fredag 30 september 2011

London shopping

Foto: Lotten

Det blev inte så mycket shoppat i London den här gången för min del. Efter ett drama på Heatrow innehållande en ivrig liten pojke, tunnelbanetåg och stängda dörrar med pojke i kläm.... så blev den lilla pojken rädd och ville inte vika från sin mors sida ;-)
Jag kom hem med ett par böcker, girlang-bokstäver samt de underbara salt-och-pepparkvarnarna från Cath Kidston.


Foto: Lotten

Reskassan gick åt till resor, mat samt inträden. Jag hade tänkt köpa ett par saker på Urban Outfitters.... men jag hittade inte butiken :(  Den låg iallafall inte där den låg för 4 år sedan....

Jag har hittat en underbar liten kattunge i Karlskrona... men kan tyvärr inte ta mig dit just nu så det blir nog inget med den. Jag kollade upp tåg dit med det hade kostat nära 1500 kr och tagit 10 timmar ToR! Jag får leta vidare.... Ingen som har en Sibirisk kattunge i gömmorna... gärna en röd ;-)

torsdag 29 september 2011

Åter från London

Foto: Lotten

Nu är vi tillbaks i vardagen efter en underbar resa till London. Det var en intensiv resa med sightseeing, shopping, tunnelbanedrama och 60-årsfirande av moster. Mycket god mat och dryck samt härligt sällskap....  Tyvärr var inte hemkomsten lika rolig. Vår lilla Sibiriska kattunge "Sixten" var hängig och efter veterinärbesök avlivades han. Tur i oturen hann Sixten aldrig flytta in.... men nu står vi här med kattsaker och kattsäkrat hem utan katt :(

R.I.P
Sixten

fredag 16 september 2011

Kattklocka

Foto: Lotten

När jag var på stan för ett tag sedan fotade jag den här kattklockan. Den vickar på svansen och rör ögonen fram och tillbaka. Jag vet att jag sett en sådan hemma hos någon när jag var liten men ajg minns inte vart.... jag tycker bara att den är otroligt cool.
Ikväll går jag på första natten av två. Nu är det nedräkning innan vår London-tripp.... Allt är fixat och klart i stort sett... skall bara tvätta lite och stryka innan jag packar... och köpa några tuber "Kalles kaviar" till moster.

torsdag 15 september 2011

Nymanglad färgprakt

Foto: Lotten


Idag har jag fått sovmorgon. Ända till halv tio sov jag.... såå skönt! Efter lunch skall jag in till stan och träffa lillebror. Vi skall fixa lite inför vår resa till London nästa vecka. Växla pengar och så...
Bilden ovan tog jag i vårt skåp i helgen när jag fyllt på med nymanglade lakan. Det slumpade sig så att alla Marjetta Metsovaara-lakan låg i en fin trave.... så jag var ju tvungen att fota färgprakten ;-)

onsdag 14 september 2011

Erikshjälpen idag

Foto: Lotten

Var en sväng förbi Erikshjälpen idag. Jag köpte inget men jag fotade ett par saker som jag tyckte om. Ovan en fin terrin som var från Rörstrand. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den hette. Handtagen och knoppen var röda och den var helt felfri. 300 kr kostade den. Nedan kaffekoppar med fat med helt underbar blomma. 6 koppar med fat för 5 kronor delen, 60 kr för hela servisen. Den här var jag riktigt sugen på.... men det är bara att inse att man kan inte ha hur många kaffekoppar som helst ;-)


Foto: Lotten

tisdag 13 september 2011

En samling

Foto: Lotten

Här är en del av alla mina portmonäer. Många är nyare och köpta av mig men ett par stycken är efter min mamma. Jag älskar dessa väldigt funktionella börser som skapar ordning i mina väskor. Jag har t ex mediciner såsom huvudvärkstabletter och åksjuketabletter i en och mynt i en och tamponger i en annan, Byter jag väska är det bara att plocka över mina börser så har jag med mig allt jag behöver.


Foto: Lotten

måndag 12 september 2011

Foto: Lotten

Dom här fina pappren har jag beställt från Darlingthings. Jag har en speciell plan för dem som ni kommer få se mer av senare. Hela helgen har ägnats åt röjning härhemma. Mängder med kläder, både barn och vuxen har blivit utsorterat och bortskänkt. Vi har mycket kvar tills det är färdigt. Men det är skönt att ha kommit igång iallafall.


Foto: Lotten

Idag om två veckor kommer vi hem från London och samma eftermiddag kommer Sixten att flytta hem till oss. Vi ser allihop fram emot att få hem denna busiga going! Idag kom det ett paket med en kul grej till Sixten. Jag kommer att visa när Sixten har fått presenten.... Nu skall jag snart iväg och jobba!

söndag 11 september 2011

Blocket-tips



Jag satt idag efter frukost och kollade in annonser på blocket och fastnade för det här läkarskåpet i plåt. Såå fint! Jag har ju redan ett läkarskåp så jag skall inte ha fler.... så därför vill jag tipsa er! Tänk att sätta en fin retrotapet på bakstycket och sedan visa upp allt fint man har....

Om ni kollar bilden lite noga så ser ni en häst (!) till höger i bilden. Är den riktig? Står skåpet i ett stall? Är den uppstoppad? Det är nästan så jag skulle vilja maila och fråga bara om den detaljen.....

Här finns annonsen och skåpet skall finnas i Borås. Nu skall jag återgå till mitt röjande... idag är det tvättstugan som skall gås igenom. Stryka, mangla, tvätta och inte minst rensa! Ha en skön söndag!

lördag 10 september 2011

Röjandets lycka

Foto: Lotten

Ledig lördag och jag röjer som tusan. Rensade ur min och gubbens garderob idag och allt som inte användes rensades ut. Igår var vi med ett jättelass med saker till second hand och på måndag kommer vi nog köra minst lika mycket. Med tanke på kattungen "Sixten" som flyttar in om drygt två veckor så gäller det att säkra hemmet ;-) Fönsterbrädorna kommer att rensas på det mesta. Känns rätt bra att få lite luft i systemet....


Foto: Lotten

Bilderna har inget med inlägget att göra. Men istället för att visa sopsäckar med skräp så visar jag lite bilder jag lagt in i Instagram idag. Nu skall jag fortsätta röja lite till innan vi gör kväll här.

fredag 9 september 2011

fredagsförvirrat svammel

Foto: Lotten

Jag har fått hem lite nya tyger som blev såhär snygga ihop. Åhh vad jag vill sy nu känner jag... men det är såå mycket annat som tar min tid. Måste få lite ordning här hemma... rensa ut allt som inte används. Det är såå svårt eftersom de flesta saker är förknippade med en massa minnen. Man kan väl inte bara slänga/skänka bort sådant..? Nä, jag måste ju få lite ordning så jag får inte tänka så.... Snart kommer katten med så då får det ju vara lite ordning.
Nedan en bild från kökssoffan imorse när jag skulle äta frukost



Foto: Lotten

En award!


Jag har fått en award av den härliga bloggaren Ninette. Tusen tack, snälla du!
 Jag är urdålig på att både ta emot och skicka vidare sådana här utmärkelser.... det har ju cirkulerat en del sådana genom åren ;-) Ni skall veta att jag är såå tacksam för alla kommentarer, mail och utmärkelser jag får! Så ta inte illa upp om jag inte skickar vidare, snälla! Jag kommer inte att skicka vidare den här heller.... bara för att vara konsekvent. Men jag kan bjuda på 8 saker om mig själv bara för att det var så längesedan.

1. Jag började dricka kaffe bara för ett par år sedan. När jag är på landet dricker jag gärna kaffe men när jag är hemma i stan blir det mest CocaCola.

2. Jag drömmer om ordning och reda men är egentligen en riktig slarvMaja. jag har svårt för att göra mig av med saker. I garaget har jag möbler efter min mormor, mamma och farmor. I höst har jag lovat mig själv att göra mig av med allt i garaget... det kommer ändå inte att få plats här hemma.

3. Jag har ingen tauering och vill inte heller ha någon.... jag är rädd för att ångra mig efteråt ;-)

4. Med högre ålder har jag blivit snobbigare.... på så sätt att jag vill ha originalen istället för kopiorna. Det är bättre att vänta tills man har råd att köpa något än att köpa en billig kopia som man ändå alltid kommer veta att det just är en billig kopia.

5. Jag har dragit ner på loppisbesöken just på grund av punkt 2

6. Vår trädgård i stan kommer i sista hand... vi är ju ändå inte hemma på sommaren. Något som grannarna inte är så glada över :D

7. Planerar att åka på vandringsresa i Italien. God mat och dryck och fantastisk miljö!

8. Drömmer om att någon gång komma över till New York.

torsdag 8 september 2011

En husmor på rymmen...

Foto: Lotten

Idag var jag nere på stan för att klippa mig och äntligen fick jag chansen att spana in den nya butiken Artilleriet. Oj, vilken fin butik och fantastisk lokal. Personalen var urtrevlig oxå ;-) På bilden ovan ser ni ett såå fint träskåp och en lampa som jag hemskt gärna skulle vilja ha hemma....



Foto: Lotten

Dom här coola älghornen(?) målade i fina färger hängde i Stadsmissionens affär. Visst var de ganska coola hatthängare...? Synd att jag inte hade mer tid på stan för jag hade kunnat kolla runt länge... det är alltför sällan jag är på stan.
På bilden nedan ser ni min nya frisyr. Kort nacke och mer lugg än jag brukar men jag är supernöjd! Nästa gång blir det nog lite färg oxå....


Foto: Lotten

onsdag 7 september 2011

Fin liten dansk plastburk

Foto: Lotten

Den här lilla fina plastburken stod på jobbet i personalrummet med en lapp där det stod "Varsågod!. Gissa om jag blev glad!? Under är den märkt "Lönborg Denmark". Jag har sett att re-dizain har en samling med sådana här burkar.
Idag är det en dag fylld med ärenden och möten. Vi åker till London om ca två veckor så idag har jag hämtat barnens pass, växlat pengar och i eftermiddag är det tre timmar sjuksköterskemöte....

tisdag 6 september 2011

Idag firar vi

Foto: Lotten

Idag firar vi min stora grabb, Arvid, som fyller 11. Tårtan på bilden bakade min bror i helgen när vi firade födelsedagen på landet. Arvid ville ha en grön Princesståra men med annan fyllning.... marängbottnar penslade med choklad samt grädde. Den blev helt klart godkänd.... jättegod faktiskt!


Foto: Lotten

Tårtljusen från Lagerhaus var lika dekorativa när de var använda. Tyvärr fick jag ingen bra bild med tårtan och de tända ljusen men ni får använda fantasin.

torsdag 1 september 2011

Ny shopper

Foto: Lotten

Jag kunde inte motstå dessa två fina tygväskor med coola texter på gjorda av Tovelisa. Gå in på hennes sidan och kolla för hon har så sjukt mycket snygga saker.

Foto: Lotten

Nu skall jag snart gå på min andra natt sedan är jag ledig två nätter. I helgen skall vi fira min snart 11-åring med tårta och ballonger. Presenterna får vänta tills själva födelsedagen.... Nästa vecka skall jag ta tag i sovrumsmålningen tänkte jag.