torsdag 30 september 2010

Fredagskänsla

Foto: Lotten

Ledig dag idag och jag får Fredagskänsla i kroppen.... Kanske för att jag skall jobba i helgen. Jag gör min egen helg innan helgen...?
Idag skall jag sy lite, köpa några saker i tygaffären som jag behöver till min sykurs och såklart lite hushållsnära tjänster i mitt eget hem... sådant som man inte kommer undan hur gärna man än vill...

Bjuder er på en bild på "barnens" glas. En härlig blandning av gamla fina glas och Arlas nytillverkade som ungarna fått genom skolan. En vanlig vardagsdukning blir lite festligare med sådana här glada glas!

onsdag 29 september 2010

Blombroscher

Foto: Lotten

Här i Göteborg är det underbart väder och jag vaknar till solsken. Imorse när jag skulle åka hem efter jobbet var det frost på vindrutan så det var bara till att leta fram skrapan och hugga i.... Kallt var det så in i bängen oxå!
Jag tänkte att jag skulle visa er de här blombroscherna jag gjorde häromdagen. Den stora grön-rosa skall jag ha på höstjackan tänkte jag för att piffa upp det tråk-svarta litegrann. Den gul-gröna skall en vän få....

Vill du oxå testa att göra en sådan här brosch? Gå in här och få instruktionerna. De är superlätta att göra!


Foto: Lotten

tisdag 28 september 2010

Tisdagstema: På väggarna

Foto: Lotten

Veckan tisdagstema på Fabriken är "På väggarna". För mig var valet självklart när jag valde att visa våra finfina skolkartor som hänger i vårt sommarhus. Dom är så härligt naivistiska så man blir bara lycklig av att se dem. Kartan över Afrika är min favorit om jag måste välja....


Foto: Lotten

måndag 27 september 2010

Kontorslampa

Foto: Lotten

I den här fåtöljen i vardagsrummet sitter jag när jag syr för hand, virkar eller läser. Ibland när det är mörkt räcker inte ljuset riktigt till.... därför blev jag själaglad när jag hittade den här gamla skrivbordslampan på loppis för 70 kronor.
Fåtöljen, som är en IKEA Barkaby, är klädd i en beige manchesterklädsel som börjar bli rätt sliten nu. Jag har en vit klädsel liggande till den i ett skåp eller låda. Snart skall den få byta kläder... I väntan på att det händer så ligger mitt lapptäcke som jag sydde i somras och döljer den fula beigea uppenbarelsen.

söndag 26 september 2010

Söndagsbilder

Foto: Lotten

Vad skall man hitta på när man är på landet och inte har med sig något pyssel? Ute regnar det och är tråkigt väder..... Varför inte leka lite med kameran? Barnen vill inte ställa upp som modeller så då fick det bli att leka med saker istället....


Foto: Lotten

Skåpet på bilden är en modell som förr gjordes av möbelsnickarna för att visa vad de kunde. Min mamma köpte det för mer än 20 år sedan och gav det till min yngre bror. Han målade det gult och blått med hobbyfärg - något min mamma inte var så glad över ;-) Skåpet fick tjänstgöra som CD-förvaring.



Foto: Lotten

Nu har jag fått ta över skåpet av min kära bror. Ni kommer säkert få se det en del här på bloggen kan jag tänka mig.... Det är lite kul att leka med proportionerna när skåpet är såpasss litet som det är.

Mina bilder idag får bli mitt bidrag till söndagbilder. Hoppas att ni får en trevlig söndag!

lördag 25 september 2010

Plast och plåt

Foto: Lotten

Kan man ha för många burkar? Neeej, jag tror inte det ;-) Den vita plastskålen med röd dekor kunde jag inte låta stå kvar när jag såg den. Tyvärr var det en del avskavt på den röda dekoren och ganska skitig inuti..... men jag skall inte äta ur den så det gör inget. Jag har fått den så ren det går.... De andra blå-vita burkarna trodde jag var i porslin med trälock när jag såg dem där på översta hyllan. Men de var i plåt med fejk-trälock. Lite charmiga ändå tycker jag.


fredag 24 september 2010

Miljö-kasse

Foto: Lotten

Häromdagen såg jag på en blogg en beskrivning på hur man syr tygkasse i plastpåse-modelll. Jag var tvungen att testa eftersom jag har alldeles för mycket plastpåsar..... Tyget hittade jag på Myrorna i förra veckan. Jag tycker det är lite kul med ett mörkt tyg för omväxlings skull.... annars blir det mesta jag köper ljust eller kulört i klara färger på ljusare botten.
På tal om tygkassar så hittade jag inspirationen till tygpåsen på den Här bloggen. Hon anordnar dessutom ett tygkassebyte som jag har anmält mig till. Vill du vara med? Skynda att anmäla dig.... tiden går ut den 26/9.

torsdag 23 september 2010

Bambi - en liten samling

Foto: Lotten

Till förra julen köpte jag de pälsiga rådjuren. De fick stå kvar efter julen för jag tycker att dom är såå fina. Häromdagen när jag köpte spegeln på loppis så hittade jag en liten Bambi-kompis i porslin som jag var tvungen att få med mig. 5 kronor kostade hon. Kanske inte det bästa skicket.... men hon är ju såå söt så hon är förlåten ;-)
Nu är jag ledig i 5 nätter framöver så jag har tänkt mig lite tid i syrummet samt en tur till landet.....

onsdag 22 september 2010

Nytt och fint

Foto: Lotten

Det här fina armbandet köpte jag av den här tjejen. Jag sa tidigare att jag tröttnat lite på Keep Calm-grejen men det stämde nog inte riktigt ;-) Det här armbandet är helt i mina färger och det sitter som en smäck! Kan knappt bärga mig tills jag kan ha det på mig ute.... Tyvärr kan man ju inte ha några smycken eller annat skoj på sig inom mitt yrke......

Foto: Lotten

Har ni sett min nya header? Det är den goa bloggaren Erry som har hjälpt mig att göra den. Behöver jag säga att jag är toknöjd...? Precis min stil....

Tusen tack för alla härliga kommentarer om mina loppisfynd i förra inlägget - Jag blir så sprudlande glad för varje kommentar jag får! Extra roligt är att det var många för mig nya läsare som gav sig tillkänna.... inte bara via Fabriken.... utan läsare som läser min blogg med aldrig förr kommenterat - skitkul rent ut sagt! Utan er skulle min blogg inte vara!

tisdag 21 september 2010

Tisdagstema - Bästa Loppisfyndet

Foto: Lotten

Den här veckans tisdagstema på Fabriken är "Bästa loppisfyndet". Eftersom nästan hela mitt hem är uppbyggt av loppisfynd så var det självklart supersvårt att välja. Men... min allra största skatt måste ju vara mina tyger i syrummet. Det är resultatet av flera års samlande som ligger där på hyllorna. Ett par av dem är såå fina så jag kommer aldrig att förmå mig själv att klippa i dem.


Foto: Lotten

Här är en annan del av mitt älskade syrum med loppisfyndad hylla för 20 kronor med diverse fynd i såsom plåtburkar, svampar, rysk docka med mycket mera..... Inget för minimalisten här inte ;-) Nedan en av mina älskade Tradera-fyndade lampor. Kanske inget superfynd eftersom de kostade drygt 300 kronor styck, men såå fina och originella... och precis i mina färger.


Foto: Lotten

måndag 20 september 2010

Blom-spegel

Foto: Lotten

Den här finingen till spegel hittade jag på loppis. Den är märkt på baksidan med "Made i Finland - Mäkisen kuvastin oy - MK 298" Jag har ingen aning om vad det betyder och har aldrig sett den märkningen förut.... Prislappen sitter kvar oxå från när den köptes : 21.95 kr Jag fick ge lite mer än det idag.... 100 spänn tycker jag att den var värd!

Dags för sykurs idag igen... och inget tyg har dykt upp än så jag får sy en keps som jag hittade mönstret på i en tidning. Får se hur den blir :D Jag kanske visar resultatet här sedan.....

söndag 19 september 2010

Shoppinghelg

Foto: Lotten

Igår åkte min svägerska och jag en tur till shoppingparadiset Gekås i Ullared. Vi tänkte att det inte skulle vara såå mycket folk där såhär innan barnbidrag..... men vi hade fel ;-) Som tur var så kom vi såpass tidigt så vi hittade parkering utan problem. Det var framåt 10-tiden det började bli trångt i butiken och då var vi i stort sett färdiga. Jag fick förutom strumpor, vantar och kalsonger med mig Margaretha-skålen med redskap för 119 kronor. De mörklila skärbrädorna för 40 kronor samt de fina microfiberdukarna för 24 kronor. Jag gillar färgkombinationen på det gröna och lila ;-)


Foto: Lotten

Två sjalar att svepa om halsen i vinter fick jag med mig oxå. Dessa fanns i en uppsjö av färger... den turkosa var superfin men den fick stanna kvar i affären. En annan sak som fick stanna kvar för den här gången var en Kitchen Aid apparat för 3999 Kronor. Fast jag var bra sugen kan jag säga.... det är nästan så jag överväger att åka dit igen bara för att köpa en sådan :D Dom skulla finnas i vitt, svart och rött men jag såg bara den vita. Ärligt talat så skulle jag vilja ha en i en annan färg... Kanske rosa, ljusblå eller gul.... eller mintgrön. Dröm vidare.....



Foto: Lotten

fredag 17 september 2010

Emaljmuggar

Foto: Lotten

Emaljmuggar är en sådan sak som jag brukar hitta på loppisar. Många har jag gjort mig av med genom åren och en del har jag bytt bort. Men de jag har kvar är de speciella som jag aldrig kommer byta bort. En brokig samling till med andra ord....

Ledig i helgen.... jag tänkte klippa ut mönsterdelar till kursen på måndag. Vad skall ni göra?

Underbart skåp

Foto: Lotten

Det här stora skåpet lämnade jag kvar på loppis. Det är ca 2 meter brett och 1.6 meter högt med skjutdörrar. Inne i skåpet är det fullt med lådor och hyllor.... Rena drömmen i ett arbetsrum eller barnrum. Tänk er skåpet i en annan färg..... Kanske vitt på utsidan och knallgult inne..? Hade jag haft plats för det här skåpet så hade jag slagit till direkt! Priset var 2750 kronor. Tänk vad mycket förvaring man får för det priset ;-)




Foto: Lotten

torsdag 16 september 2010

Snyggt eller skräp?

Foto: Lotten

När jag såg den här ugglan stå så ensam på en hylla så kunde jag inte gå ifrån den. Det var som om den ropade på mig.... Men, vad skall jag med den till egentligen..? Har jag inte tillräckligt med prylar...?


Foto: Lotten

Jo, jag har en massa grejer som jag inte ens vet om att jag har. Som den här tavlan som är ganska anskrämlig egentligen.... men det är någonting inom mig som smälter när jag ser sådana här 70-tals figurer med överdimensionerat stora huvuden. Vet inte vad det är..... men det kan inte sorteras under "god smak" eller "stilrent" iallafall ;-)
Det kanske är färgerna jag smälter för? Den underbara turkosa färgen ihop med gul eller grönt - såå snyggt i mina ögon.

Imorgon tänkte jag att jag skulle visa er ett underbart skåp som jag såg på loppis.....

onsdag 15 september 2010

Veckans boktips

Foto: Lotten

Författarna och stylisterna Susanna Zacke och Sania Hedengren som ofta medverkar i Lev&Bo-bilagan på lördagar (älskar alla nummer där dom här tjejerna är med) har gett ut den här härliga boken. Jag blev inte besviken kan jag säga... underbara bilder, härliga alster och färger. Jag blev såklart inspirerad och skall starta ett litet vintervirkprojekt såsmåningom... Titta på de här bilderna och njut.


Kolla in lampskärmen - såå cool!


Så här ser min drömcykel ut! Kanske inte så praktisk men..... otroligt fiin!!


Här en sista gladbild från boken. Bilden med drömpallen Tolix.... mmm som godis!

tisdag 14 september 2010

Tisdagstema - stol

Foto: Lotten

Nu har även jag gått med i Fabriken som är en samlingsplats för inredningsbloggare. Varje tisdag är det nytt tema som skall tolkas och denna vecka är det "Stol".
 Jag har fotat min stol som jag har i mitt syrum. Det är en stol av fyra som jag har ärvt efter min farmor. När jag fixade till mitt syrum fick den här stolen bli knallgul. Sitsen är klädd med en påskhandduk från Åhléns och kan lätt bytas ut.....

måndag 13 september 2010

Måndagspladder

Foto: Lotten

Nu var jobbhelgen äntligen till ända. Det var ett par psykiskt och fysiskt påfrestande nätter. Tur att man lärt sig att släppa jobbet när man kommer hem ;-) Gårdags eftermiddag ägnades åt tvätt, strykning samt virkning.... Den avlånga brickan på bilden ovan köptes på loppis för ett tag sedan. Jag tror att jag gav 20 kronor för den. Den är lite kul i formen tycker jag.... Kan tänka mig att servera frallor på rad i den :D



Foto: Lotten

Det här underbara halsbandet fick jag av en väninna i försenad 40-års present och jag blev såå glad! Jag har ett par smycken sedan innan av Attling och jag älskar dem. På det här halsbandet står det "True"... lite svårt att se på bilden.
Nu skall jag förbereda mig för sykursen som börjar om ett par timmar. Jag skall klippa ut alla delar till tunikan jag skall sy. Egentligen skall jag sy en jacka/kappa men det mönstret har inte kommit än så då får det bli en tunika till så länge. Ha en bra måndag!

fredag 10 september 2010

Turkost glas - en samling till

Foto: Lotten

Det är inte klokt vad samlingar man har när man börjar kolla vad man har i skåpen. Vasen ovan är väl inte turkos egentligen om man skall vara nogrann.... Men den är mitt senaste köp. 20 kronor på loppis. Jag tyckte färgen och formen var fin och det kan ibland räcka ;-) Den andra skålen kostade 30 kronor. Visst är det fint med gult ihop med turkost?


Foto: Lotten

Här ovan ser ni ett par skålar jag köpte för flera år sedan, Kommer inte ihåg vad jag gav för dem... men de är allihop fyndade på loppis för en bilig penning. Pokalerna nedan är från loppis och de betalade jag mellan 15-25 kr stycket för. Dom är lite skeva och har synliga ganska fula skarvar på foten så det är ingen hög kvaliteét kan jag tänka mig. Men dom är rätt söta så här i grupp ;-)


Foto: Lotten

I helgen skall jag jobba igen så nu blir det kanske lite tyst ett par dagar.... Under tiden bjuder jag på en bild av mig själv i en nysydd tunika :D Jag skall ju börja i sykurs på måndag och mitt mönster till jackan har inte kommit än så jag tänkte sy en tunika av ett mönster jag hade hemma. MEN jag kunde ju inte hålla mig när jag klippt ut alla mönsterdelar utan började sy och vips så var den klar.... Hi, hi.... nu vet jag inte riktigt vad jag skall börja sy på kursen!





torsdag 9 september 2010

Hjärtebankstoff

Foto: Lotten

Igår drog jag vinstlotten på Erikshjälpen. En gammal skruttig madrass med ett underbart bomullstyg som överdrag.... Jag blev som tokig och började lyfta bort en massa annat bröte för att komma åt karamellen. 40 kronor kostade madrassen med överdraget - Wow! Jag trodde nästan inte att man kunde göra sådana klipp nuförtiden. Ett riktigt "Hjärtebankstoff" som de säger i vårt grannland!

Jag blev så till mig att jag glömde släppa handbromsen när jag skulle åka hem.....

onsdag 8 september 2010

Vinnarna i utlottningen

Foto: Lotten

Nu är min utlottning avslutad och vinnarna är dragna med hjälp av sidan: http://www.random.org/  Så otroligt kul att så många ville vara med. En del nya bloggar har jag hittat till tack vare era kommentareroch det är ju superkul ;-)  Här kommer de fyra vinnarna:

Lila docka vann Sara Saax
Gul docka vann Skjerstad
Rosa docka vann Jenny Bergvall
Grön docka vann Lycke

Grattis till vinnarna! Maila mig era adresser så kommer dockorna på posten! nastet@hotmail.com

Vill du göra en egen babuschkadocka så finns schablonen att köpa på Panduro. Jag använde textilfärg därifrån med och stöpplade på bomullstyg (ett gammalt lakan) Fixera färgen med strykjärnet och sy ihop och stoppa med vadd och eventuellt något som doftar gott!

tisdag 7 september 2010

Solrosor och sömnad

Foto: Lotten

En grytlapp i samlingen. Passar inte riktigt in egentligen men den är så fin så den får vara kvar. Synd bara att det bara fanns en....

Idag skall jag ut och titta på tyger till sykursen. Det börjar dra ihop sig och som vanligt vacklar jag såhär i slutändan vad det skall bli för något. Jag har tänkt att sy en parkas i lila manchester med rosa-orange foder.... Men när jag inte hittar ett mönster som jag gillar så lutar det åt något annat... men vad? Det får ju inte vara för enkelt heller för då är det ju ingen mening att betala för att gå kurs. Hmm trixigt!

Glöm inte min utlottning. Vinnarna dras imorgon vid lunch. Lycka till!

söndag 5 september 2010

Klipp och klistra

Foto: Lotten

I helgen har vi varit på landet och firat min stora grabb som fyller 10 år imorgon. Med till landet tog jag med lite pyssel.... en loppisfyndad kartbok, lim samt lite snöre. Resultatet blev ett snöre med vimplar och en skokartong som förvandlades med lim och kartsidor. Precis lagom pyssel som går ganska fort att göra. Den lilla asken gjord i indexsidor från kartboken är fylld med godiskulor som grabben fick till sin godisautomat :D Fina färger på godiskulorna tycker jag.



Foto:Lotten

Är det någon som vill ha en vimpel gjord av kartblad så har jag lite kartblad över och kan göra det till er.  Den jag har gjort är 150 cm lång och har 12 vimplar, 80 kr inkl porto inom Sverige. Vill du ha en kortare eller längre går det oxå att fixa såklart. Hör av dig till min mail: nastet@hotmail.com  om du är intresserad.

fredag 3 september 2010

DIY - klä en lampskärm


Du behöver en rak tygklädd lampskärm, gärna vit. Tyget du vill klä om lampskärmen i, textil-lim samt några pappersklämmor. Mät hur stort tyg du behöver för att det skall nå runt skärmen samt ta i extra mycket på bredden eftersom lampskärmarna oftast är koniska.


Applicera textillimmet på ena kortsidan av tyget. Bred ut klistret med fingertoppen så det blir ett jämnt och tunnt lager. Lägg gärna något under för att skydda bordskivan och slippa kladd.




Lägg lampskärmen mot den klistrade kanten och rulla sakta på tyget så det går hela vägen runt. Klipp sedan den andra kanten så den löper rakt ner över den limmade skarven. Ta klister på kanten och tryck försiktigt fast kanten. Var noga med att få tyget rakt och fint så det inte drar sig och bildar veck. Låt torka.



Klipp rent kanterna på skärmen. Det räcker med 1-1.5 cm tyg så det räcker runt kanten. Applicera lim på insidan av kanten och vik ner tyget över limmet. Använd gärna pappersklämmor eller klädnypor för att hålla kanten nere. Låt torka och ta sist bort klämmorna.


Nu är lampskärmen färdig! Hoppas att ni fick lite inspiration att testa det här hemma ;-) Nu skall vi fira vår 10-åring i helgen (han fyller på måndag) Glöm inte att vara med i min utlottning! Hoppas att ni får en trevlig helg!





onsdag 1 september 2010

150 tusen besökare - värt att firas!

Foto: Lotten

I helgen passerade min räknare 150 tusen besökare! Klart att det skall firas! Det blir en liten utlottning av en hemmasydd lavendelgömma i form av en Babuschka. Perfekt att lägga i linneskåpet eller varför inte bland underkläderna....
Välj en färg av dem på bilden och skriv vilken i kommentarsfältet. Vinnarna drar jag om 1 vecka, Onsdag den 8 september klockan 12.