverk....

fredag 29 januari 2010

Bytt är bytt...

Foto: Lotten

Jag gjorde ett byte med den här goa Tjejen i veckan. Hon fick ett gäng dragkedjor skickat till sig och jag fick allt godis på bilden ovan ;-) Snacka om lördagsgodis! Snart skall jag få tid till att sätta mig i mitt syrum och skapa..... Hoppas jag!

Jag fortsätter utrensningen här hemma. Igår tömde jag tvättstugan på all stryktvätt och gick igenom vad som skulle sparas osv. Nu återstår en rejäl hög med strykning och en lika stor hög med lakan som skall manglas. Tvättstugan växte och blev mycket större när allt var bortplockat från bänkarna..... konstigt!

Ikväll går jag på nattpass nummer ett av två. Hoppas att det är någorlunda lugnt.... önsketänkande;-)

onsdag 27 januari 2010

Restgarns-mössa


Foto: Lotten

Här i Göteborg är det snöoväder igen. Nollgradigt och nederbörd i sidled - som sig bör i Göteborg ;-) Då är det skönt att sätta på sig en mössa.... Här är mitt livs andra egenvirkade mössa. Skapad av restgarner... tyvärr det sista jag har av den här tjocka härliga bomullskvaliteén :(

Idag har jag varit på bilprovningen med min bil.... klarade sig ganska bra. Behöver lämna in den för att söka efter elfel - bakljusen på höger sida lyser inte och tydligen hjälper det inte att byta lamporna. Usch... tar säkert jättelång tid att fixa!

tisdag 26 januari 2010

Ett äpple om dagen


Foto: Lotten

Idag har jag rensat ur ett par garderober här hemma. Två fulla sopsäckar står utanför grinden och väntar på att plockas upp. Såå befriande att rensa bort en massa bröte man har liggandes. Det kommer att bli ett par annonser både på Blocket och Tradera framöver....
En necessär har det blivit idag av en gammal julgardin och dragkedja från loppis som jag köpte häromdagen. Jag tycker att den blev lite vårig och känns inte såå mycket jul ;-)

måndag 25 januari 2010

Gömd i en väska


Foto: Lotten

... hittade jag den här fantastiska bonaden (kan man kalla det bonad när den är typ 120 x 160 cm stor?) Visst är den fin? Jag har för mig att jag köpte den på Tradera för längesedan.... och jag hade tänkt att klippa sönder den. Ve och fasa! Tur att jag har svårt för att sätta saxen i vissa tyger ändå ;-) Tänk er den här uppspänd på en skiva pryda en vägg..... Mmm nice! Får nog fundera vidare på vart i så fall.

Idag har vi gjort ett nytt besök på vårdcentralen då mina prover visade att jag hade positiv Mykoplasma.... Så nu får hela familjen en Penicillinkur. Hoppas att vår hosta försvinner av den här kuren nu då. Skulle ju inte skada om jag kunde bli lite piggare....

söndag 24 januari 2010

Som sista kvinnan i universum..


Foto: Lotten

... såg jag igår filmen "Mamma Mia". Åhh vad härlig den var... vilka miljöer och färger. Josef Frank tygerna som hänger på tork, turkosa väggar och turkosmålad järnsäng ihop med rosa.... Mmmm underbart! För att inte tala om sångerna... ABBA är klassiker helt enkelt.

Idag åker vi hem från landet. Jag hoppas att jag har lite tid över för ett par saker nere i mitt syrum... lusten kommer tillbaka känner jag. Ha en skön söndag!

lördag 23 januari 2010

Jag fick en fin...



...Award av goa bloggaren Milla - Tack snälla!

Jag är ju inte så förtjust i sådana här kedjesaker så jag tänker inte skicka den vidare till någon särskild. Men ALLA i min länklista är väl förtjänta av den här utmärkelsen. Så vill DU ta emot den så blir jag jätteglad.
I awarden ingick att berätta 7 fakta om mig själv så här kommer det iallafall:

-Glad och positiv för det mesta
-Hatar konflikter.... men är inte konflikträdd
-Hemmakär
-Fyller 40 om knappt 2 månader och har värsta ångesten för att bli såå gammal.... känner mig fortfarande som 24 inuti - Typiskt 70-talist kanske...?
-Drömmer om att resa till USA och framförallt New York
-Vill ha en hund. En Jack Rusell eller strävhårig Tax.....
-Försöker ständigt mota bort Jante från min axel

fredag 22 januari 2010

Fynd med drag i.... ;-)


Foto: Lotten

Kuddfodralet ovan som är 60 x 40 köpte jag för en femma på loppis. Det är märkt "made in china" så det är ingen antikvitet ;-) Men jag gillar mönstret och broderierna. En del är tryckt och en del är broderat. Jag har inte bestämt mig för om jag skall ha den här hemma eller om den hamnar på landet.... Jag köpte ett gäng med blixtlås oxå i min favoritmodell. Loppisen hade fått in en jättelåda med blandade blixtlås så jag kunde köpt mångdubbelt mer om jag velat ;-) Alla mina necessärer är slutsålda så nu är det bara att sätta igång och sy lite nya....



Foto: Lotten

torsdag 21 januari 2010

Växande samling


Foto: Lotten

Samlingen av färgglada virkade dukar växer sig större och större. Jag hade tänkt att samla på mig och så småningom sy ihop dem till en filt eller överkast. Det kan dock ta ett tag tror jag.... för jag är rätt kräsen när det gäller sådana här virkade dukar. De får max vara 25 cm i diameter, klar och fin färg och gärna i varma toner. Jag skulle vilja ha tag i några fina klargula och ett par riktigt lilafärgade. Som ni förstår så kommer det här att ta tid ;-) Igår åkte jag till loppisen och sprang på en förpackning kakeldekor för 2 kronor! Är det någon som har några kul ideér om vad man kan göra med dom?



Foto: Lotten

onsdag 20 januari 2010

I väntan på makeovern....


Foto: Lotten

I helgen hittade jag det här överkastet från Rice som jag har haft liggande länge i en låda. Jag tyckte att det var så härligt vårigt i färgerna så det fick komma fram och pigga upp sovrummet i väntan på makeover som skall ske i sovrummet såsmåningom. Tavlorna ovanför sängen är målardukar som jag klistrat fina retro-tapeter på... Dom kommer att få flytta sedan när jag skall måla och tapetsera om här. Nedan en närbild på överkastet...
Edit - jag såg att överkastet är från Green Gate och inte Rice.... och minst 2 år gammalt




Foto: Lotten

måndag 18 januari 2010

Funderingar...


Foto: Lotten

När vi städade i helgen hittade vi det här spelet i en låda. Jag köpte det på loppis för länge sedan. Jag gillar färgerna men framförallt texten. I lådan finns allt kvar som tur är.... ;-) Jag skulle vilja skriva barnens namn i det här typsnittet. Hur gör man då...?



Foto: Lotten

Den här tapeten hittade jag på Rusta och fick med en provbit hem. Jag tycker att den är himla fin... men inget jag vill ha hemma i stan. Undrar hur den ser ut när den sitter uppe..? Någon som vet...? Man kanske skulle tapetsera några lådor i den här tapeten... Billig var den med - 149 kronor/rulle.



Foto: Lotten

söndag 17 januari 2010

Det bidde en 80-talare..


Foto: Lotten

Kommer ni ihåg halsduken jag höll på med i julas? Jag insåg under arbetets gång att garnet inte skulle räcka och eftersom det var det sista i garnaffären så fanns inte mer att få tag i.... Det fick bli en 80-tals klassiker istället - En tubhalsduk eller vad de kallades. Igår invigdes den och den fyllde helt klart sitt syfte... är man riktigt frusen kan man dra upp den över huvudet och värma knoppen.
Jag orkade inte vara modell idag... och barnen ställde inte upp. Så det fick bli min älskade betjänt istället. Jag tycker att han är såå fin!

lördag 16 januari 2010

Nytt armband


Foto: Lotten

Jag köpte ett broderat bokmärke i den härligaste turkosa färgen på loppis för en tia. Sydde dit en knapp och en hank och vips blev det ett armband ;-) Så enkelt! Där hanken sitter var det en frans som jag klippte av och vände in i armbandet - kunde kanske fått till det lite snyggare.....


Foto: Lotten

fredag 15 januari 2010

Vårig matta


Foto: Lotten

Köpte en ny badrumsmatta till duschen i entréplanet. Den gamla hade gjort sitt..... Den nya är från Rice och så härligt vårig i färgerna så man blir glad bara av att titta på den. Handdukarna på väggen är från H&M Home som jag köpte i somras eller om det var förra våren...?
Idag skall jag ta en tur till IKEA hade jag tänkt. Det var evigheter sedan jag var där sist..... skall bli kul!

Angående syntest-korten i mitt förra inlägg så får de ligga till sig ett tag tills jag kommer på vad jag vill göra med dom.... Ett roligt förslag var att plasta in dem och göra glasunderlägg av dom. Får se vad det blir i slutändan.

torsdag 14 januari 2010

Syntest


Foto: Lotten

Dags för ert syntest, flickor. Är ni färgblinda eller inte...? Dom här läckra korten fick jag av min sambo för ett tag sedan och jag har inte riktigt vetat vad jag skall hitta på med dem. De är ju faktiskt rätt kul! Liite svårt att utläsa siffrorna på en del. Någon etta har jag inte hittat... och en del kort är kontrollkort som enbart besår av prickar i olika färger. Lurigt! Har ni några kul ideér förutom den enklaste - att rama in dem? Kom igen nu och brainstorma mig....



onsdag 13 januari 2010

Tokfynd


Foto: Lotten

Idag trotsade jag förkylningen och åkte iväg för att handla lite. Givetvis var jag ju tvungen att göra ett besök på favoritloppisen ;-) Jag fick med mig den här fina Anita Wangel brickan för 20 kronor och babylakanet med små hjärtan på för 10 kronor. En bra fynddag skulle jag vilja sammanfatta den här dagen!

tisdag 12 januari 2010

Jag har såå tråkigt....



Foto: Lotten

Nu är jag hjärtligt trött på att vara sjuk... Jag orkar ingenting eftersom jag inte få sova ens en timma i sträck utan att vakna med värsta hostattacken. Idag skall jag ta mig ut en sväng... jag skall köpa lite mediciner och mat - inget kul. Det enda jag kan sysselsätta mig med är virkning och läsning.... efter att Helena visade hur man gjorde sådan här kant på virkningen så har jag gett mig på ett gammalt projekt som blivit liggande. Rundlarna gjorde jag när jag precis började med virkningen. Tanken var att det skulle bli en sjal så småningom. Nu blev rundlarna lite mer intressanta så det ser ut att bli en härlig sjal om jag orkar hela vägen.... behövs kanske hundra till om det skall bli en bra storlek. Rundlarna är ca 5 cm stora nu. Nedan visar jag två armband som jag fått till under dom här dagarna oxå.... himla kul med sådan här små saker som går fort att göra. Vilken färgställning tycker ni är finast?



Foto: Lotten

söndag 10 januari 2010

Grrrr


Foto: Lotten

Förkylningen från h-vetet har kommit tillbaka. Jag hostar och snorar hela nätterna igenom så dagtid är jag helt slut. Orkar ingenting... surfar runt lite mellan bloggar, kommenterar lite och slötittar i några tidningar varvat med TV. Nu börjar jag bli riktigt trött på det här....

Återkommer snart med nya krafter hoppas jag...

fredag 8 januari 2010

Japanska tyger mm



Foto: Lotten

Beställde lite fina japanska tyger via en kontakt som Re-dizain hade. Helt underbara tyger  i härliga mönster som säkert kommer att bli en hel del fina småsaker framöver ;-) Katt-tyget köpte jag på tradera - en rejäl bit. Nu är vi åter hemma i stan igen. Dags för jobb för min del på söndag.... är inte helt återställd efter den mycket långdragna förkylningen men helt klart bättre. Skönt att komma in i lite rutiner igen och skönt för barnen att träffa kompisarna.



Foto: Lotten

De här turkosa underbara skärp-spännen köpte jag av Gitte. Turkos skall ju vara årets färg sägs det så då passar ju dom här perfekt ;-) Jag har tänkt att använda dom till en väska och kanske rent av till ett skärp? Får se vad det blir....

Lina utan blogg - Du frågade om sprayfärger och vilken jag kunde rekommendera.... Jag får nog säga att jag inte hittat den perfekta sprayfärgen än, tyvärr! Men K-rauta här i Göteborg sålde en som heter "Plasti-kote" som hade en fin glans och dessutom täckte väldigt bra. Tyvärr har de den bara i svart och vitt numera :( Man kan nog köpa via nätet oxå men det blir så dyra fraktkostnader då så det lönar sig knappast. Hoppas att du hittar en bra sprayfärg... och tipsa gärna mig om du hittar den perfekta ;-)

torsdag 7 januari 2010

Nyvirkat


Foto: Lotten

Usch vad svårt att få till en bild på sig själv..... men den här får duga ;-) Här modellar jag i mina nyvirkade vantar och mössa. Vantarna blev klara igår och den vänstra är något mindre än den högra..... Mössan, eller badmössan som min lilleman kallar den, har jag inte bestämt än om jag skall ha virkade blommor på eller om jag skall ha den som den är. Jag har inte använt något mönster till dom här.... men nästa gång skall jag göra en mössa efter ett mönster om jag hittar just det jag vill ha.



Foto: Lotten

Här poserar lilleman med badmössan och vantarna. Vantarna har jag börjat nedifrån skaftet och virkat runt, runt ca 10 cm. Sedan lämnar jag en lagon stor öppning med luftmaskor och fortsätter virka runt. 2 cm från toppen börjar jag virka ihop 2 och 2 maskor. Efter det en varv med fm och sedan ett varv med ihoptagning igen. Dra år och fäst. Virka tummen på liknande sätt.

tisdag 5 januari 2010

Årets första fynd


Foto: Lotten

Igår hade jag ett par saker att göra och hämta hemma i stan så jag passade givetvis på att besöka en loppis. Lite abstinent kan jag ju bli efter ett par veckor utan ett enda loppisbesök..... 50 % REA hade de på allt dessutom. Jag hittade en här norska servisen med hela 11 koppar och fat plus en liten gräddsnipa för 65 kr. Det kallar jag kanonfynd! Härligt vårigt mönster hade den med. Det gröna tyget x 2 plus ett enfärgat rosa fick jag med mig med.....


Foto: Lotten

Knapparna nedan fick jag med mig med. De stora runda röda i glas eller porslin är jättefina.... men min favorit är nog den stora glasknappen med ankaret på! Allt som allt gick kalaset på 90 kronor.


Foto: Lotten

lördag 2 januari 2010

I MIn virkkorg


Foto: Lotten

Mammas gamla korg har kommit till användning igen. Jag kommer ihåg att min mamma hade sina garner i den här korgen på 80-talet när tröjor i mohairgarn var på modet. Hon stickade flera tröjor till mig. Lyckliga jag hade både turkos och cerisefärgad mohairtröja. Uppfluffad till max! Idag har jag mina virkgrejer där. Just nu har jag inte mindre än tre projekt pågående samtidigt.....


Foto: Lotten

Underst kudden som jag visade häromdagen. Den har det inte virkats ett enda varv på sedan jag visade den senast. Ovanpå den en halsduk i orange och cerise som jag hoppas att garnet räcker till... annars får det bli någonting annat. Överst en grytlapp som jag var tvungen att testa efter att ha sett beskrivningen i en tidning - den blev inte som den skulle ;-) Jag råkade visst göra en stolpe för mycket så den blev lite sned. Slarv skulle man kunna kalla det..... distraherad av TVn skulle jag försvara mig med.



Foto: Lotten

fredag 1 januari 2010

Friskhetstecken....


Foto: Lotten

Äntligen börjar Penicillinet verka... idag mår jag ganska hyfsat faktiskt. Det blev ett lugnt nyårsfirande här på landet med familjen och mina bröder. God oxfilé med potatis och sås bjöds det på. Lillemannen somnade i vanlig tid men min stora kille på 9 år stannade uppe till tolvslaget då vi gick ut och tittade på fyrverkerierna.
Bilden jag visar idag är en jättefin julstrumpa som  goa Kaspara skickade i julklapp. Hon skickade även en jätefin burk men jag har ingen bra bild på den så den får jag visa senare....
Tusen tack för alla goa kommenterer det sista. Det som är extra roligt är att många för mig nya läsare har hittat hit och kommenterat - jätteroligt! Kul att hitta lite nya bloggar ;-)