söndag 31 oktober 2010

Söndagsbild

Foto: Lotten

Veckans söndagsbild på Fabriken. Jag har valt en närbild på soffkuddarna. Elefanttyget av Estrid Eriksson för Svenskt Tenn är mitt favorittyg. Drömmen vore att klä en liten fotölj i elefanttyget....

Idag börjar höstlovet för mig. Ledig i nio nätter - såå gött! Vi skall såklart ut till landet... även om jag har försökt få till en liten tripp. Jag hade som förslag Köpenhamn, Stockholm, Berlin eller London men mina grabbar ville absolut INTE åka på någon tripp.

Igår skulle jag varit på symässan i Kviberg men tjejen jag skulle dit med blev sjuk så det blev inte av.... därför blir det ingen rapport därifrån.

fredag 29 oktober 2010

OMG vilket paket


Känns ditt hem trist och färglöst? Då finns superchansen till att ändra det nu ute på Tradera..... Kolla här om du vill spana lite mer ;-) Jag skulle inte säga nej till burkarna, vattenkannan eller emaljmuggen.....


Lådor med charm

Foto: Lotten

Jag älskar sådan här tyg/tapet klädda förvaringslådor..... man kan inte ha för många förvaringslådor! Den lilla som ligger överst till vänster är ett smyckeskrin som är såå fint! Den under med lädersnören köpte jag förra vintern.... och där inne i lådan skymtar min virkade sjal i multifärger som jag gjorde sommaren-09.

Pojkarna är hemma idag från skolan med ont i halsen och feber. Ingen rolig början på höstlovet.... Imorgon skall jag med en väninna till syfestivalen för första gången. Vet inte vad jag kan förvänta mig... Återkommer snart!

torsdag 28 oktober 2010

Rosa månad

Foto: Lotten


Vad passar väl bättre än en rosa lampa i Oktober.... Jag bara undrar? Just den här sprang jag på nere i stan på Myrorna för 70 spänn. Den var jag tvungen till att köpa med mig - oemotståndlig! Något annat som är oemotståndligt är skapelser som barnen kommer hem med.... Giraffen på bilden nedan har min Herman, 7 år, gjort i slöjden. Visst värmer det mammahjärtat. Herman var såå stolt och tågade raskt in och satte den på fönsterbrädan i vardagsrummet.....


Foto: Lotten

Idag skall jag med bilen till verkstan. Häromnatten hade någon snott båda backspeglarna på vår bil..... Enligt försäkringsbolaget var det antagligen ett beställningsjobb. Alltså någon som behövde just silverfärgade backspeglar till en Volvo V70. Jag kan ju bara säga "Tji fick du" till den som skulle ha dem.... för våra gamla var inte de vackraste. Det fanns en skada på den ena som såg ut som om den lagats med tuggummi ;-)

onsdag 27 oktober 2010

En award....


Den här fina "Cherry on top aaward" fick jag av den här goa tjejen. Tusen tack! Nu skall jag skriva tre saker som jag tycker om att göra....

1. Vara med min familj och framförallt mina barn.... såklart!
2. Skapa och pyssla. Kan vara allt från att sy till att måla om möbler. Att få göra något med händerna....
3. Prova/lära mig nya saker.

Nu skall jag ge den här awarden vidare till tre bloggare.... Jag väljer att ge den till Norska Trine, Susan och Petra

Ha en skön dag! Jag skall fixa en hoper med ärenden jag måste göra... kanske hinner jag till loppis oxå:D

tisdag 26 oktober 2010

tisdagstema - förvaring

Foto: Lotten

fabriken denna veckan är tisdagens tema - förvaring. Jag har valt att visa mitt Pippi Långstrump-skåp som jag har i källaren. Det är ett skåp som rymmar allt och inget.... därför kallar jag det för mitt Pippi-skåp ;-) På bilden nedanför visar jag vårt porslinskåp i vårt hus på landet. Det är en bokhylla, "Liatorp" från det stora möbelvaruhuset, som är kapat på höjden för att passa på bänkskivan. En lösning som vi blev väldigt nöjda med....


Foto: Lotten

måndag 25 oktober 2010

Julklapps-swap


Vad roligt att det var såpass många som ville vara med i min lilla julklappsswap! Tanken är att vi tillverkar två julklappar till ett värde av ca 50 kronor totalt och skickar iväg till två personer som lottas fram. Vi sätter upp en tidsfrist när paketen skall vara framme, förslagsvis fredagen den 17 december. På julafton öppnar vi våra två paket vi fått och vid tillfälle visar vi på våra bloggar vad vi fått.

Julklapparna skall vara handgjorda och kosta max 50 kronor att tillverka. Passa på att använda det ni har hemma....

Slå in julklapparna fint och skicka dem till era mottagare som ni fått tilldelade.

Har ni några synpunkter eller andra tankar - tveka inte att höra av er!

söndag 24 oktober 2010

Söndagsbild

Foto: Lotten

Dags igen för söndagsbilden. Jag har valt en bild som jag tog förra vintern på frostnupna rönnbär. Jag tycker att det är så vackert med frost i alla dess former. Ibland när jag skall skrapa bilrutan är det så fint så jag vill låta det vara...;-)

Idag bär det hem till stan igen för att återgå till jobbet ikväll. Det känns som om jag inte varit ledig alls.... men jag ser fram emot när denna veckas jobb är över. Då har jag höstlov tillsammans med barnen.

Vad kul att så många var intresserade av min lilla julklappsswap. Jag skall sammanställa lite hur vi skall gå till väga och återkommer imorgon.... Ha en skön söndag! Vill du se mer söndagsbilder - gå in på fabriken och kolla!

Gillar du 70-tals tyger och vill vara med i ett kul byte? Kolla här för information!

fredag 22 oktober 2010

Överraskning i posten

Foto: Lotten

Härliga Erry skickade mig en överraskning med posten som kom idag. Det var dom här två fina korten som låg i brevet.... gissa om jag blev glad?! Jag är barnsligt förtjust i paket och överraskningar ;-)

Jag har funderat på en liten julklappsswap om någon är intresserad? Det skulle vara kul om vi blev 8-10 stycken som knåpar ihop något litet och byter med varandra. Tanken är att det skalll vara något handgjort...  t ex en hemmagjord julstrumpa, ett litet smycke, en tygväska, juldekorationer eller vad man kan hitta på. Är det någon som skulle vara intresserad av att vara med i det?

Nu är jag ute på landet över helgen. Imorgon blir det en promenad runt ön om vädret är bra....

torsdag 21 oktober 2010

Party

Foto; Lotten

I en skräplåda på loppis hittade jag den här lyktan i papper. Den var lite tilltufsad och ful men inte sönder.... Lätt fixat! För en femma blev den min och hänger nu i taket i hallen i väntan på party ;-)

Ikväll skall jag gå på tredje natten. Mina barn tog sig hem från skolan själva och de skrev en lapp och la utanför min sovrumsdörr där det stod att de var ute. Jag vaknade halv fyra och tyckte det var konstigt tyst i huset för att barnen skulle vara hemma....hann tänka en miljon hemska scenarier innan jag såg lappen.  Mitt mammahjärta växer av stolthet! Tänk att de är såå stora nu!

Imorgon åker vi till landet igen.... hoppas att jag hinner fota det senaste fyndet jag har gjort.

tisdag 19 oktober 2010

Tisdagstema - kuddar

Foto: Lotten

Veckan tisdagstema på Fabriken är kuddar. Jag gjorde en mosaik med många färgglada kuddar här hemifrån. Jag har många fler kuddar som inte finns med på bild. Som ni ser så gillar jag färgglada kuddar.... Jag tror inte att jag har en enda svart-vit eller helvit kudde i hela huset. De flesta kuddar har jag sytt själv oxå;-)

Tusen tack för alla supertips om tunikan i föregående inlägg. Det får nog bli något som drar åt under bysten. Någon hadeföreslått att jag skulle sy fickor fram... Jag har oxå tänkt den tanken;-) Återkommer när tunikan är fixad.... även om det kan dröja!

måndag 18 oktober 2010

Tips emottages tacksamt

Foto: Lotten

För ett par dagar sedan sydde jag den här tunikan och blev inte helt nöjd... därför blev den hängandes som ett ufo. Tunikan är sydd av ett rosa lakan som jag hade hemma... lite satinlakan-känsla över tyget om ni förstår vad jag menar. Urringningen är kantad med en liten röd volang.... som egentligen är tänkt till underkläder tror jag, samt ett prickigt kantband. Ärmarna är släta men ganska vida. Problemet är att det är lite tältkänsla över den i modellen. Den är väldigt vid nedtill och ganska lång... plus att den känns lite "tom". Jag har kört fast och behöver lite input av er sykunniga därute! Det gröna bandet i midjan är ett möbelband som jag knytit runt bara för bilden skull.....


Foto: Lotten

Miljökasse-bytet


Jag var med i ett miljökasse-byte som KrajaMaria anordnade. Nu är tidsfristen ute och mina byten jag fick ser ni på bilden ovan. Dom här kassarna är perfekta att ha ihoprullade i väskan när man handlar istället för plastpåsar! På bilden nedan ser ni mina kassar som jag skickade iväg.... hoppas att mottagarna blev nöjda ;-)


söndag 17 oktober 2010

Söndagsbild

Foto: Lotten

Här är mitt bidrag till söndagbilden på fabriken. Det är alla mina loppisfyndade halsband i en hög. Jag skulle vilja ha ett halband i gult och ett i orange oxå.... det håller jag utkik efter just nu på loppisar. Nu var det längesedan jag var på loppis faktiskt..... och inte lär jag hinna det nästa vecka heller eftersom jag kommer att jobba häcken av mig ;-)
Glöm inte att kolla in fler söndagsbiler på fabriken.... Ha en skön söndag!

lördag 16 oktober 2010

Kanin-bonanza

Foto: Lotten

Häromdagen när jag var på stan och lunchade med min kära lillebror sprang jag naturligtvis in på Lagerhaus. Jag hade ju sett på en massa andra bloggar deras tallrikar och annat med "Alice i underlandet"-tema. Tallrikarna var underbara men det blev inga sådana med mig hem. Däremot föll jag som en fura för den ful-snygga kanin-vattenkannan och kudden. De fick såklart följa med mig hem....

Award och utmaning


Jag fick den här utmärkelsen av de goa bloggerskorna - Krimskramsan och Popetotrora. Nu skall jag berätta 7 saker om mig själv.... svårt eftersom jag nog berättat det mesta innan ;-)

1. - Jag äter kött men inga mängder om det inte är Oxfilé förstås...
2. - Har börjat dricka kaffe på äldre dar.... och dragit ner på cola.
3. - Har lite morbid och sjuk humor.... men som tur är har de flesta i min omgivning det med.
4. - Är en riktig hemmakatt. Älskar att resa men längtar ganska snart hem igen.
5. - Som de flesta 70-talister ser jag inte mig själv som vuxen egentligen..... Jag bara "leker" vuxenliv.
6. - Kommer på de flesta ideér på natten när jag skall sova
7. - Har fotografiskt bildminne. Jag vet vart på sidan i en bok det stod något och hur den sidan såg ut med bilder och så.

Nästa utmaning är en kul sak jag fick från Emblas kanel där man skall svara på ett natal frågor.

1. What is your favorite word? Familj och vänner
2. What is your least favorite word? Mögel och omvårdnadsteorier
3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally? Färger, mönster och musik
4. What turns you off? Stress och negativitet
5. What is your favorite curse word? Helvete eller F**k
6. What sound or noise do you love? Havet och vinden, gärna storm
7. What sound or noise do you hate? Alarm av alla de slag
8. What proffesion other than your own would you like to attend? Tapetserare eller fönsterrenoverare
9. What proffesion would you not like to do? Kontorsjobb
10. If heaven exist, what would you like to hear God say when you arrive at the pearly Gates? Välkommen, din mor och far väntar på dig

Nu skall man enligt reglerna ge dessa utmaningar vidare till en massa andra bloggare... men eftersom jag aldrig gör som reglerna säger så ger jag dem vidare till den som känner sig manad ;-) Vill du anta någon av dessa utmaningar kan du lägga en kommentar här så jag kan läsa dina svar....

fredag 15 oktober 2010

Norska skatter

Foto: Lotten

Jag gjorde ett tygbyte med  Kardemumma. Hon hade sett ett tyg på min blogg som hon gärna ville ha och vi gjorde ett byte. Det ljusblåa barnpåslakanet i bäckebölja med rosa-orangerandig zebra hade jag beundrat på hennes blogg och nu är jag lycklig ägare av detta. Titta på det andra tygerna - såå fina!


Foto: Lotten

Den här underbara tygpåsen kommer från goa Kaspara. Jag föll pladask för den fina ugglelappen mitt på påsen - såå himla fin! Sådana här påsar kan man ha till allt möjligt.... Just den här är fylld med mina sysaker när jag är på kurser ;-)


torsdag 14 oktober 2010

Kursresultat igen....

Foto: Lotten

Igår eftermiddag var jag på kursen med broderimaskiner igen. Denna gången gjorde jag en liten väska till småsaker. De andra deltagarna gjorde den i taft vilket gav den en lite lyxigare känsla men jag valde ett rutigt bomullstyg istället. Jag tycker att rosorna gjorde sig bra mot det rutiga bomullstyget.... Fodret blev blå-vit-randigt. Jag skall sy dit en tryckknapp oxå så jag kan stänga den ;-)



Foto: Lotten

onsdag 13 oktober 2010

Pallfynd x 4

Foto: Lotten

Kan man ha för många pallar? Näe, jag tror inte det..... När jag sprang på de här fyra på Stadsmissionen så kunde jag inte motstå dem. Alla är inte i perfekt skick.... det är två av dem som skulle behövas fixas till. Kanske kommer jag att måla de som är fula i sitsen någongång i framtiden. En virkad sits kanske..?


Foto: Lotten

Idag skall jag träffa kära lillebror på stan och äta lunch kanske.... I eftermiddag är det dags för kursen med broderimaskiner igen. Skall bli spännande och se vad det blir för något sytt där idag. Hoppas att ni har en bra onsdag allihop....

tisdag 12 oktober 2010

Tisdagstema - sovrum

Foto: Lotten

Tisdagens tema på fabriken är sovrum. Egentligen skulle man nog visa sitt vuxensovrum men eftersom vårt sovrum är tråkigt, intetsägande och väntar på makeover så väljer jag att visa barnens sovrum på landet. Det är inhyst i en gammal "kattvind" så det är litet, trång och snedtak - perfekt för små pojkar med andra ord. Den fina järnsängen är ett gammalt auktionsfynd och överkastet är en filt från H&M Home. Prylhyllorna har jag köpt på loppis och fixat till med färg och tapeter.


Foto: Lotten

I andra änden av rummet är en slags sovalkov där storebror sover. Han har en underbar engelsk skolplansch på väggen och en tallrikshylla jag köpt på loppis till böckerna. Den gamla fina gunghästen är min pappas som han hade när han var liten.


Foto: Lotten

måndag 11 oktober 2010

Lång måndag

Foto: Lotten

Idag har vi haft utbildningsdag på jobbet med föreläsningar om plastikoperationer samt narkos på små barn - Jätteintressant... speciellt att få se före-efter bilder ;-) Efter lunch var jag på min sykurs igen... de där två timmarna man är där flyger förbi. På vägen hem hittade jag den turkosa glaspokalen ovan. Den gjorde sig väldigt bra med den ljusgröna vasen jag har sedan tidigare tycker jag.... Visst är väl tyget bakom läckert?

söndag 10 oktober 2010

Fabriken - söndagsbild

Foto: Lotten

Denna veckas söndagsbild är en bild som jag tog i december förra året. Jag tycker att ljuset är så häftigt på den här bilden.... Bilden är tagen på Marstrand och huset vid fyren har en gång tillhört P G Gyllenhammar. Jag har nog 100 bilder på just det här huset - i storm, i solsken, vinter, mörker mm.

Här hemma har vi sjukstuga fortfarande. Förkylning som biter sig fast med feber, ont i halsen och läbbiga blåsor i munnen - Mina stackars små killar! Får se om jag lyckas smita ut en stund idag....

fredag 8 oktober 2010

Dansk kartväska

Foto: Lotten

Den som väntar på något gott.... Igår kom äntligen min kartväska som jag har beställt från danska Anne Dorthe. Titta gärna in på hennes blogg. on gör en massa fina kartsaker - väskor, pennfack mm. Jag är supernöjd med min stora och fina väska. Inatt har den till och med fått vara med på jobbet....
Asken ni ser på pallen på bilden ovan köpte jag på loppis för en guldpeng och Converseskorna är nya för hösten. Jag har ett par lila sedan tidigare.... De är såå sköna så jag vill nästan inte gå i något annat nu.


Foto: Lotten

torsdag 7 oktober 2010

Kurs-resultat

Foto: Lotten

Igår eftermiddag var jag på en rolig kurs i Husqvarnabutiken. Man fick prova på att sy med broderimaskin. Det var jätteroligt kan jag säga och allt eftersom mitt broderi växte fram så tyckte jag inte längre att maskinen var såå fasligt dyr ;-) Tyvärr tillåter inte vår ekonomi just nu så stora utsvävningar som 25 tusen på en symaskin.... men visst blir jag sugen. Kursen som var på tre timmar ägnades åt att ladda maskinen med utvalt broderi, i mitt fall en ros av Kaffe Fassett, sedan var det bara att byta tråd när maskinen sa till.



Foto: Lotten

Imorse sydde jag ihop en kudde med mitt broderi. Jag sydde en passpoal runt om i ett rosa-rött randigt tyg.. Nästa vecka skall jag sy och brodera en liten börs tänkte jag....

onsdag 6 oktober 2010

70-tal så det skriker om det

Foto: Lotten

Idag fick jag ett paket jag har sett fram emot.... 3 stycken 70-tals dukar som jag köpte på Tradera för 30 kronor styck. Det roliga är att två av dem är syskon i olika färgställningar - sådant gillar jag! Min favorit är nog den översta i grönt-rosa-lila... Såå himla fin!

Idag skall jag på en rolig liten kurs på Husqvarna-butiken. Vi skall få testa att sy med broderimaskin.... det skall bli väldigt spännande! Återkommer med rapport imorgon.... Tillbaka till sjukstugan sålänge.

tisdag 5 oktober 2010

Lappar och pastell


Jag är sugen på att sy ett lapptäcke till. Denna gången i en stooor modell som kan ligga på dubbelsängen. Tanken är att det även den här gången skall gå i lite mildare färger.... lite pastelligt sådär. Får se när jag kommer till skott..... lite fler tyger behövs nog först ;-)

Idag är båda killarna hemma med ont i halsen och feber så min planerade stund i syrummet blir nog inte av. Imorgon eftermiddag skal jag få testa en broderimaskin.... skall bli grymt spännande.

söndag 3 oktober 2010

Fabriken - söndagsbilden

Foto: Lotten

Denna veckan blir det en bild på vår splitternya Kitchen Aid-apparat som står på landet. Ni som följer min blogg minns kanske att jag bloggade om att denna apparat fanns på Ge-Kås i Ullared för pangpriset 3999 :-. Jag köpte den inte då.... men efter att min bror påtalat att vår köksassistent på landet gått sönder så bestämde vi oss för att dela på kostnaden. Så... jag kastade mig i bilen en eftermiddag och körde ner till Ullared och köpte den. Tur att jag gjorde det för det fanns inte många kvar då. En anställd berättade om en "galen tant" som skulle ha 4 stycken svarta men när det inte fanns köpte 4 vita istället :D

Vill du se andra söndagsbilder.... Gå in på Fabriken och bli inspirerad. Trevlig söndag!


lördag 2 oktober 2010

Nästa års kalender + baskermössa

Foto: Lotten

Nu har äntligen min nya kalender kommit. I år kunde man få den i en mindre variant som jag tänkte testa. Fördelen är att den kanske går ner i fickan på pyamasen (läs: sjukhuskläder)  vi har på jobbet. Det kan underlätta när det är dags att pussla ihop schemat ;-) Det är nog fjärde eller femte året jag har den här kalendern nu.... behöver jag säga att jag är supernöjd? Usch, nu låter jag som värsta reklampelaren..... för att uppväga det så tänker jag inte länka.

Nedan visar jag en halvtaskig bild på mig själv i en huvudbonad jag har sytt. Mönstret var ursprungligen med en liten kepsskärm till.... men den skippade jag. Jag ville ha stilen mer åt baskerhållet.... På sidan är det en liten stilren rosett påsydd för att piffa upp den lite diskret. Det enda som saknas är en klädd knapp mitt uppe på kullen. (...och en hårklippning och lite smink kanske?)




fredag 1 oktober 2010

Coola tabletter och finfin vinst

Foto: Lotten

Dom här fina tabletterna fyndade jag på loppis för 15 kronor styck. Jag tycker att mönstret var såå coolt på dem. Lite 50-60-tal.... eller? Egentligen är det bara fem stycken.... men för att få till en fin mosaik så fick den med orange mitt vara med på två bilder. Vad gör man inte för konsten ;-)

Foto: Lotten

De här fina korten kom i brevlådan igår. Jag hade sådan ofantlig tur så jag vann dom i en utlottning hos den här tjejen. Visst är dom alldeles underbara! Jag tror bestämt att ett av dem skall få bli inramat och pryda någon vägg.