lördag 31 juli 2010

En regnig dag...

Foto: Lotten

Här är resultatet av en regndag eller rättare sagt en regnig förmiddag. Jag gillar färgerna i den här lappkudden :D Baksidan är sydd omlott i det rosa tyget. Kul att testa ny form på lapparna. Nästa gång blir det nog trekanter.

På eftermiddagen blev det en omgång Monopol som jag förlorade stort.... Samt en del läsande i mina sommarböcker. Jag älskar att läsa deckare på sommaren precis som de flesta andra.... Just nu har jag avslutat den här och ser fram emot nästa del.

fredag 30 juli 2010

Laptopväska

Foto: Lotten

Äntligen har jag hittat en väska som passar till min laptop. Eftersom min bärbara har en skärm på 17 tum så var det svårt att hitta en väska som passade... de få som fanns var fula, svarta och tråkiga. När jag såg den här väskan på nätet så blev jag handlöst förälskad ;-)

Här i Bohuslän öser regnet ner idag så det blir till att sysselsätta sig inomhus. Jag syr lite... testar en ny idé... skär lappar. Blir det bra så visar jag resultatet här....

torsdag 29 juli 2010

Mitt sovrum på landet

Foto: Lotten

Sängen på landet har fått sig en uppfräschning. Jag fick tag på ett gammalt överkast till en enkelsäng på Tradera för en billig peng. Tanken var att jag skulle klippa och använda tyget men det var så fint så här tycker jag. Kudden har jag sytt av ett tyg som jag visade för ett tag sedan här på bloggen. Jag är ju en riktig sucker för färgkombon rosa-orange... Jag kan helt enkelt inte motstå när jag ser något i de färgerna!



Foto: Lotten

tisdag 27 juli 2010

Somrigt pynt

Foto: Lotten

Jag är sådan som har svårt att låta bli att pyssla med saker. Semestern passar ju utmärkt till att testa alla de ideér man har på lager.... En sådan idé är det här armbandet i filt. Jag sydde på en virkad blomma och dekorerade den med filt och pärlor som jag hade hemma. Det enda som saknas är knäppning och det skall jag köpa när jag är inne i stan idag. Sedan är det redo att testas ute.... Ha en bra dag!


Foto: Lotten

måndag 26 juli 2010

Lite för närgången...

Foto: Lotten

Sista kvällen på semestern för min del nu. Imorgon skall jag jobba en enkelnatt sedan ledig fram till lördagnatten igen. Skönt att mjukstarta ;-) Den här måsen på bilden ovan höll på att skrämma slag på mig när jag satt och surfade. Den hade spanat in något gott hos grannarna nedanför när den mellanlandade på vårt parasoll. Lite väl nära tycker jag...



... liksom mötet med en liten rödmanet blev häromdagen. Jag skulle dyka ner till botten och ta upp ett cyklop när jag kände hur det brände till på benet. När jag får på mig cyklopet och kollar så sitter en liten rödmanet fast under baddräktskanten i min högra ljumske! Attans vad ont det gjorde!

onsdag 21 juli 2010

Före-efter svamp

Före

Före - en svamp au naturell köpt på loppis för 10 kronor. Antagligen något som är gjort i slöjden för den är mårkt undertill med en signatur plus årtal. Det var på sommarens loppis här på landet som hålls av Röda Korset. En loppis som man alltid kan göra fynd på.... men inte direkt några superfynd i år tyvärr. Svampen fick några lager med färg och blev sockersöt. Tyget den står på bilden nedanför är ett Tradera-köp som skall bli en kudde eller två..... Helt i min smak!




Efter

lördag 17 juli 2010

Tårtkalas

Foto: Lotten

Igår hade vi kalas för lillemann som fyllde 7 år. Därmed är han inget litet kryp längre utan en stor kille ;-) Han hade önskat sig en Princesstårta så min lillebror bakade den här fina igår morse. Den smakade underbart gott. Innan vi åt tårta gick vi ut längst ut på ön och badade. Tyvärr var det massor med brännmaneter så man fick parera sig fram om man ville simma. Nu börjar det bli varmt och gott i vattnet oxå så brännmaneterna bör dra sig nedåt djupet snart....





torsdag 15 juli 2010

halva semestern kvar

Foto: Lotten

Nu är halvlek passerad vad gäller semestern. Vi har haft otroligt fint väder här på västkusten fram till nu. Häromdagen hade vi ett underbart åskoväder som drog in på kvällen och massor med blixtar som vi stod på övre balkongen och tittade på - härligt! Hade jag kunnat inställningarna på min kamera bättre hade jag kunnat ta bilder på skådespelet.... men det får bli till nästa gång istället.
Kudden på bilder ovan är en del av ett påslakanset som jag budade hem från Tradera. Påslakansetet är helt oanvänt och kom med sin originalförpackning. Titta på bilden nedan på alla fina påslakan. Jag skulle inte säga nej till dem allihop ;-)


Foto: Lotten



tisdag 6 juli 2010

Återbrukskudde

Foto: Lotten

Det blev lite småbitar över av tygerna efter lapptäcket så jag sydde ihop 5 x 5 cm lappar till ett pyttelitet lapptäcke. Hmm undrar vad jag skall göra av det här.... Så hittade jag ett par trasiga jeans som jag satte saxen i. Slutresulatet blev en jeanskudde. Baksidan piffades till med ett par knytband.


Foto: Lotten







söndag 4 juli 2010

Lapptäcket klart

Foto: Lotten

Nu är äntligen projekt lapptäcke avslutat. Det är det största lapptäcket jag har gjort men det är inte jättestort. Måtten blev 190 x 130 cm så det funkar i en soffa eller som nedan - som ett snyggtäcke i dubbelsängen.


Foto: Lotten

Jag hade ingen fleecepläd som passade i storlek så istället sydde jag med dubbla lakan emellan som fyllning. Det ble lite tyngd i täcket så det funkade ju ;-) Jag blev väldigt nöjd med färgerna i täcket.... precis så jag ville ha det! Baksidan är ett gammal påslakan i blått och turkost.



Foto: Lotten

Idag har vi gråmulet och regnskurar så det blir en dag inne med pyssel, spel och bullbak. Imorgon börjar seglingarna här ute så då blir det mycket folk. Kul ett tag med skönt när det är över ;-)