tisdag 27 november 2012

Handquiltad Dresden



Nu är äntligen min Dredenplate kudde färdig. Det blev det svartprickiga tyget på kudden för jag tyckte det blev en cool kontrast så det inte blev för gulligt. När jag sytt fast stjärnan för hand på kudden handquiltade jag med små stygn runt om samt på varje blad och runt mitten. Den här var väldigt rolig att sy men ganska tidskrävande. Det blir nog inte någon stor quilt med sådana här plattor den närmsta framtiden ;-)






måndag 26 november 2012

Stolt




Mina lappkuddar finns med med i senaste numret av Plaza Interiör. Det är från Maria´s hem man kan se mina kuddar på en bild. Kul att få se sina alster på bild i glassiga magazin ;)


söndag 25 november 2012



En bild på min färdiga stjärnkudde samt en trekantskudde som jag testat att quilta lite mer än vad jag vågade på stjärnkudden. Jag övar mig lite på småprojekten så att jag skall våga göra det på de större täckena som jag har liggande färdiga i väntan på quiltning.





Knut har varit dålig i veckan. Han blev dålig i magen och kräktes och hade diarré. Efter koll på djursjukhuset hade jag lite intensivvård hemma med vätskeersättning var 20:e min i munnen. Dagen efter började vi så smått med småportioner av tarmdiet... Nu har Knut piggnat på sig och äter och bajsar normalt!

torsdag 15 november 2012



Här hemma händer inte så mycket just nu. Hundpromenader, stulna stunder i syrummet varvas med jobb, vardagsplock och läxläsning. Inte någon tid över till loppisbesök för min del. Tur då att Tradera finns ;) Den här burken köpte jag för ett tag sedan och är såå nöjd med. Jag älskar den lila färgen på blommorna.

lördag 10 november 2012



Under höstlovet testade jag att sy en stjärna i lappteknik. Det var ganska lätt när man väl kom på hur den var konstruerad så av bara farten blev det tre till. Dessa fyra stjärnor sydde jag ihop och de skall bli en kudde tänkte jag. Jag har snöat in på lapptekniker som jag vill testa så just nu läser jag massor av quiltbloggar och böcker. Inspirationen flödar och det blir lite övermäktigt ibland ;)
Någon gång när tiden finns vill jag göra etn quilt med sådana här stjärnor! Men först måste jag ta tag i alla ofärdiga projekt....