onsdag 31 augusti 2011

Lite mer färg....

Foto: Lotten


Hösten är här. Jag har fått stoppa i duntäcket i påslakanet nu och till och med sova med stängd balkongdörr - då är det höst! Hoppas att det kan bli lite fina och soliga höstdagar framöver.... Idag är det min stora killes namnsdag, Arvid. Nästa vecka fyller han 11 år.... stora killen. På kvällarna tittar vi nu på "Robinson" tillsammans, han och jag. Det är mysigt tycker jag....


Foto: Lotten

Jag kände att jag hungrade efter lite mer färg nu så jag fotade lite i köket. Jag drömmer om ett vitt kök med färgglada detaljer. Någon gång i framtiden blir det en liten renovering av köket.... men innan dess skall sovrummet målas om och tapetseras. Skall bara hämta mig efter jobbchocken efter semestern ;-)

måndag 29 augusti 2011

Vi har bestämt oss

Foto: Lotten

Det blev en kattunge! Vi kunde inte motstå den här fina krabaten. "Sixten" skall han heta när han flyttar hem till oss om en månad ungefär. Han är av rasen Sibirisk katt som skall vara en allergivänlig ras. Min sambo som är pälsdjursallergiker kände inget efter att under nästan två timmar umgåtts och gosat med 7 katter i en liten lägenhet.
Idag var vi och skrev på papper och lämnade över en liten filt som Sixten skall få lite mammadoft på.

fredag 26 augusti 2011

Den bara slank med...

Foto: Lotten

Var på Erikshjälpen häromdagen och köpte en del böcker till killarna. De har fastnat för "Bert"-böckerna.... och då passar ju loppis perfekt att köpa på sig ett par stycken. 5 kr stycket fick jag ge och det var ju väldigt överkomligt ;-) 2 par jeans hittade jag med till min stora kille..... det gäller bara att INTE tala om att de är köpta på second hand så funkar det perfekt. Han har på sig ett par idag - ett par gröna jeans från Polarn och Pyret. De ser helt oanvända ut... 40 kr kostade de!
Sedan råkade jag stoppa ner denna fina gula kaffekannan oxå.... kunde inte motstå mönstret!


Foto: Lotten

Den här gosiga kattungen var vi och tittade på igår. Jag är kär! Han påminner väldigt mycket om katten Findus i "Pettson och Findus". Röd och vacker i pälsen, långa ben, mycket bus och energi och jättelång svans... det är bara de gröna hängslebyxorna som saknas ;-)




torsdag 25 augusti 2011

Små öar av plotter

Foto: Lotten

Här och där bildas små högar eller öar av plotter. Ofta är de inte så estetiskt tilltalande. Men de här två jag fotade igår såg nästan ut som små stilleben tycker jag. På köksstegen ovan ligger tygpåsarna som kom med Marimekko-Conversen och på pallen nedan står skohornet framme.


Foto: Lotten

Kökspallen på översta bilden tänkte jag sälja på blocket.... men är det någon som läser här och vill vara först så tveka inte att höra av er. Priset är 200 kr. Maila mig på nastet@hotmail.com

onsdag 24 augusti 2011

Cool inredningsdetalj


Den här karusellhästen auktioneras ut imorgon på Göteborgs auktionsverk. Hade jag haft plats hade jag mer än gärna köpt den.... på köpet får man gunghästen med.

tisdag 23 augusti 2011

Foto: Lotten

Tyget ovan sitter på en av två stolsdynor jag köpte för ett tag sedan på Stadsmissionen. Tyvärr krullade sig skumgummit i tvätten så jag var tvungen att sprätta upp en söm för att få ordning på skumgummit. Men så fort jag har sytt igen dom så skall de ta plats i killarnas stolar vid skrivbordet. Kommer att bli kanonfint!

Foto: Lotten

Armbandet av filtkulor på bilden ovan köpte jag på Systrarna Grene i Aalborg. Jag vet inte om det är tänkt till barn egentligen för det sitter lite åt runt mina handleder.... och jag har fullt normala handleder.


måndag 22 augusti 2011

Såå glad....

Foto: Lotten

Jag är såå glad i mina nya Marimekko-Converse... ja, nästan lite kär ;-) Det kan nog inte finnas finare Converse än såhär! Jag tror att jag kommer bo i de här i höst....

söndag 21 augusti 2011

Sista dagen på sommarlovet

Foto: Lotten

Första två nätterna avklarade och det känns helt ok... lite segt idag bara. Lullar runt här hemma och förbereder inför skolstarten imorgon, rensar ut lite tidningar och försöker organisera lite. Det blir inte så värst mycket gjort... lite här och lite där. Känner för att rensa ut ordentligt, sälja saker på Blocket, få ordning och reda.... luft i systemet. Tänk om man bara kunde ta fram ett trollspö.....

Figurerna på bilden ovan har inget med texten att göra.... de är bara såå söta! Här finns de att köpa plus mycket annat fiint!

lördag 20 augusti 2011

Nya höstväskan

Foto: Lotten

När jag var i Danmark tidigare i somras såg jag en väska och blev kär. Väskan var i ett skyltfönster och affären var stängd.... sedan dess har jag inte kunnat släppa tanken på den väskan. I förrgår när vi var över i Aalborg hittade jag väskan av en slump i en mysig butik jag gick in i för att titta på ett smycke.... Jag gick därifrån utan väskan.... Vad tänkte jag på? Efter ett par timmars funderande bestämde jag mig för att slå till. Nu är det nästan så jag längtar liite efter höst.... men bara LITE ;-)

fredag 19 augusti 2011

Älskar Aalborg!

Foto: Lotten

Vi åkte tidigt på morgonen med expressfärjan över havet till Danmark. På bilden ser det dock ut som skymning ;-) Vårt mål för dagen var Aalborg. Vilket härligt ställe det var... jag har inte varit där på över tio år och då var jag där på vintern. Vi hade soligt och riktigt varmt väder. Såg stan, shoppade och upplevde saker - precis som man skall på semester även om det är över dagen.


Foto: Lotten

Den här rottinggruppen hade gärna fått följa med mig hem med kuddar, täcken och allt! Titta på kudden på bilden nedan... såå fint tyg!


Foto: Lotten

Idag öser regnet ner här i Göteborg och jag skall jobba min första natt på fem veckor ikväll. Känns lite vemodigt att semestern är slut redan....

onsdag 17 augusti 2011

Nytt band och regntunga skyar

Foto: Lotten

Såhär blev mitt andra vänskapsband jag gjorde. Jag har försökt att få göra varsitt till killarna men de vill absolut INTE ha något sådant.... SUCK! Imorgon åker vi till Danmark över dagen... Spännande! Hoppas bara att vädret är bättre och att det inte blåser för mycket..... Bilden nedan tog jag från parkeringen över Marstrand i förra veckan.... visst är den rätt cool ;-)


Foto: Lotten

tisdag 16 augusti 2011

Foto: Lotten

Jag köpte såå fina vintage sminkväskor på den här webshoppen. Inte var de dyra heller. Det enda som var liite tråkigt var att den rosa-röd-blommiga var trasig inuti. Sminkväskorna, som är vintage från 60-70-talet, är fodrade med plast. Plast åldras ibland.... så i den rosa-röda hade plasten vittrat sönder kan man säga. Det var stora hål i plasten och sminkväskan var fylld med ett gul-orange damm. Inga problem! Jag fick en ny sminkväska skickad till mig utan knussel - det är bra service tycker jag! Visst är de fina...




Ser ni att det är Metsovaaras "Kukka" i de här sminkväskorna?! Den gula har jag redan använt som en plånbok... dessutom passar min Iphone perfekt i dem med ;-)

måndag 15 augusti 2011

Loppisfynden från Fornåsa

Foto: Lotten

Det var inte mycket jag fick med mig... men för en 50-lapp fick jag med mig en flugsvampskruka, emaljmugg med hjärta samt en duk med bruna klöver. Helt ok skörd tycker jag. Men det fanns alldeles säkert en massa skatter som jag inte ens såg pga det väldigt stora utbudet. Det som INTE fanns var nog textilier och speciellt inte några sängkläder eller tyger. Jag hade bara turen att få tag i klöverduken ;-)

Nu är det de sista självande dagarna på min semester... bara 4 lediga nätter kvar. På torsdag blir det en tur till Danmark igen.... vi tänkte åka till Ålborg ett par timmar. Är det någon som har bra tips på saker att besöka/göra i Ålborg får ni gärna tipsa. Vem vet.... jag kanske belönar bästa tipset :D

söndag 14 augusti 2011

Åter från Östergötland


Nu är vi tillbaka efter en helg i Östergötland. På lördagen åkte min svägerska och jag på en liten loppistur. Svägerskan tog med mig till ett fantastiskt ställe som låg i en gammal fabriksbyggnad. De hade allt mellan himmel och jord på det här stället.... men jag fick bara med mig ett par smågrejer.



Miljön var såå häftig så jag tog närmare 80 bilder på allt möjligt.... men mest på byggnaderna. Nedan är en bild på en riktigt cool plastmatta i fina färger som jag inte köpte.... något jag ångrar lite såhär i efterhand, faktiskt.



Jag visar bilder imorgon på det jag fick köpt med mig.. under tiden kan ni få njuta av den coola byggnaden.

torsdag 11 augusti 2011

Pausbilder

Foto: Lotten

Jag skall resa bort över helgen. Vi reser till Östergötland och hälsar på svågern med familj. Jag har blivit lovad en loppistur som jag ser fram emot.... Under tiden bjuder jag på ett par pausbilder på mina nya skosnören till mina Converse. Visst ser de väldigt karamelliga ut....?

Foto: Lotten

tisdag 9 augusti 2011

Friendship bracelet och drömmar

Foto: Lotten

Nu har även jag hakat på trenden att göra så kallade vänskapsarmband. Sådana gjorde jag i parti och minut när jag gick i  högstadiet ;) Det tog ett par varv sedan var jag inne i gamla knytvanor.... Jag håller redan på med ett till. Barnen kanske vill ha varsitt till skolstarten tänkte jag.... Här finns tutorial på hur du gör sådan som på bilden ovan och här finns en annan turorial på ett annat armband jag vill testa att göra.


Marimekko samrbetar även i höst med Converse. Jag som trots min önskan i våras inte lyckades få tag i ett par skall ge mig tusan på att lyckas nu.... De på bilden ovan bara jag måste ha känns det som!

måndag 8 augusti 2011

Rea-väska

Foto: Lotten

Jag har sneglat på den här väskan från Marimekko hela sommaren men tyckt att jag inte hade råd.... men nu när de hade 50% rea slog jag till! Jag älskar den här modellen på deras väskor. Man får plats med allt och lite till.... är man på stan så behöver man inte gå runt med plastkassar i händerna utan knör ner allt i väskan. Perfekt!

Tusen tack för alla bra ideér på inlägget igår. Jag skall testa med superlim och se om det går bättre. Återkommer med resultatet senare!

söndag 7 augusti 2011

Jag testade något nytt

Foto: Lotten

... och gjorde ett par hårspännen. Blommorna gjorde jag av Fimolera från Panduro i en gummiform som jag köpt på etsy.com. Så när limpistolen var framme häromdagen limmade jag på dessa blommor på hårspännen som jag hade. Visst blev de fina...? Tyvärr ramlade blommorna av fortare än kvickt! Jag vet inte hur jag skall göra för att fästa blommorna bättre...?

fredag 5 augusti 2011

Ett övervägande rosa inlägg

Foto: Lotten

Som nybliven Iphone-ägare har jag fastnat för en gratis-app som heter "Instagram". Den går ut på att man tar bilder som berabetas genom önskat filter och läggs ut så att man kan se vad andra fotat. Påminner lite om FB i upplägget. Man lägger upp sina favoriter och "gillar" de bilder man tycker om. Det finns en väldans massa fina bilder och duktiga fotografer där ute... man kan lätt fastna lite för länge.

Foto: Lotten

Idag när vädret här på västkusten har varit lite grått blev mina bilder väldigt rosa av någon anledning...

Foto: Lotten

Lite nya tyger blandat med mina rosa Converse och nedan en bild från papperskorgen där det just nu ligger en massa tygspill efter min knapptillverkning.

Foto: Lotten

Blir du sugen på att gå in och testa "Instagram"? Sök på "Lottentott70" så hittar du mina bilder.... Ha en skön helg!

onsdag 3 augusti 2011

Beställd lappkudde

Foto: Lotten

Lite har jag sytt i sommar men det är inte mycket. Den här kudden var en beställning som jag hoppas att köparen blev nöjd med. I början av sommaren hade jag stora planer på allt jag ville sy... men med värmen försvann sylusten. Jag hoppas att den kommer tillbaka när det blir lite svalare....
Jag har lite mer än halva semsestern kvar och ett par turer inplanerade. Det blir en tur österut över en helg och en tur till Danmark igen. Är det molnigt i helgen kommer det bli en loppistur oxå....

Jag är med


Jag är med i Linas utlottning av fina tyger! Gå in på retroelephant och var med du med!

tisdag 2 augusti 2011

Knappfabrik

Foto: Lotten

När jag får lite tid över mellan sol och bad sätter jag mig i min egen knappfabrik och tillverkar tygknappar på löpande band. Arbetsvillkoren är helt ok tycker jag... Fika när jag vill, jobba så länge jag känner för, ta ledigt på soliga dagar... och dessutom kan jag behålla de knappar som jag blir förälskad i :D
Tygknapparna skall bli magneter såsmåningom...( när magneterna jag har beställt behagar komma ) och få fylla på lagret på Anyhow. Blir det några över kommer ett par paket att få flytta ut i min egen Blogg-shop.

måndag 1 augusti 2011

Vinnarlycka

Foto: Lotten

Jag hade den otroliga turen att vinna en utlottning hos Ingela P Arrhenius tidigare i somras. Jag vann två härliga kökshanddukar, tre disktrasor samt en underbar bok med hennes figurer från en utställning. Tack Ingela! Jag är såå glad för vinsten!


Foto: Lotten

Jag är nu inne på tredje veckan på min semester och vi har ett fantastiskt väder nu. Vi badar och solar varje dag! Härligt!