söndag 26 juni 2011

Lite nytt

Foto: Lotten

Vi var över till Danmark en tur över dagen i förra veckan. Först stannade vi i Frederikhavn och där besökte jag "Tiger" och "Stof2000". I April när vi var över i Legoland köpte jag inte äppletyget i vaxdukstyg och ångrade mig så grymt.... Men nu fick jag äntligen tag i en ordentlig bit som pryder köksbordet. Jag bara älskar färgkombinationen och mönstret....


Foto: Lotten

På väg i bilen upp till Skagen hittade jag en liten secondhand-affär som jag var tvungen att besöka. Det var inte mycket de hade där.... men så plötsligt uppenbarar sig den här fina plåtburken från "Laurids Lönborg" på en hylla bland en massa skräp. 15 dkk går den på och jag är numera lycklig ägare till den här finfina kaffeluktande plåtburken.



Foto: Lotten

Jobbhelg för mig igen. Nedräkningen har börjat. 8 nätter kvar... drygt tre veckor. Vaknade idag med värsta nackspärren som nu är preparerad med Voltaren tabletter + salva + massage. Hoppas att det funkar på jobbet inatt....

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar


Jag har haft lite mycket omkring mig den sista tiden så bloggen har fått stå tillbaka. Jag hoppas att jag snart finner tid, ork och lust att blogga igen.... Under tiden vill jag önska er alla en RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR!

tisdag 14 juni 2011

Plötsligt står man där...

Foto: Lotten

Det hela började för ca 6 månader sedan. Jag var inne i en härlig antikaffär med en massa fina saker. Där på hyllan stod en sparbössa i porslin i form av en flugsvamp som jag blev blixtförälskad i. Tyvärr var den inte tillsalu. Ägaren hade köpt den på en loppis i New York och ville inte sälja den (vad den då gjorde där är en gåta ). Så i våras sprang jag på en liten burk i porslin i form av en flugsvamp. Den blev min för 175 kronor om jag inte minns helt fel. Så igår när jag är inne på min stammisbutik hittar jag en till fin porslinsvamp. Denna är en sparbössa med små tomtar. Plötsligt står man där med en början till en samling....


Foto: Lotten

måndag 13 juni 2011

Sommarlov

Foto: Lotten

Bara tre dagar kvar tills det är sommarlov. Efter avslutningen på torsdag skall vi om vädret är fint gå på Liseberg. Ungarna har stoora planer på allt de vill åka.... samma ungar som bara förra året var för fega för det mesta vad bergodal-banor hette. Jag tror vi botade dem från åkskräcken när vi var på Legoland tidigare i våras ;-)
Nintendofigurerna i hyllan på bilden är fyllda med sockergodisar och de skall bli avslutningspresenter till grabbarna. Jag hoppas att jag kan få överta plåtburkarna när de är uppätna....
Nu är det bara 4 veckor kvar till min semester...11 nattpass... nedräkningen kan börja!

torsdag 9 juni 2011

Husmorsemester/arbetsläger

Hall Före

Jag är på Marstrand nu på en liten husmorsemester. Men det liknar snarare ett arbetsläger :D Lillebror och jag har målat furutaket i hallen vitt.... eller Lillebror har målat taket och jag taklisterna. Efter två varv med grundfärg och lika många med vitfärgen så är taket vitt och fint. Hallen blev betydligt ljusare än innan.

Hallen efter

Det enda som gick galt var att tapetbården följde delvis med maskeringstejpen av så nu kommer det att behövas en omtapetsering längre fram. Men jag måste ju förstås hitta den perfekta tapeten så det blir inte förrän efter sommaren skulle jag tro.
Det var någon som undrade hur det gick med Brännässlorna som vi var ute och plockade för ett tag sedan. Nedan ser ni resultatet - Finfint Nässelvatten som skall få göda blommorna i trädgården i sommar. Snart skall vi ut och plocka mer - Man får ju ha några spänner på lut så det inte tar slut ;-)




Sniglarna gillade visst Nässelvattnet med! Det ligger ett par under ytan.... Hoppas att det ger det där extra till Nässelvattnet så blommorna blir riktigt glada ;)

torsdag 2 juni 2011

Solbesviken

Foto: Lotten

Vart tog det fina vädret vägen? Jag som skulle njuta av solen hela dagen idag är djupt besviken nu..... Istället blir det nässel-jakt med barnen. Vi skall plocka en massa Brännässlor som skall bli finfin gödning till trädgården i sommar.
Biljetterna ovan är nyfyndade. Jag fyndade två stora rullar med barnbiljetterna och de röda från Mollösund på loppis för 10 kr/rullen. Min tanke är att det skall bli ett par småtavlor med biljetter och annat. Jag har mormors gamla ransoneringskuponger kvar oxå som jag tänkte skulle bli fint ihop med diverse biljetter. Är det någon som har gamla fina biljetter och vill byta lite så hör av er.....

onsdag 1 juni 2011

Lyckoloppat

Foto: Lotten

Här är de utlovade loppisfynden från gårdagens lilla tur. Melaminfatet med hjärtan och papperskorgen fick jag för en guldtia styck. Jordgloben är en sparbössa i plåt med lås och nyckel. I den skall vi spara alla guldtior tills den blir smockfull.... sedan åker vi runt jorden :D
På loppisen fanns en fantastisk solgul plastlampa i riktig 70-tals stuk. Jag var ordentligt sugen på att köpa med den hem..... men jag avstod. Det är bara att inse att det inte finns plats för fler lampor just nu!