tisdag 30 november 2010

tisdagstema - Hallen

Foto: Lotten

Veckans tisdagstema är "hallen". Jag tog en gammal bild på vår hall eftersom alla bilder man tar nu blir så mörka och tråkiga. Vår hall ser ut precis som på bilden men med liite mer jackor och skor framme nu samt en rejäl hallmatta som tar allt (nästan) grus från skorna. Jag fixade iordning hallen 2007 och hade då tänkt att måla det avlutade skåpet men det har jag fortfarande inte kommit till skott med ;-) Helst skulle jag vilja ha gamla plåtskåp istället.....

måndag 29 november 2010

Franskt byte

Foto: Lotten

Jag har gjort ett byte med den här goa fransyskan. Hon ville ha boken Detaljer som inte gick att få tag i utanför Norden så jag skickade ett ex till henne och i utbyte fick jag allt det här godiset :D Underbart tyg i lila, tapet, necessär, mugg, sockerströare och underlägg..... OMG vad mycket fint! Det var som julafton när jag öppnade paketet. Sådan här byten är det bästa som finns..... när den man byter med verkligen förstår vad man gillar ;-)

söndag 28 november 2010

Söndagsbild

Foto: Lotten

Jag gick igenom lite bilder som skall upp på fotoväggen här på landet och hittade den här fina. Det är min mammas farfar längst till vänster ihop med Ingrid Bergman, Lasse Smith och Isabella Rosellini i gammelmorfars fina mahognybåt. Visst är det en cool bild? Bilden är tagen uppåt Lysekil tror vi.... Den här bilden skall defintivt upp på fotoväggen.... Den här bilden får vara mitt söndagsbidrag på fabriken idag.


Foto: Lotten

Den här fina bokstaven i plåt köpte jag på Tradera. Den kan funka både som ett litet "q" och ett litet "b"... fin vilket som tycker jag ;-) Jag köpte den som ett "q" eftersom alla mina pojkar i familjen har ett efternamn som börjar på just "q" ;-)  Här har jag hängt upp den på landet bara för att fota.... Visar nya bilder när den hittat sin plats hemma i stan.
Jag har en massa fint att visa er här framöver.....byten och loppisfynd ;) Missa inte min utlottning

lördag 27 november 2010

Svamptokig

Foto: Lotten

Jag älskar flugsvampar. Kan inte få nog av dom.... Flugsvamparna ovan köpte jag på Ica Maxi för en billig peng. Jag tänkte ha dem i min fina Trollhasselgren ihop med lite andra juliga saker. Frågan är om jag skall måla grenen vit eller inte? Kan inte bestämma mig..... eller kanske ljusblå..?

Foto: Lotten

Lite värme bjuder jag på idag med i form av lite fina tygbitar i mina absoluta favoritfärgkombinationer. Egentligen borde man klä sig i dessa färger istället för allt mörkt grått och svart man har på sig.... Då blir det nog stört omöjligt att få vinterdepressioner ;-) Jag tror att jag skall ha det som nyårslöfte - mer färg på kläderna... Våga kombinera "fel".... Vad tror ni om det?

fredag 26 november 2010

Mota kylan med färgexplosion

Foto: Lotten

Usch, vad isande kallt det var idag. Både inne och ute. Jag går runt här hemma med tre tröjor på mig och tofflor plus flecejacka.... kanske dags att höja värmen ;-) Jag blir lite varmare i syrummet.... kan det vara av alla härliga färger som finns på tygerna? Eller är det så att pulsen ökar när jag klipper och kombinerar ihop olika mönster och färger..... Just nu är jag inne i en "karamellig" period som ni säkert märkt....
Idag skall vi ut till landet och fira storebror som blir 44 idag.... Hipp, hipp Hurra! På landet är det oxå kallt.... men där får vi upp värmen med hjälp av Wii-spelande med barnen. Min favorit är "Just dance".... där vi utmanar varandra i olika heat med 5 eller 10 låtar. Hur kul som helst!

Glöm inte min utlottning på Nästet-shop

torsdag 25 november 2010

Jag vill flytta in i tapethimlen


Pomme de jour har tapetserat om i sin dotters rum med gamla fina vintagetapeter. Jag tycker att resultatet blev hur fint som helst! Jag skulle gärna haft det sovrummet själv ;-) Gå in på hennes blogg och kolla. Hon är en loppisletare av rang och hittar såå mycket fina saker....

onsdag 24 november 2010

Utlottning

Foto: Lotten

Missa inte min utlottning jag har i min blogg-shop där du kan vinna äpplebörsen på bilden ovan!

tisdag 23 november 2010

Tisdagstema - adventspynt

Foto: Lotten

Fabrikens tisdagstema denna vecka är adventspynt. Jag har valt att fota vår nya adventsljusstake från Rice i lila med rådjur och svampar. Jag fotade den i fönstret för att försöka få med lite snö som faktiskt än så länge ligger här, peppar, peppar..... Tyvärr syns inte snön på bilden....  Jag kommer givetvis att hänga upp lite ljusslingor och adventsstjärnor i fönstren oxå men det är först på söndag jag gör det.

Senare i eftermiddag kommer jag att fylla på bloggshoppen med lite smått och gott.... kanske dyker det upp en liten utlottning där oxå ;-) Lägg dig som följare om du inte vill missa något....

måndag 22 november 2010

Sida vid sida

Foto: Lotten

Original och fejk sida vid sida. Koppen som låtsas vara äkta Berså-dekor står här brevid en skål i äkta vara. Kopparna (de är 6 stycken med fat) köpte jag för längesedan på Tradera för en billig peng. Tyvärr känns de så ömtåliga så jag vågar inte ha dem framme så länge barnen är små.... Skålen köpte jag på loppis i Östergötland i helgen. Kanske inget fyndpris på den men jag kunde inte motstå ;-)

I helgen har vi varit i Linköping och hälsat på släktingarna. Vi gick på julmarknad, barnen åkte pulka och vi åt gott och drack gott. Idag hoppas jag kunna sitta lite och sy.... igår tog den vita sytråden slut när jag väl satte mig.

lördag 20 november 2010

Helgpaus

Foto: Lotten

Jag tar lite paus i helgen och kommer snart tillbaka igen!

torsdag 18 november 2010

Härligt byte och Utmaning

Foto: Lotten

Jag gjorde ett tygbyte med en härlig Norska. Hon fick lite juliga tyger av mig och jag fick de här härligheterna;-) Visst är det ett riktigt Lotten-tyg det med rosa och orange blommor.... Åhh vad jag får lust att sy nu!

Jag har fått en utmaning av två goa bloggare - Lycke och Sara..... Så här kommer mina svar:

4 Tv-program jag tittar på: Lyxfällan, Grey´s anatomy, Dr House (han är grym) och Hung

4 saker jag gjort idag: Sovit, fotat, handlat, lagat våfflor

4 saker jag längtar efter: Jul såklart, paket på posten, sytid och ledighet

4 saker på min önskelista: Husqvarna broderimaskin, Jielde-lampor till sovrummet, en målare som kunde måla min fula furutrappa och lust/ork till en storstädning.

onsdag 17 november 2010

Underbara handdukar

Foto: Lotten

Dom här underbara handdukarna från Ingela P Arrhenius har fått flytta hem till mig. Jag bara älskar den till höger på bilden med gubbarna men den andra är oxå fin ;-) Jag har tänkt att de såsmåningom skall sättas upp på köksväggen istället för min Arlako-tavla.... Nån gång....

Nu är jag mitt emellan nätter och känner mig sådär lagom seg i huvudet. Dessutom skall jag på möte innan jobbet så det blir en mastodontnatt på intensiven med 12 timmar.....

Tusen tack för alla goa kommentarer om min nya blogg-shop och ni som köpt - Ni är underbara! Nu måste jag nog sätta mig snart och sy lite mer känns det som ;-)

tisdag 16 november 2010

tisdagstema - kontraster

Foto: Lotten

Jag höll på att missa tisdagstemat idag.... jag trodde det var måndag ;-) Sedan såg jag på alla bloggar att de visades kontraster både här och där.... så snabbt scanna av här hemma vad jag kan hitta som stämmer med temat. Som tur var kom de här sköningarna på posten och räddade mitt bidrag. Det är vintage tapeter från det glada 70-talet.... Heelt underbara om du frågar mig.
Vill du se andra kontraster kolla in bidragen på fabriken

Glöm inte att kolla in min nygamla Bloggshop Ha en fin tisdag allihop!

Foto: Lotten


Nu har jag uppdaterat min lilla bloggshop.... dessutom har jag bytt både namn och adress på den. Du hittar den här eller klicka på bilden i min sidebar. Jag har tänkt att utöver mina sydda saker skall jag även sälja lite loppisgrejer jag har tröttnat på samt lite tyger emellanåt. Titta gärna in och lägg dig gärna som följare så du inte missar godbitarna ;-)
Det känns som måndag idag för mig.... man blir lite dagvill när man arbetar natt ;-) Ikväll är det dags igen....


måndag 15 november 2010

Titta och njut-bok


Den här boken har synts på en del bloggar och jag kunde inte motstå att beställa hem ett ex. Den är lika härlig som alla skriver - en riktig "Titta och njut"-bok. Du kan beställa en bok här om du blir sugen ;-)
Karin Lindroos som har fotat och skrivit boken har en härlig blogg oxå... eller två rättare sagt. Gå in på hennes sida och klicka dig fram - fullmatat med inspiration.



Så vill jag återigen tacka för alla härliga kommentarer i inlägget om mina nysydda saker - Ni boostar verkligen mitt ego ;-) Det var någon som frågade om sakerna var till salu... Inte just de lappade sakerna men jag kommer att lägga ut lite snart i min lilla bloggshop. Bland annat John Blund kudden nedan....

Foto: Lotten

söndag 14 november 2010

Tävlingstips!


Jag är med i utlottningen av dessa underbara tyger inne hos Re-dizain. Dragning 1 december!

lördag 13 november 2010

Karamellfärgat

Foto: Lotten

Nu är äntligen lapptäcket klart som jag påbörjade i veckan innan migrän och nackspärr.... Färgerna tycker jag blev riktigt härliga tillsammans. Täcket är fodrat med en flecefilt och baksidan är ett gammalt påslakan som även återfinns i lappar på framsidan. Lite snett och vint är det men det gör inget eftersom jag skall ha det själv ;-) Nedan en närbild på lapparna....




Foto: Lotten

Det blir en massa småbitar över efter man skurit ut alla lappar till täcket. Eftersom det var såå sköna färger så sydde jag ihop dem till två kuddar. Det ena kuddöverdraget är en storlek större än innerkudden så det sitter lite löst än så länge....

Foto: Lotten

Det blev även ett par vadderade börser sydda av tygerna som blev över men dom visar jag en annan dag.... Ikväll skall jag jobba igen! Ha en skön dag!

fredag 12 november 2010

Loppisfynd med stort F

Foto: Lotten

Igår när jag skulle till biblioteket för att lämna tillbaka böcker som var försenade passade jag på att svänga förbi min stammis-loppis. Där hade de tagit fram alla julsaker. OJ, vad mycket fint de hade och mer ändå... för de plockade fram mer hela tiden. Tygerna med hjärtan är sydda som gardiner men ändå ganska mycket tyg för liten peng.


Foto: Lotten

Just det här tyget är min favorit. Det stod under bordet i en kundkorg med andra saker så jag var osäker på om det tillhörde någon.... Men efter att ha frågat runt blan både personal och andra kunder i närheten så vågade jag mig på att ta det. 25 kornor kostade det. Det visade sig vara nästan 4 meter tyg!


Foto: Lotten

Det här hyllpappret följde oxå med hem. 10 kronor rullen kallar jag för ett fyndpris!
Jag vill avsluta med att tacka för att goa, stöttande och uppmuntrande kommentarer i förra inlägget - Ni gör mig såå glad! Idag hoppas jag att lapptäcket och lite annat blir klart....

torsdag 11 november 2010

Sydda saker

Foto: Lotten

Fiazoo undrade för ett tag sedan vad jag gör med alla tyger.... Många hamnar i hyllan i väntan på det rätta projektet men många blir sydda saker faktiskt ;-) Här ovan är det jag sydde i tisdags innan jag fick migrän. Den röd-vita väskan med hård botten är en beställning från en jobbarkompis. Hon skall ha den som matpåse.... De små vadderade börserna är tänkta till småsaker... oxå en beställning faktiskt. Lappåsen är ett ufo som äntligen blev färdigställd....
I tisdags påbörjade jag dessutom ett lapptäcke i underbara karamellfärger som jag hoppas kan bli klart innan helgen.
Jag har fortfarande nackspärren kvar.... Varm riskudde, Zon-salva och antiinflammatoriska tabletter är det som gäller idag oxå.

onsdag 10 november 2010

Underbar vinst!

Foto: Lotten

Dom här fina vantarna vann jag hos den otroligt kreativa bloggaren Lina OJ. Vilket hantverk! Det är nästan så att jag inte vågar använda dem - så fina är de! Tusen tack snälla Lina!
Igår kom vintern till Göteborg och det snöade nästan hela dagen. Tyvärr låg det inte kvar.... (Vad hade jag trott egentligen?!) En perfekt dag att sitta i syrummet med andra ord.... en hel del blev sytt faktiskt. Tyvärr slutatde gårdagen med värsta migränanfallet. Idag känner jag mig lite hangover efter migränen... lätt illamående och nackspärr så här blir inget sytt idag.



Foto: Lotten

tisdag 9 november 2010

Tisdagstema - köksinredning

Foto: Lotten

Köksinredning är veckans tema på Fabriken och jag har valt att visa vårt kök på landet. Det total-renoverades sommaren 2009 under kaotiska förhållanden med plötsligt dödsfall, hantverkare som inte dök upp eller gjorde ett uselt jobb, diskmaskin som blev strömförande mm. Det mesta jobbet gjordes av mina bröder och mig. Köksskåpen och bänkskivan är från IKEA. Vitvarorna är från Miele - oslagbara i kvaliteén och funktion.

Foto: Lotten

Porslinsskåpet är en Liatorp bokhylla från IKEA som kapats i rätt höjd. Soffan är en gammal gustaviansk soffa som skall renoveras och kläs om såsmåningom. Lampan är en gammal fabrikslampa som min mamma tjatade sig till på 70-talet. Jag har bytt till en knallrosa textilsladd ;-) Tapeten är från PIP-studio och stolarna är Lilla Åland karmstolar - otroligt sköna att sitta i!

söndag 7 november 2010

Söndagsbilden - bling-bling

Foto: Lotten

Bättre sent än aldrig heter det ju.... Här kommer min söndagsbild - en Union Jack i äkta bling-bling! Den lyser upp vilket mörkt hörn som helst ;-) Se så fint den matchar färgerna uppe på mitt "E".... -A match made in heaven skulle man kunna säga.



Foto: Lotten

Nu är vi hemkomna från landet och höstlovet lider mot sitt slut. Imorgon är det utbildningsdag och sykurs för min del. Nu skall jag ut och gå en promenad för att komma upp i mina 10tusen steg som jag skall gå dagligen - en utmaning på jobbet som jag tar på största allvar!

lördag 6 november 2010

Nya visitkort/tags

Foto: Lotten

För ett par veckor sedan testade jag att beställa visitkort från engelska Moo. De hade ett erbjudande med 50 gratis visitkort... som inte blev gratis i slutändan eftersom jag valde extrasaker men dom blev väldigt fina i vilket fall. Jag tänkte att man kunde använda dem som tags på saker man sytt....


Foto: Lotten

Idag är det alldeles underbart soligt väder så vi skall ut runt ön en tur med fika och kamera. Hoppas att ni får en fin lördag!

fredag 5 november 2010

Nytt gladtyg

Foto: Lotten

Jag är väldigt förtjust i tyger med rutor och blommor på en gång. Jag tror att det här tyget kvalar in på förstaplats på min gladtyg-lista. Här kan ni se ett syskon till det här tyget som jag köpte för lite mer än 1 år sedan. Det skulle vara spännande att få reda på hur många färgställningar det trycktes i när det begav sig....

Det blev ingen utflykt till en mindre stad i Bohuslän som det var tänkt. Den främsta anledningen är nog att det inte känns ok att köra utan backspeglar... det kanske inte ens är lagligt? Vi åkte in och spelade Bowling tillsammans istället och det var skitkul! Lite tyngre än att spela bowling på Wii....


torsdag 4 november 2010

Tavelvägg

Foto: Lotten

Jag har velat haft en tavel/fotovägg länge nu. Efter idogt letande på loppis efter fina ramar.... vilket inte är det lättaste att hitta visade det sig. Ovan ligger de sista jag hittade. Jag gillar bilden på den unga mannen med de stora tänderna ;-)


Foto: Lotten

Efter två lager svart sprayfärg är alla enhetliga i sina olika former. Jag har fyra ramar till.... men måste hitta bilder till dem som passar. Just nu är det mest bilder på min mamma som ung... vill hitta bilder på pappa oxå. Vet inte om de skall grupperas annorlunda... får leva lite med de såhär och känna in.

Foto: Lotten

onsdag 3 november 2010

Hippie-chic

Foto: Lotten

Den här coola väskan köpte jag på loppis för en tjuga. Jag föll för den hippie-chica stilen.... Tyvärr är remmen ganska sliten och ful men jag tänkte att det lätt kunde åtgärdas. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag skall ha för sorts rem.... Den som sitter där nu är tre remsor av fodertyget som flätats ihop och den passar väldigt bra ihop med väskan. Jag får fundera lite....

Imorgon skall vi åka på en liten utflykt och gå på museum. Kanske hinner jag med en tur till en kul affär som jag kan visa er.....

tisdag 2 november 2010

Tisdagstema - Stilleben

Foto: Lotten

Här kommer mitt bidrag till veckans tema på fabriken som är stilleben. Dockhuvudet är från min mammas barndomsdocka och fåret och kossan är från när mina grabbar var små.

måndag 1 november 2010

Pomona-love

Foto: Lotten

När jag var på loppis förra veckan, efter flera veckors frånvaro (bör tilläggas) bultade mitt hjärta extra hårt när jag såg den här skönheten. En Rörstrands-karott i serien "Pomona" gjord av Marianne Westman och för övrigt en närsläktad serie till "Picknick". Jag föll för de fina äpplena i dekoren runt om..... det fanns även en stooor terrin eller skål i samma serie på den loppisen som jag lät stå kvar.

Foto: Lotten

Nu åker vi strax till landet för lite höstlov. Först skall jag iväg till sykursen och se om jag kan få till kragen på kappan ;-) Ha det sålänge.....