torsdag 28 juni 2012

Foto: Lotten


Ytterligare en kudde av lappar har kommit till. Denna gången tog jag alla småbitar som blev över efter beställningen på lappkuddar. Jag ville testa en annan modell av lappar och jag blev riktigt nöjd med hur den ser ut. Baksidan är sydd i ett favorittyg - ett gammalt barnpåslakan med små blå blommor som jag inte haft hjärta att klippa i förrän nu.
Kudden finns till försäljning i min lilla blogg-shop. Så blev du sugen kan du titta in där....

måndag 25 juni 2012


Förra veckans ledighet ägnades stor del till att sy en laddning lappkuddar som skall levereras till Stockholm. Denna gången har jag sytt färgkoordinerade kuddar och jag blev supernöjd med resultatet. Jag har aldrig sytt en så här stor laddning på en gång men det är väldigt kul att se så många färdiga kuddar på en gång... det är nästan så jag blir sugen på att sy så många till mig själv...




Den ena förkylningen avlöser den andra här hemma nu.... När Mycoplasman var så gott som borta kom en annan bacill och tog över. Igår vaknade jag med täta bihålor, sprängande huvudvärk och ont i ena örat.... Jävla skitbaciller!

torsdag 21 juni 2012

Instagrammat i veckan


Jag har äntligen börjat sy igen. Trädgården har tagit mycket tid den senaste månaden men även förkylningar har satt stopp för systunderna. Jag har en beställning av lappkuddar som skall sys färdigt sedan blir det lite till mig själv....




Jag har fått se solen på ljuvliga Marstrand och ätit pannkakslunch med barnen.




 I trädgården händer inte så mycket nu. Lite växter är planterade i lådorna. Jordhögen minskar sakta men säkert. Planerna har ändrats från sten till trä. Bladlössen på rosen bekämpas med såpavatten och nya spaljeer har kommit på plats....
Vill du följa med mig på Instagram så är mitt alias:"lottentott70". Imorgon är det midsommarafton och på lördag är det dags för jobb igen. Höres snart igen!

fredag 15 juni 2012

Ljuset i tunneln

Foto: Lotten


Det går inte att förvandla en sliten, tråkig trädgård på en förmiddag. Men efter flera veckors hårt arbete så börjar jag nu se ljuset i slutet av tunneln. Ett par kubikmeter tung före detta gräsmatta/jord skall grävas bort. Grus, sand samt trädgårdsplattor skall läggas innan jag är nästan färdig. Tyvärr kommer nog inte plattorna att läggas förrän efter sommaren som det ser ut nu.... Tittar bara solen fram lite så kan jag ta några fina bilder som kan visas här snart...

Nu skall jag jobba två nätter i helgen igen.... sedan är jag ledig i 6 nätter så det känns som lite minisemester ;-)

torsdag 14 juni 2012

Sommarlov... Äntligen!

Foto: Lotten

Idag har det varit skolavslutning för båda mina grabbar i skola och kyrka. Till lunch skall vi fira med tårta och jordgubbar. Nu är det bara solen som fattas och lite värme kanske....
I eftermiddag kommer min lillebror och hjälper mig med min trädgård... Jag hoppas kunna få klart planteringslådorna så jag kan plantera någon eller några växter där. Staketet som vi byggde skall byggas ut lite till. Möblerna är skurade och altanen likaså... så vill det bara bli lite varmare så man kan sitta där så skulle jag bli väldans nöjd.

måndag 11 juni 2012

Foto: Lotten

Nu är jag mittemellan två jobbnätter och har precis stigit upp. Idag fick jag en rolig leverans på en sak till trädgården som jag önskat mig väääldigt länge. Det kommer att bli såå fint på vår framsida. Jag lovar att visa bilder när det finns något mer att visa. Jag är dock lite orolig nu att vi inte skall hinna innan vi flyttar ut på landet...Det är mycket trädgård i mina tankar just nu som ni förstår.

På torsdag är det skolavslutning och officiellt sommar lov. Jag har semester först om fyra veckor så jag får jobba på lite till.
Bilden ovan är en härlig samlingsbild på en del av mina burkar. Jag tänkte att jag skulle ta fram alla burkar någon gång och få med på en bild.... Jag förtränger nog hur många burkar jag har ;-)

söndag 10 juni 2012

Trädgårdsfix


Foto: Lotten

Det har varit lite tyst på bloggen nu ett tag. Det beror på att jag har arbetat i trädgården. Jag har byggt ett staket/insynsskydd på framsidan samt två rejäla planteringslådor. Dessa lådor blev kusligt lika två kistor men efter vit grundmålning blev det lite bättre. Nu är de dock ljust gråmålade för att smälta in med förrådsbyggnaden som ligger bakom kameran.
Meningen med det här projektet är att allt gräs på tomten skall bort. På andra sidan kistorna skall jag lägga sten. Enkla snygga betongplattor, 34 x 35 cm. Får se vad jag hinner med nu innan sommaren.... Jag visar såklart fler bilder när det är mer iordning ;-)



Foto: Lotten