söndag 30 oktober 2011

En liten smygtitt

Foto: Lotten

Jag hann inte måla klart i sovrummet innan höstlovet så nu bjuder jag på en liten smygtitt till. Det är alltså sänggaveln i ek som får ett lager vitt. Vilken skillnad det gör för rummet.... vi har ekdörrar på garderoberna med så det var lite mycket ek i ett litet rum. Men när sänggaveln nu blir vit känns den inte så stor och skrymmande längre ;-) I slutet av nästa vecka planerar jag vara klar... ja, någorlunda klar iallafall. Det är ett par detaljer kvar bara som jag får vänta tills de kommer....

lördag 29 oktober 2011

Galen mönstermix a la Lotten/Gudrun

Foto: Lotten

Den här lite smått galna mönstermixen hade jag på mig igår. Båda tröjorna kommer från Gudrun Sjöden. Den svarta med vita prickar är ganska urringad så jag tog min zigzag rosa-röda under. Kanske lite Clown-varning..... men jag gillart!
Nu har höstlovet börjat här för oss. Vi är på landet några dagar och njuter.... Jag tänkte jag skulle visa en liten tjuvkik på sovrumsrenoveringen imorgon... kanske ;)

tisdag 25 oktober 2011

Rottingfynd


Jag sprang på den här fina rottingstolen på Emmaus idag. Jag kunde inte lämna kvar den.... även om jag stod länge och funderade. Jag har varit sugen på att köpa den som IKEA gjort... men det är ju klart roligare med en "äkta".  Egentligen har jag inte plats för den... men jag vill så gärna ha plats för den :) Skall se om jag kan flytta runt lite här hemma....


Renoveringen av vårt sovrum fortsätter sakta men säkert. Jag är inte helt säker på att jag kommer att bli klar den här veckan.... Jag skall måla klart väggen idag och sedan är det sänggaveln kvar att måla Håller tummarna för att jag skall kunna ha något att visa här på bloggen innan jag åker till landet på fredag....


söndag 23 oktober 2011

Det går framåt...

Foto: Lotten

Nu har jag jobbat två nätter i helgen och känner mig sådär seg som man gör när man bara sovit fyra timmar... Jag måste tvinga upp mig alldeles för tidigt för att kunna sova inatt. "Zombiemorsan" kanske jag skulle döpa om bloggen till istället.... I fredags tapetserade jag och nu återstår bara lite målning innan mitt nya sovrum kan visas upp... Vilken cliffhanger för er ;-) Kan ni verkligen hålla er...? Jag bjuder på ett par smakbitar på det som skall ingå i vårt nya sovrum.... tapeten ovan och lite tyger på bilden nedan.


Foto: Lotten

torsdag 20 oktober 2011

Foto: Lotten

Idag skiner äntligen solen! Såå skönt! Det är som en vitamininjektion för själen med sol. Jag har fullt upp med målning och tapetsering här hemma nu och jag kommer snart att kunna visa bilder hoppas jag. Under torktiderna tänkte jag att jag skulle sy lite men det har inte blivit något sytt alls.... Nu måste jag ta mig i kragen här.

tisdag 18 oktober 2011

Nydiskat

Foto: Lotten

Häromdagen fick jag tummen ur och diskade av mina loppisvaser. En del av dem är så tunna, så tunna i glaset så man tror att de skall gå sönder bara man tittar på dom. Men mot alla odds så klarade sig alla vaserna. Visst är det härliga färger när de ligger så här på handduken och torkar...

Nu har jag jobbar två nätter samtidigt som jag har börjat fixa i ett rum här hemma som jag har velat göra lääänge. Det tar nog denna veckan ut innan jag kan visa resultat.... så jag får hålla er på halster så länge.

Nu börjar det bli dags att ta tag i årets julklappsswap igen. Hoppas att det är några som vill vara med i år ....


måndag 17 oktober 2011

Symaskinen har vaknat ur dvalan

Foto: Lotten

Jag har sytt min första trikåmössa av en trikåstuv jag hade hemma. Jag är helnöjd med mössan som är precis i mina färger ;-) Dessutom var den ju lättsydd.... klart på en kvart - Passar mig perfekt!

Tack för svar om klövertygerna! Nu har jag beställt några via webshopen... åhh vad jag ser fram emot att få hem dem. Jag har ju aldrig lyckats få tag på någon vintage klövertyg. På Tradera har de ju oftast gått för fantasisummor och på loppis har jag inte haft den turen att springa på något....

söndag 16 oktober 2011

En härlig vinst


Jag hade turen att vinna en fin utlottning inne hos Pysselpralinen. I fredag kom ett härlig paket i brevlådan. Självklart var jag jättenyfiken på innehållet.... så jag rev upp det fort som attan och jag blev inte besviken! Fyra jättehärliga tygbitar. Tusen tack!


Är det någon här i Göteborg som vet någon tygaffär som har tagit in de fina nytrycken av Klövertygerna? Myrins har jag varit på och de har dem inte. Stoff och stil har jag svårt att tro att de skulle ha dem.... Gårda Textil kanske.... Någon som vet?

lördag 15 oktober 2011

Foto: Lotten

När jag låg nedbäddad i sviterna av den hemska magsjukan var min iPhone min bästa vän. På den kunde jag spela Wordfeud, dela bilder på Instagram och så gick jag med i Pinterest. Där finns ju hur mycket inspiration som helst.... Där hittade jag ideen till burken på bilden ovan. Jag tog en glasburk med plåtlock i min sopsortering, letade fram ett plastdjur i barnens leksakslådor och limmade fast djuret på locket. När det hade torkat spraymålade jag hela locket med sprayfärg jag hade hemma. Vips hade jag fått världens snyggaste burk till fredagsgodiset.
Det här måste ju vara perfekt för gåbort presenter. Fyll burken med ett gott te eller goda hemgjorda kolor. Kanske till Halloween som inte är så långt bort. Spraylacka svart och fyll med marängspöken :)

Jag funderar på att göra en liten partyhatt till mitt djur på locket... Förresten - Är det ett rådjur eller ett får? Jag vet inte.... men det lutar åt rådjurhållet för det var brunt i färgen :P Typisk stadsbo!

fredag 14 oktober 2011

Fredagsblommor

Foto: Lotten

Det var väldigt längesedan jag köpte en fredagsbukett men idag kunde jag inte motstå när jag var i affären. Det var en liten tunn bukett med Nejlikor som passade perfekt i mina labmätglas som jag samlat på mig under åren. Sådana här mätglas tittar jag alltid efter när jag är på loppis. Det skall vara med gradering på sidan i antal ml för att vara riktiga och gärna en liten hällpip.
Magsjukan är över men nu känner jag mig trött och förkyld istället.... men jag klättrar på väggarna snart här hemma om jag inte kan göra något. iPhonen i all ära men det kan bli lite långtråkigt ;-) Såå idag har jag pysslat lite.... resultatet visar jag imorgon. Trevlig fredag allesammans!

torsdag 13 oktober 2011

Foto: Lotten

Jag är såå besviken. Jag som hade såå stora planer här hemma denna veckan.... som inte blivit något av alls. Jag åkte på något slags magsjuka tisdag och onsdag denna veckan och nu känner jag mig bara allmänt hängig. Ont i lårbenen, nacken, huvudet och halsen och såå fruktansvärt trött. Det är ju såå tråkigt att inte ha energi till annat än att ligga/sitta. Min iPhone har verkligen varit min räddning dom här dagarna.... Håller som bäst på att utforska Pinterest.  Hoppas att energin återvänder och mina planer kan bli verklighet....

måndag 10 oktober 2011

Foto: Lotten

Ny vecka - stora planer! Tyget på bilden ovan köpte jag på Tradera. Det är ett lite grövre tyg som jag tänkte använda till att sy en större kudde. Jag har ju inte rört symaskinen sedan i somras så nu börjar det snart bli dags igen....
Idag åkte jag ner till Svenssons på Järntorget och tittade. Jag hade ett presentkort på 600 kronor som jag fått efter jag varit med på en kundundersökning med diskussion i våras. Det är såå mycket som jag vill ha i den affären.... men till slut bestämde jag mig för en väska i modell jättestor från Marimekko i härliga färger! 240 kr kostade väskan för mig... helt ok tycker jag!


Foto: Lotten

söndag 9 oktober 2011

Jag är med och tävlar

Lotta på bloggen Fyra årstider lottar ut 20 liter vit färg från Nordsjö. Det är färgen som visas i TV-reklam som sägs reflektera ljuset. Jag är skeptisk till om rummet verkligen upplevs som ljusare pga en färg.... därför skulle jag verkligen vilja testa den. I fall jag vann skulle jag måla om sovrummet med denna färgen. Det ligger i Norrläge och är ganska mörkt och trist idag. Det skulle verkligen vara ett lyft tror jag.

fredag 7 oktober 2011

Foto: Lotten

Den här veckan kom hösten på allvar till Göteborg. Det har regnat och blåst och inatt blev det riktigt kallt i huset. Snart dags att sätta på värmen. Jag har varit på två heldagar utbildning med jobbet. Jag som är natträv sedan mitten av 90-talet har lite svårt för att sitta en hel dag och framförallt gå upp vid 06 på morgonen.

Foto: Lotten

Imorse började jag dagen med att baka två chokladkakor. De skall med till barnens skola imorgon. Varje höst har de en dag på skolan med fikaförsäljning, loppis (mest sportsaker och böcker), lotteriförsäljning mm. Tyvärr sover jag imorgon eftersom jag jobbar fredag + lördagnatt....



Foto: Lotten

Nästa vecka har jag stora planer..... Hoppas att jag har tiden och orken att genomföra dem bara! återkommer snarast med uppdatering...

måndag 3 oktober 2011

Foto: Lotten

Måndag... jag känner mig lite bättre. Mindre ont i kroppen iallafall. Idag skall jag göre några av sakerna jag inte gjorde i helgen - renbädda, stryka och plocka. På bilden ovan visar jag Sixtens matskålar jag köpte till honom innan jag åkte till London. Tyvärr verkar det dröja innan vi får tag i en ny Sibirier så nu har jag plockat undan kattlådan, matskålar och den lilla söta korgen jag köpte på loppis.
Nedan en bild på minstemannens porträtt på sina föräldrar som han gjorde i skolan. Sötis! Tänk att sådana här barnteckningar kan vara så fina ;-)



söndag 2 oktober 2011

Turkos söndag

Foto: Lotten

Jag låg till sängs hela dagen igår så idag har jag ont i ryggen. Jag får det när jag ligger för länge.... Förkylningen är desamma som igår... känns som om den inte riktigt vill bryta ut. Orkeslös är bara förnamnet... Får se om ajg orkar göra något idag.
Bjuder på en bild jag tagit på Instagram. En bild in i mitt läkarskåp på turkost pressglas... ja, allt är inte pressglas men majoriteten iallafall. Jag gillar verkligen alla de olika turkos nyanserna tillsammans.

lördag 1 oktober 2011

Galna mönstermixer


Jag älskar mina nya leggings från Gudrun Sjödén. De här kommer jag att bo i under hösten tror jag. Jag har ett par i rosa-röd färgställning oxå ;-)
Här i Göteborg är det fantastiskt fint väder ute... men jag orkar mig inte ut nu. Jag har huvudvärk, ont i axlar, rygg och vader, halsont som mest kliar än så länge och en enorm trötthet. Jag sov nog 12 timmar inatt! Här hemma blir inte mycket gjort.... Hoppas att ni har en bra dag!