torsdag 29 mars 2012

Foto: Lotten


Nu börjar jag längta efter lite egentid med symaskinen. Jag har haft så mycket på gång omkring mig att det inte har hunnits med alls.... nu börjar jag känna abstinensen komma. Såå mycket fina tyger och så lite tid. 
Till helgen kommer svärmor och svåger och skall hjälpa oss ta ned Ligusterhäcken som växt utan kontroll. Häcken skall tas ner till 10 cm så får den börja om.... Vilken härlig insyn det kommer bli här i sommar. Jag får försöka hitta på något tillfälligt insynsskydd runt uteplatsen framöver.... Det kanske räcker med ett par bambukäppar med tyg som jag sticker ner i jorden tänker jag....?



Foto: Lotten

Nu skall jag ut en stund i solen och lapa lite.... tygerna på bilderna kanske någon undrar över - Ja, de är nytillskott i tyghyllan.

tisdag 27 mars 2012

På gång...

Foto: Lotten

Innan jul påbörjade jag ett virkprojekt med mormorsrutor. Projektet blev liggande i ett par månader inna jag fick lusten tillbaka igen. Ett par kvällar förra veckan ägnades åt att virka den turkosa kanten. Tyvärr har jag än så länge bara 15 rutor så det räcker till en liten kudde. Drömmen vore att få ihop till en stor filt men det har jag insett för längessedan att jag aldrig kommer slutföra.....
Nedan är ett annat oavslutat projekt som jag hittade i en hylla och fortsatte lite på. Det här var tänkt att bli en kudde faktiskt men nu tänker jag mig att det kan bli en klädsel till en pall istället.



Foto: Lotten

Jag är jätteduktig på att påbörja projekt men mindre bra på att avsluta dem, tyvärr. Jag var med i någon utmaning som gällde att avsluta Ufon för några år sedan... kanske dags att ta tag i det igen.

måndag 26 mars 2012

Vinst i brevlådan

Foto: Lotten

Jag hade turen att vinna Frk Eplegröt´s utlottning av ett fint kuddfodral. Sedan dess har jag väntat tålmodigt vid brevlådan - jag är nämligen barnsligt förtjust i att få rolig post :D. Idag kom paketet jag väntat på. Vackert inslaget i ett stycke underbart vintagetyg låg det fina kuddfodralet. Nu skall jag bara leta fram en innerkudde så skall kudden ta plats i soffan.



Foto: Lotten

Utlottning!


Jag är med i Junette´s finfina utlottning av en massa fina vintagetyger.... Håll nu tummarna för mig är ni snälla!

tisdag 20 mars 2012

Mars-fynd

Foto: Lotten


Igår svängde jag förbi Stadsmissionen efter jag hade tankat bilen. Gick direkt på tygavdelningen utan att hitta något. Sedan förbi porslinsavdelningen, möblerna, smycken och till påsksakerna. På väg ut ur affären ser jag dessa tre glassaker. Går fram till dem och kollar när det slår mig att det måste vara "Eternell" från Orrefors. Kollar priset och håller på att tappa fattningen, 20 kr styck.
När jag kommer till kassan säger damen - Där hade du tur! Vi skulle precis märka om dem till 100 kr styck.
Jaa, där hade jag verkligen tur! 
"Royal Krona"-ljusstakarna har jag velat ha i flera år nu men inte fått tag i till rimligt pris så då blev jag väldigt glad över mina "Eternell" i finaste färgen dessutom!



söndag 18 mars 2012

Foto: Lotten

På påsklovet har vi tänkt tapetsera hallen på landet och valet blir nog den här tapeten från PIP. Jag hade med ett prov ut till Marstrand i helgen och brorsorna gav sitt ok så nu är det bara till att beställa ;-) Jag tror att det kommer bli jättefint när det är färdigt... återkommer med bilder på resultatet sedan.
Tapeten på bilden nedan är en riktigt fin vintage tapet som jag har en plan för. Tyvärr är det bara 2 meter av den så det kan bli snålt... Hoppas att det räcker! Ha en skön söndag!


lördag 17 mars 2012

Stickygram

Foto: Lotten


Jag beställde hem en omgång med magneter från stickygram . De är gjorda från mina bilder på Instagram. När de kom hem var de såå fina så jag beställde två omgångar till. Nu sitter de på anslagstavlan i tvättstugan och förgyller mina stunder med stryktvätt och mangellakan.

Spana in mina bilder på Instagram - sök på "lottentott70" så hittar ni mig.

torsdag 15 mars 2012

Wegner-stolar

Foto: Lotten

De här fyra stolarna, CH23, av Hans Wegner stod på Emmaus på Hisingen i måndags. Tyvärr var de rätt slitna både i träet och den flätade sitsen. Men hade jag haft pengarna, utrymmet samt behovet av matsalstolar så hade jag försökt pruta ner dem ;-) Jag kan tänka mig att de kan bli fina med en del kärlek, sandpapper, olja och kunskap.



Foto: Lotten

onsdag 14 mars 2012

Bonny and Clyde

Foto: Lotten

Bonny and Clyde har flyttat in hos oss. Jag har sett de här porslinsfigurerna på nätet vid ett flertal tillfällen och blivit nyfiken. Just Bonny and Clyde är till för olja och vinäger. De små fina hattarna är lock som man tar av när man fyller på dem.  
Efter lite googlande så hittade jag dem på en engelks sajt.... men det blev inget köp då. Men så en dag när jag satt och kollade på blocket.se så var de plötsligt där. En tjej hade dem oanvända i sin originalförpackning till ett mycket rimligt pris så jag slog till. Visst är de coola?!


Foto: Lotten

Igår blev jag ett år äldre igen... Kan inte tiden bara stanna till lite så det inte tickar på så fort? Blev firad med teckningar och kramar från barnen samt ett helt fantastiskt väder. Till helgen väntar tårta gjord av lillebror!

lördag 10 mars 2012

Klippa eller inte klippa...

Foto: Lotten

Påslakanet på bilden ovan fyndade jag för en tjuga häromdagen tillsammans med matchande örngott. Nu återstår och se om jag skall använda det som just sängkläder eller om jag skall klippa i det....?
På bilden nedan är det en fin oanvänd anteckningsbok med linjerat papper som jag fyndade för en femkrona och hjärttyget under kostade en guldtia. Boken tänkte jag ta med mig på vår resa till New York i Maj och skriva i som en resedagbok.



Foto: Lotten

fredag 9 mars 2012

Loppad donna

Foto: Lotten

Jag åkte ner till Holmens marknad en förmiddag och sprang på den här donnan liggande i en skräplåda. Jag gillade stilen på henne. Undertill är hon märkt undertill med en svart lapp med ett "L" på. Nu funderar jag på om hon kan var gjord av Laurids Lönborg precis som min uggla som jag fyndade 2010. De är båda gjorda i någon slags papir-maché och har vissa likheter.... Är det någon som vet något om den här snygga tjejen?



Foto: Lotten

fredag 2 mars 2012

Frotté-lycka

Foto: Lotten

Jag sprang förbi Stadsmissionen häromdagen och hittade den här fina frottén för en tjuga. Klart man inte kan motstå den med alla härliga färger ;-)
Snart helg igen... den här veckan sprang förbi i racer-fart.Jag har  fortsatt min rensarturné runt om i huset... såå skönt att bli av med gamla grejer som bara ligger. Jag kommer fortsätta så länge lusten finns. 
Det var någon som undrade vart jag gjorde av mina utrensade tyger - de är skänkta till Stadsmissionen här i Göteborg!
Ha en riktigt trevlig helg! Njut av solen!