tisdag 31 augusti 2010

Rååsa ram

Foto: Lotten

Den här loppisfyndade ramen åkte på en omgång med sprayfärg oxå när jag ändå var i farten. En bit retro tapet bakom ett av korten från Tiger som jag köpte över i fredrikshavn. Just nu hänger den inne i mitt syrum men är fotat ute i dagsljuset - fick inte till någon bra bild i min håla....

Ikväll skall jag jobba igen. Två nätter, sedan är jag ledig i en vecka.... Min stora kille fyller 10 efter helgen och det skall såklart firas med pompa och ståt. Återkommer snart igen....

måndag 30 augusti 2010

Flera till samlingen

Före

Jag har ju ett par av dessa underbara ljusstakar sedan tidigare och när jag sprang på ett par till för ett rimligt pris kunde jag inte motstå dem. Sprayfärg i rosa lyckades jag äntligen få tag i.... I en för övrigt väldigt trevlig färgaffär utanför Kungälv där ingenting är omöjligt ;-)  Började med att rengöra dem noga och få bort stearinrester och sist men inte minst tvätta av dem med målarsoda.



Efter

Sedan är det bara att följa anvisningen på burken och spraya på. Jag tyckte dom blev så fina ihop i en grupp på vardagsrumsbordet.
Tack för alla snälla kommentarer om klockan i förra inlägget. Jag är inte helt nöjd med den och skall åtgärda siffrorna och se om det blir bättre....


Foto: Lotten

lördag 28 augusti 2010

Sommaren längsta projekt


Före:

Foto: Lotten

När min mormor dog förra året sa min mamma till mig att ta hand om hennes guldpendyl och måla den vit med svart urtavla. Hemmet som min mormor bodde sin sista tid på tog hand om den till en permanent utställning istället. Sedan dess har jag ångrat mig och hållt utkik efter en ny guldpendyl. Men de kostar för det mesta hur mycket som helst.... Så min lycka var total när jag sprang på en påbörjad pendyl på loppis för 30 kronor i somras! Sedan började ett digert arbete att få den som jag ville ha den.... Färgen ville inte fastna på träet från början så det har nog gått åt 3 sprayburkar med vit färg a´ 60 kronor. När den väl var vit kändes det inte hundra ändå.... krävs en målad vägg för att den skall synas.


Foto: Lotten

Till slut hittade jag en fin färg på Bolagret av alla ställen för 119 kronor. Två lager så var den tomatröd. Urverket köpte jag på en hobbyaffär för ca 120 kronor. Så totalt har klockan kostat lite mer än jag hade tänkt mig (ca 450 kr) men den blev häftig tycker jag. Men, urtavlan kommer jag nog att ändra på..... Jag vill nog ha större och lite maffigare siffror.

fredag 27 augusti 2010

Mina paddor...

Foto: Lotten

Nu har då äntligen Gunnars fru kommit hit. Vi vet inte riktigt vad hon heter än.... huvudsaken är att Gunnar gillar henne ;-)

När jag skulle sy den sista sköldpaddan så bråkade min symaskin med mig. Inget roligt alls! Efter lite rattande, rengöring samt omträdning gånger flera ordnade det sig. Tur..... För om ett par veckor skall jag börja en sykurs med en kollega från jobbet. Jag hoppas lära mig sy fina detaljer så att kläderna inte direkt ser hemmasydda ut. Med andra ord är mina förväntningar skyhöga ;-)

torsdag 26 augusti 2010

Alla köp är inte lyckade....


Jag köpte det här tyget ovan på Tradera. Det var två gardinlängder och såå härliga färger... Kanske inte något fynd direkt men jag var nöjd ända tills de kom hem igår.... Kvaliteten är någon slags frotteliknande material som känns konstgjort. Inget naturmaterial här inte. Dessutom var det en stor rosa fläck på ena gardinlängden som inte gick bort i tvätten :(

Jag fick helt enkelt ändra användningsområde. Färgerna och mönstret var ju trots allt underbara!


Foto: Lotten

Så tyget fick ett nytt liv på lillebrors rum som överdrag på sänggaveln samt sängkappa. Här på bilden sitter sängkappan inte som den skall göra utan är bara satt på plats för fotot ;-) Jag har tänkt att klä resårbotten så sänglådorna går att dra ut. Sänglådorna skall dessutom få en fin tapet på framsidan. En annan matta samt nya gardiner kommer att fixas såsmåningom.

onsdag 25 augusti 2010

Burksamling

Foto: Lotten

Nu har jag roat mig med att leta fram alla burkar i skåp och andra gömmor för att fota. Det blev en spretig samling med allt från allmoge till 70-tal. De flesta av burkarna står i mitt syrum fyllda med band, knappar och annat smått. Många av burkarna är ärvda efter mormor, farmoroch lilla mor... men de flesta är fyndade på loppis.

tisdag 24 augusti 2010

Glad-tyg

Foto: Lotten

Tusen tack för alla snälla kommentarer om sköldpaddan Gunnar! Självklart blev det ju bråk mellan killarna om vem som skulle ha den så nu har jag klippt ut alla delar till en sköldpadda till.... Gunnar skall få en fru ;-)
Tyget ovan är ett riktigt glad tyg som jag tyvärr bara har en gardinlängd utav. Tänk om man skulle hitta en matchande längd till.... Vad glad jag skulle bli då! Tyget är ett riktigt glad-tyg. Imorgon tänkte jag visa er min burksamling....

söndag 22 augusti 2010

Får jag presentera...

Foto: Lotten

... - Sköldpaddan Gunnar! Han är en gammal klok sköldpadda som inte är rädd för färger eller att bejaka sin kvinnliga sida :o)

Jag beställde mönstret till sköldpaddan här och fick hem det i torsdags. Jag var tvungen att testa mönstret så trots att jag har jobbat två nätter så hann jag sy den här lilla krabaten. Mönstret är på engelska men det går jättebra att förstå med grundskole-engelska ;-)

Imorgon är det upprop i skolan och min lilleman börjar i första klass.... så stora mina gossar börjar bli nu. Det är inte klokt vad tiden går.

fredag 20 augusti 2010

Danmarks-shopping

Foto: Lotten

Här är bilder på det jag shoppade i Fredrikshavn i Onsdags. Mitt på gågatan hittade jag affären "Tiger" som jag var tvungen att gå in i två gånger för att se allt ;-) Kort, servetter, nagensaxar och pincetter är några av sakerna jag köpte. Bokstäverna köpte jag i en designaffär och det var ingen tanke egentligen bakom valeet av bokstäver... mer än att de var snygga och i fina färger. Klöverbakgrunden under bokstäverna är köksdukar från Tiger.



Ovan ser ni mina nya bokstäver på plats i mitt stora "E" i vardagsrummet. Jag vet inte om det blir här de kommer att hamna till slut... vi får se.

torsdag 19 augusti 2010

En tur till Fredrikshavn

Foto: Lotten

Igår var vi på en dagstur till Fredrikshavn. Vi åkte klockan åtta på morgonen och åt en frukostbuffé på båten. Barnen fick gratis pannkakor (som de tyckte var för torra och hårda ). Jag har inte åkt en sådan här tur på flera år och blev faktiskt positivt överraskad. Det enda negativa var att det inte fanns "min" parfym på båten.... men å andra sidan finns den inte iland heller så den kanske inte görs längre?
 Barnen tyckte att det roligaste var alla spelmaskiner ombord. De förlorade stort på ditvägen men vann tillbaka allt på hemvägen ;-)

Foto: Lotten

Ovan lite kul graffiti som jag fotade i Fredrikshavn. Det blev en del kul saker shoppat i Danmark som jag tänkte visa er imorgon.




Formex



Här är en toppenidé att använda grytlappsamlingen till. Kanske ett långtidsprojekt med tanke på att man måste virka ihop alla grytlapparna.... Men kanske till en pall..? Bilden har jag hittat från en av alla bloggare som varit på Formex... kommer inte ihåg vem nu. Känner du igen DIN bild så hör av dig så kan jag lämna en länk ;-)

onsdag 18 augusti 2010

Brickbryderi

Foto: Lotten

Det finns mönster och färger som kan få något i mig att pirra och känna lyckokänsla. Just den här kombon som på bilden ovan är en sådan. Jag blir alldeles varm i kroppen när jag ser sådant här. Brickan kostade 15 kronor på loppis. Den är lite mindre än de jag har sedan tidigare.... dessutom hittar jag ingen märkning. Är det någon som vet vart den kommer ifrån?

tisdag 17 augusti 2010

Plast forever

Foto: Lotten

Kan man få för många sådana här burkar? Näe... jag tror inte det ;-) Man kan ju ha dem till såå mycket.... småsaker i syrummet, torrvaror i skafferiet, mannens diabetesattiraljer mm. När de dessutom är billiga så kan man ju inte gå ifrån dem - det skulle ju kunna vara brottsligt.

Nu är jag ledig i ett par dagar. En utflykt är inplanerad... återkommer om det senare. Ha det gott sålänge!

måndag 16 augusti 2010

Foto: Lotten

Det här fina tyget från Marimekko köpte jag i favoritaffären på deras sommar-rea! Här på bilden har jag hängt det över min fina tygtavla med ett annat tyg från Marimekko. Här kan ni se hur det ser ut annars i vardagsrummet. Jag hade tänkt att det skulle få bli en tygtavla i framtiden....

söndag 15 augusti 2010

Saftkalas

Foto: Lotten

Jag har varit på jakt ett bra tag nu efter nya mindre glas som ungarna kan dricka ur. Helst ville jag haft några fina 70-tals blommiga i grälla färger men när jag sprang på dem här för 5 kronor stycket plus kannan för en guldtia så kunde jag inte låta bli dem ;-) Det är fem glas totalt men just när jag tog bilden var två av dem i disken....

Imorgon skall jag visa ett tygfynd jag hittade på Marimekko-affären i fredags - Heelt i min stil!

fredag 13 augusti 2010

Vad kan detta vara...?

Foto: Lotten

Den här skapelsen köpte jag billigt i våras på loppis. Tanken var att sy något annat av den men det har inte blivit av.... Nu undrar jag vad det kan vara..? Den är för stor för att funka som schalett (stavas det så..?) och för liten för att vara ett förkläde. Kan det vara ett misslyckat syprojekt..? Vad tror ni?

torsdag 12 augusti 2010

En samling...

Foto: Lotten

När jag började blogga för 3,5 år sedan lärde jag känna bloggaren Maria. Hon samlade på grytlappar och hade en imponerande samling. När jag gick på loppisar började jag spana efter fina grytlappar som jag ibland skickade upp till henne.... När min mormor åkte in på äldreboendet för ca 2 år sedan så tog jag hand om ett par grytlappar som mormor hade gjort. Där startade min egen grytlappsamling ;-) Jag faller för grytlappar med blommor i mitten - de är extra fina tycker jag! Som den i mitten på bilden ovan. Annars är det sådan med extra fina färgkombinationer som får följa med hem.... De kostar nästan gratis på de flesta loppisar vilket gör att det är väldigt lätt att köpa hem fler.

onsdag 11 augusti 2010

Kuddtrix

Foto: Lotten

Hittade den här virkade duken på en loppis i sommar och kunde inte motstå den. Jag är inte en dukmänniska som har en massa smådukar överallt.... Inte min grej! Såå.... planen är att sy fast den på en kudde. Ganska pilligt jobb med jag tror det kommer att bli fint. Nu är frågan vilken färg skall jag ha på kudden jag syr fast duken på? Vad tycker ni?

tisdag 10 augusti 2010

Extremt fint tyg

Foto: Lotten

Jag fick städat undan litegrann igår ändå på eftermiddagen.... tvätten är ren och nystruken, inlagd i skåpen och garderoberna. Sängarna renbäddade och vädrade, de flesta golv och ytor är dammfria... Känns såå skönt! Ikväll är det dags för nattjobb igen. Svärmor kommer hit från Östergötland och hjälper till att passa barnen. Skolan börjar inte förrän om 1,5 vecka...

Tyget ovan köpte jag på Tradera och jag är såå toknöjd med det! Planen är inte helt klar vad det skall bli.... men det lutar åt nya kuddar i sovrummet ;-) Tyget skulle göra sig väldigt fint ihop med vaserna i sovrumsfönstret tror jag!

måndag 9 augusti 2010

Färgade gladvaser

Foto: Lotten

Tillbaka i stan och berget av tvätt känns överväldigande. Hela huset behöver storstädas och det skulle ju funka perfekt idag med regntunga skyar utanför.... Äh, jag åker en sväng till IKEA istället :D Efter ett tips från den här tjejen var jag tvungen att åka och kolla på de nya glasvaserna. De var lika fina som jag trodde så jag köpte en gul och en grön. De förlovade sig fint med mina loppisfyndade vaser jag har sedan tidigare i sovrumsfönstret.

torsdag 5 augusti 2010

Sommar-2010 mosaik

Foto: Lotten

Idag regnar det och jag sitter och ordnar med bilderna i datorn. Går igenom och slänger de misslyckade och onödiga bilderna.... dötråkigt jobb som ändå behöver göras. Passade på att få in lite kul i allt det tråkiga så jag slängde ihop en liten sommarmosaik på alla projekt jag fått färdigt i sommar. Vill du oxå göra en mosaik kan du göra det här.

måndag 2 augusti 2010

Augusti redan...

Foto: Lotten

Herregud vad Juli månad gick fort! Semestern flög förbi och nu har jag redan jobbat 1 vecka. När vi kom hem till stan var trädgården helt förvandlad. Häcken hade vuxit över på alla bredder och Krassen, Klematisen och kryddorna fick nästan inte plats i sina krukor längre och spaljeérna syntes nästan inte längre.... Så här såg det ut i början av sommaren.



Foto: Lotten