onsdag 31 mars 2010

Tidningstips


Nyvaken och lagom seg hasar jag ut till brevlådan vid halvtre-tiden idag och hittar den här underbara tidningen som jag beställt. Det är UnderbaraClara som har gjort en egen tidning. Jag köpte hennes jultidning och den var såå härlig med en massa fina bilder och inspiration så jag var ju tvungen att ha den här tidningen med ;-)



Jag blev inte besviken för tidningen var verkligen proppfull med inspiration och massa fina bilder. Ett reportage hemifrån SammyRose med hennes härliga rosa-svart-vita kök.



Nu skall jag måla skåpet en omgång till... hoppas verkligen att det räcker nu. Jag måste säga att jag är lite besviken på Beckers vattenbaserade snickerifärg... Den täcker dåligt. Det ser mer ut som lasyr när man målar - inte fint i det här fallet! Sedan är det lång torktid, 16 timmar mellan de olika lagren! Jag är van vid betydligt mindre torktid... otåliga jag ;-)

tisdag 30 mars 2010

Kyckling-gult

Foto: Lotten

Nu är det snart påsk. Jag skall jobba tre nätter till innan jag är ledig. Vi påskpyntar inget här hemma egentligen.... kanske lite fjädrar i några grenar. Bilden ovan tyckte jag ändå var lite påskig... med allt det gula.
Snart hoppas jag kunna visa bilder på skåpet som jag har målat om..... det blev väldigt galet men roligt!

söndag 28 mars 2010

Brick-mysteriet löst

Foto: Lotten

Minns ni brickan jag fyndade på loppis.... Jag var ute på förrådet och hittade burkarna som min mamma hade. Dom var båda märkta under med "IRA" så nu har vet jag att brickan oxå är det trots att den saknar märkning.



Här syns den andra burken med. Jag kommer ihåg att jag tyckte den var väldans fiin med alla blommor när jag var liten.
Idag blir det lite uppröjning här hemma. Jag har tänkt att måla ett skåp i veckan som jag hoppas kunna visa resultat på senare. Nu är jag ledig i två nätter sedan går jag på och jobbar tre till innan påsk. Lovet kommer att firas på landet....

lördag 27 mars 2010

Superfynd!

Foto: Lotten

Dom här fina grytvantarna köpte jag häromdagen för 15 kronor på loppis. Dom är ganska tunna och fodrade med något slags nylontyg. Man undrar ju om de använde sina grytvantar på 70-talet eller om de bara var till lyst? Jag kan tänka mig att man bränner sig ganska lätt med sådana tunna grytvantar.... Men attans vad fina de är ;-)



På samma loppis var det en tjej som roffade åt sig en jättefin Viola Gråsten-filt i orange för 30 ynka spänn. Skicket var jättefint! Det var bara att gratulera.... Synd att inte jag såg den först ;-) Fast... det är klart.... Jag äger ju redan två orange Gråsten-filtar i bästa skicket.

Nu har jag en period famför mig där jag jobbar ganska mycket... så det kan vara lite stilla på bloggen igen. Hoppas att ni har en trevlig helg! Jag ser fram emot att jobba nio-timmars natt lördag till söndag istället för ordinarie tio timmar!

fredag 26 mars 2010

Finaste väskan

Foto: Lotten

Jag fick pengar av min svärmor i 40-års present. Igår var jag en liten sväng på stan och sprang på den här fina Marimekko-väskan som jag inte kunde motstå. Passar perfekt till att ha med sig på sommaren utflykter.... Visst är den vårig och fin?

torsdag 25 mars 2010

Ett livstecken

Foto: Lotten

Nu är firandet över och festen var väldigt lyckad. Buketten ovan fick jag av mina arbetskamrater - de vet att jag gillar rosa ;-)
Den här veckan har svärmor bott hos oss och i tisdags gjorde vi en utflykt till GeKås i Ullared. Jag köpte mest kalsonger och strumpor men det kom hem lite roligt presentpapper oxå med Babuschkor på. På bilden nedan visar jag barnens fina figurer till "Gnome-bowling" på parad vid trappan på övervåningen. Trappan som jag väldigt gärna vill ha vitmålad..... någongång i framtiden skall det bli av.



Foto: Lotten

Idag skall jag åka med tomglas och kartonger. Kanske gör jag en liten tur till IKEA och tittar på deras utemöbler.... Syns snart igen!

fredag 19 mars 2010

Glömde visa...

Foto: Lotten

Jag glömde ju att visa er den här fina skålen/fatet med ett underbart mönster. Fantastiskt skick... ina nagg eller slitningar. Titta på undersidan bara... Jag hittar ingen märkning här heller.... bara två svarta prickar under..? Är det någon som känner igen det eller vet något om det?




Idag skall jag förbereda ytterligar inför 40-års partyt imorgon. Jag skall börja med att baka tårtan och ikväll skall en vännina komma hit och vi skall göra ett gäng småpajer med svamp, persilja och vitlök. Sedan får jag väl jaga runt med dammsugaren en sista gång oxå ;-) Ses snart igen!

torsdag 18 mars 2010

Party på lördag..

Foto: Lotten

På lördag skall jag ha party här hemma. Mycket skall förberedas och inhandlas... Imorgon kväll kommer en väninna hit och hjälper mig laga maten. När jag flängde runt med bilen igår råkade jag köra in till en loppis som jag inte besöker så ofta. Där hittade jag de här fina burkarna för en guldpeng styck och påslakanet i bäckebölja för en tjuga samt nedanstående bricka för en guldpeng. Totalt 50 kronor spenderade....

Foto: Lotten

Kanske inte en bricka jag normalt brukar falla för.... men igår gjorde jag det av någon anledning. Kvinnan i kassan sa att hon hade vunnit en likadan på Liseberg på 60-talet.... Kan det vara en Lisebergsprodukt? När jag såg den trodde jag att det kanske var en dansk IRA.... men jag hittar ingen märkning. Jag tror att jag har en liknande burk ute i vårt förråd, som jag ärvt efter mamma. Skall ut och kolla om jag hittar den någon dag. Nu skall jag återgå till partyplaneringen...

onsdag 17 mars 2010

Nu är det vårkänning i Göteborg

Foto: Lotten

När jag var på byggvaruhuset häromdagen för att köpa myrdosor så slank det med en kruka med pärlhyacint. Jag trodde inte att de luktade något men de doftar precis lagom.... vårigt! Här i Göteborg har vi +7 grader idag och man behöver inga vantar längre. Härligt! Det har varit lite låg aktivitet här på bloggen ett tag och kommer nog att vara så ett litet tag till....



Dom här fina burkarna från Blafre och lådan med genomskinlig front köpte jag från http://www.inreda.com/ Jag hade velat ha fler av lådorna nedan med det fanns inte fler inne. Hoppas att jag kan få tag i fler senare..... Är det någon som vet om man kan beställa dem från någon annan nätshop...?


Foto: Lotten

söndag 14 mars 2010

Jag överlevde...

Foto: Lotten

Tusen tack för alla gratulationer och uppmuntrande ord! Nu är dagen-D avverkad och det känns skönt. Det är nog inte såå farligt att fylla 40---- ärligt talat så känns det ingen skillnad ;-)  Igår åt vi ljuvlig mat och drack bubbel. Min lillebror bjöd på chokladtårtan på bilden ovan. Av mina grabbar fick jag ett par nya vårträskor. Jag vill inte ha annat på fötterna nuförtiden. Jag älskar att gå runt i träskor... trots att jag blir närmare 1.80 lång. Ser fram emot en vecka som börjar med lite jobb och avslutas med party....


Foto: Lotten

onsdag 10 mars 2010

Åldersnoja mm

Foto: Lotten

Inspirerad av Kardemomme tog jag fram mina ärvda och fyndade grytlappar för att visas framme i köket. Just mina står i köksfönstret som en glad färgklick i brist på växter. Jag är ju sådan att jag har svårt för att använda sådant som är fint eller sådant som är dyrt. Vet inte vad det beror på... men det är något jag verkligen försöker att komma över varje dag. Vet inte om det är samlaren inom mig som sätter käppar i hjulen eller vad det kan bero på? JAg vet att jag när jag var liten hade Barbie-kläder som var rena drömmen - de använde jag inte på min Barbie utan hade bara som ögongodis. Som en skatt... spara, spara!
Jag kommer att ta lite ledigt från bloggen ett par dagar pga depression.... Njae...  inte så illa som det låter egentligen. Jag fyller 40 i helgen - och det känns INTE kul alls! Jag skall fira med familjen på landet.... god mat och dryck kommer det att bli  iallafall. Nästa helg blir det fest med mina kära jobbarkompisar... hoppas att jag vant mig vid siffran tills dess ;-)

Syns snart!

måndag 8 mars 2010

Morfars gamla ryor


Mattan ovan har min morfar knutit någon gång på 60-talet. Det var tydligen ganska vanligt att man satt och knöt ryor hemma. Min mamma hade fått den i bröllopspresent och jag minns hur min bror och jag ofta satt och lekte på den. Nu ligger den hemma hos mig och mina barn leker på den ibland. Väggryan nedan tog jag över efter min mormor förra sommaren när hon dog. Nu har jag äntligen fått upp den på väggen. Den sitter på väggen under trappan nere i källaren vid vårt TV-rum.


söndag 7 mars 2010

Hängt om tavlor

Foto: Lotten

Nu är hela huset städat och rensat och det känns såå skönt! Fattas bara att putsa fönstren oxå.... men det tar jag längre fram på vårkanten. Idag gjorde jag något som jag har tänkt väldigt länge men inte kommit till skott med - Att hänga om tavlorna i TV-rummet. Jag har retat mig länge på hur de hängde innan - se bilden ovan. Den stora runda "fikabordstavlan" bytte plats med en stor fyrkantig. De andra gamla reklamplanscherna skall hängas om de med, de skall komma lite närmare varandra. Men det tar jag en annan dag. Nu skall jag ut i solskenet..... Ha det!


Foto: Lotten

lördag 6 mars 2010

Före - efter

Före

Jag köpte en Moppe-byrå på loppis för 30 kronor i förra veckan. Färg hade jag hemma och tapeter med för den delen så makeovern kostade inte nånting egentligen. Byrån står på skrivbordet i min stora grabbs rum. Tanken är att han kan ha småsaker i den såsom alla miljontals små plastfigurer...

Efter

Idag skall vi städa hela huset. Inte veckostädning utan en mer grovrengöring med en hel del utrensning av allt skräp man har liggande i hyllor och lådor. Min storebror kommer och skall hjälpa till med att forsla bort bröten. Han är väldigt glad i att slänga saker så honom får jag hålla ett öga på ;-)
Hoppas att ni har en skön lördag!

fredag 5 mars 2010

Vinnarna är....

Foto: Lotten

Wow! Jag är helt överväldigad av deltagarantalet! Nästan 90 stycken som anmälde sig till min utlottning. Jag valde ju medvetet att inte ha en massa krångel med länkning osv just för att jag ville att en LÄSARE av min blogg skulle vinna... och ingen proffs-tävlare som det finns gott om i bloggvärlden ;-) Nu över till vinnarna: Jag använde mig av en slumpgenerator på http://www.random.org/ för att få fram vinnarna.

Den som vinner babuschkakudden är Annica och den som vinner necessären är Pippivogel Stort Grattis till er! Maila mig era adresser så skickar jag vinsterna så fort jag kan.

Trevlig helg till er allihop!

torsdag 4 mars 2010

5 bästa loppisfynden


Ida hade en utmaning för ett tag sedan som gick ut på att visa upp sina 5 bästa loppisfynd. Så nu tänkte jag anta utmaningen. Här ovan är en av ett par lampor jag köpte på Tradera. Vet inte om det är ett fynd egentligen när jag betalade 300 kronor styck för dem... men jag tycker såå mycket om dem så för mig är det ett fynd ;-)


Den här bokstaven i gigantisk storlek köpte jag via blocket.se i somras för 500 kronor. Jag älskar mitt "E" och är såå nöjd med det. Enligt säljaren har det suttit på någon fabrik eller liknande i Frankrike.

Min lilla samling med glasvaser som jag påbörjade i somras. Jag köpte de tre till vänster i bild på min lokala loppis för 15 kronor stycket. Sedan har jag bara snubblat över två till på andra loppisar. Jag tycker att dom är fina så här i grupp.


Min tokhylla i syrummet är ett fynd som jag köpte för 20 kronor. Den var rödbetsat från början och lite ranglig. Efter färg och lim plus ett annat loppisfynd - vinyltapeten som jag fyndade på Orust i somras, blev den såhär fin! Jag blir glad varje gång jag ser den i syrummet.


Sist men inte minst alla mina tyger i syrummet. De flesta är fyndade på loppis för småpengar... men här finns även ett par dyrgripar som jag ärvt eller köpt för lite mer pengar än jag hade tänkt mig ;-) Mina dyrgripar kommer jag inte att klippa i.... de är mina skatter som jag sköter om och njuter av!

Nu är det bara 1 dag kvar för att vara med i min 3-års utlottning Skynda att anmäla dig om du inte har gjort det än. Ha en skön torsdag.

onsdag 3 mars 2010

Award


Jag fick en utmärkelse av söta Sanna häromdagen. Tack snälla söta du! Jag blir såklart superglad när jag får sådana här utmärkelser ;-)  men jag väljer att inte skicka vidare.... Jag vill istället ge den till alla i min länklista utan förpliktelser.

Här är lite tyst för tillfället. Jag har lite mycket runt mig just nu..... Glöm inte att vara med i min utlottning på fredag. Jag kommer snart tillbaka!