måndag 30 januari 2012

Retro i badet

Foto: Lotten

Jag kunde inte motstå dessa handdukar från H&M Home när jag såg dem. Underbara färger och riktigt retro mönster. De kommer att liva upp vårt badrum.
Jag har jobbat hela helgen och dessutom fått barnens förkylning så igår kväll somnade jag redan 21.30. Nu är jag ledig ända till Torsdag och skall fixa en massa innan dess. På onsdag blir det klippning och imorgon skall jag träffa lillebror och vi skall fixa en jätterolig sak som jag berättar mer om en annan dag. Hoppas att ni har en underbar vecka!

onsdag 25 januari 2012

Blå-röd kärlek

Foto: Lotten

Jag fullkomligen älskar kombinationen blå-röd-vit. Den blå färgen skall vara ljusblå och gärna åt det turkosa hållet... Då faller jag som en fura! Det var precis vad som hände när jag såg dessa härligheter.
Här har vi lite helgkänsla. Barnen har studiedagar torsdag och fredag och jag är ledig tills fredagnatt. Tyvärr är barnen lite krassliga igen... halsont och feber. Jag hoppas kunna syssla lite med lappar om jag får tid över...



Foto: Lotten

tisdag 24 januari 2012

En shoppingkorg och sopsortering

Foto: Lotten

Jag har under hösten inte haft något loppislust.... den försvann där ett tag men nu är det på väg tillbaka. Den här shoppingkorgen sprang jag på häromdagen och föll som en fura. Jag tänkte att den nog kan lösa en del av sopsorteringspusslet för oss. 
Det här med att sortera sopor är ju jättebra ur alla synvinklar... utom en - utrymmet! Jag vet inte hur man skall få ihop det med alla sorteringskärl. Hur har ni löst det?
Vi har under diskbänken tre kärl till; matavfall/kompostering, plast samt sopor. Papper/tidningar samlas i en behållare i köket jämte pantburksamlingen. I hallen har vi en kasse framme som vi samlar pappersförpackningar och där brukar glaset hamna med. Inte så snyggt! Metallen lägger vi i en liten burk som just nu står framme på diskbänken. Ingen glamour här inte! Hur skall man lösa det här så man slipper se det men samtidigt lätt kommer åt det?


Foto: Lotten

söndag 22 januari 2012

En lördagskudde

Foto: Lotten

Igår snöade det här i Göteborg. Jag var inne hela dagen. Det kliade i fingrarna. Jag ville göra något men visste inte riktigt vad... Det slutade med att jag sydde en lappkudde i något som jag tror heter blockteknik (?)  I vilket fall var det hemst roligt att sy en sådan här kudde. Jag älskar att komponera ihop alla färger.
Jag har anmält mig till en helgkurs i lappteknik framåt våren som jag ser fram emot. Det skall bli kul att lära sig alla tricks så det blir riktigt....
Katten i mitten kommer från ett barntyg som jag hade liggande i tyghyllan. Det kanske blir fler av den här sorten med andra djur ;-) Ha en skön söndag! Ikväll jobbar jag.

Foto:Lotten

Jag fick en beställning på tygklädda magneter häromdagen och då passade jag på att göra några extra. De ligger just nu i Nastet-shop om någon skulle bli sugen. På bilden har jag lagt dem färgsorterade men om du hellre vill ha dem mixade så fixar jag det. Hör av dig med dina önskemål så skall jag försöka hjälpa dig.

lördag 21 januari 2012

En fin vinst

Foto: Lotten

Jag hade turen att vinna fina tygfåglar från Jojo för ett tag sedan. Nu har de kommit upp men jag kan inte få ett bra foto på dem där de sitter :( Jag har satt dem i ett smalt fönster intill entrédörren men det går bara inte att fota där (mörkt inne och motljus). Så en bild när de ligger på ett fint tyg fick det bli istället. Tusen tack snälla Jojo för den fina vinsten!

torsdag 19 januari 2012

efterlängtade fynd

Foto: Lotten

Äntligen fick jag tag på de här assietterna. Jag har velat ha tag i dem i flera års tid. När jag var i Stockholm 2009 och var tvungen att lämna en hel kaffeservis i den här serien.... det har lämnat ett sort hålrum efter sig av saknad. Men nu har jag lyckats få tag i 9 assietter för 100 kr. Tyvärr var 4 av dem blekta av diskmaskinstvättande men sådant får man ju räkna med idag. Den moderna människan orkar inte handdiska... så är det bara.


Foto: Lotten

Det här mönstret skulle jag vilja ha på ett tyg med. Tänk vad fint det skulle vara! Den här servisen skall finnas i en blå färgställning oxå.... skulle vara kul att se den med.
Tygerna nedan har jag köpt från etsy.com. Det lila är så fint så jag nästan svimmar ;-)


Foto: Lotten


tisdag 17 januari 2012

Mina lappkuddar

Foto: Lotten

Igår skickade jag en beställning på 4 lappkuddar till Stockholm. De skall säljas i en cool affär som jag väldigt gärna skulle vilja besöka. Nästa vecka kan jag berätta mer om detta. Dessa lappkuddar är så roliga att sy... att sätta samman färger och mönster så det blir sådär "karamelligt" och vårigt är ju hur kul som helst. Jag tror jag har sålt totalt 16 eller 18 stycken sådan här nu sedan jag startade. Känns lite smått otroligt att det finns så många Lottentott-kuddar spridda i Sverige och Norge.
Nu skall jag jobba lite tokigt med varannan natt.... stor risk att monstermamman kommer fram ;-) Jag skall försöka att få någonting gjort iallafall mellan nätterna. Hoppas att ni har en skön vecka...

måndag 16 januari 2012

Kommande vecka

Foto: Lotten

Veckan som kommer skall jag fota alla necessärer som skall läggas ut i shoppen. Jag kommer nog att sy lite till.... har en lappidé som jag vill testa och sedan vill jag sy lite till mig själv med om jag hinner.
Väskan på bilden ovan köpte jag på Röda korsets julbasar innan jul. Jag har tänkt måla väskan men jag har svårt att bestämma färg så jag väntar lite...

söndag 15 januari 2012

Orange bedagad skönhet

Foto: Lotten


Pallen som jag berättade om i mitt förra inlägg har äntligen kommit in och blivit fotad. Jag föll för den orange färgen - lite lagom snyggt avskavd ;-) de snyggt svarvade benen samt att den är ganska stor i sitsen. Jag har inte bestämt mig för om den skall bo här i stan eller på landet... får se hur det blir.

torsdag 12 januari 2012

Första loppisfynden 2012

Foto: Lotten

Igår när gubben kom hem åkte jag med bilen för att köpa lite sytråd och lakansväv. På vägen hem satt jag och funderade på om jag skulle ta en sväng förbi Stadsmissionen... Näe... tänkte jag. - De har säkert inget nu efter jul. Men så plötsligt utan att vara medveten om det så svängde jag in och hade parkerat. Jag fick tag i de båda turkosa pressglasskålarna, 30 för den lilla och 50 för den stora. Babuschkan utan sina systrar för 15 kr. Samt en underbar orangemålad pall som fortfarande ligger i bilen så jag visar den en annan dag ;-)




Det börjar bli en liten samling med turkost pressglas. I höstas var jag på väg att göra mig av med alla turkosa pressglas.... Vet inte hur jag tänkte. Jag packade tom ned dem i tidningspapper och la dem i en låda.... Men i sista minuten så räddade jag dem. Gissa om jag är glad att jag inte skickade iväg dem idag!?

Nu har jag haft ett par dagar med min symaskin som varit såå bra. Vi har fått gjort en del faktiskt! Inget jag kan visa än dock....

måndag 9 januari 2012

Nyvirkad gladmössa


I julas beställde jag det här underbara garnet i Merinoull. Garnet är handfärgat i de härligaste toner av chockrosa till citrongult. En riktig vitamininjektion!  Jag hade lite svårt att bestämma mig för vad det skulle bli men valet föll på en mössa till mig. Jag var rädd att garnet inte skulle räcka till något annat....




Så igår när vi packat upp allt efter flytten hem från landet så satte jag mig och började virka min nya mössa. Idag blev den klar med toft och allt. Denna mössan är lite mer "jag" än popcornmössan jag gjorde för en månad sedan ;-) Grått är inte min färg helt enkelt....


torsdag 5 januari 2012

Foto: Lotten

Jag är såå tacksam till anonyma "Pia" som tipsade om att byta tråd. Efter jag har bytt tråd har maskinen inte bråkat en enda gång. Jag skall aldrig  mer snåla när jag köper tråd! Tusen tack, Pia!
Det har blivit några necessärer till och nu börjar jag längta hem till syrummet i stan med mycket mera tyger...  Skall bara njuta ett par dagar till ;-)