torsdag 31 oktober 2013



Nu är min scrapquilt färdig. Det tog mig två veckor från det att jag började leka med mina skräpbitar i syrummet utan någon egentlig plan tills den är färdig. Quiltningen är ganska enkel med raka linjer som ramar in blocken. Bården runt om är rosa med små cerise prickar och kantbandet i turkost småblommigt. Storleken blev ca 125 x 155 cm. Passar i en barnsäng eller som knäfilt i soffan.... Nu på nästa projekt!



onsdag 30 oktober 2013



Jag hittade det här mönstret i en quiltbok och var tvungen att testa. Min tanke var från början att det skulle bli en kudde.... men det blev en vadderad väska istället ;)

måndag 28 oktober 2013



Jag har inte varit i mitt syrum på ett par månader nu. Plötsligt fick jag en enorm sylust... men inte för att sy på sådant som är påbörjat eller beställt. Näee.... jag ville sy något nytt, testa nya saker. Jag plockade fram mina hinkar och lådor med scraps eller restbitar från tidigare syprojekt. Åhh Herregud vad mycket det var! Jag började sy ihop lapparna med varann och plötsligt (efter ett par timmar ) hade jag fått ihop till ett stort lapptäcke.





Men jag hade fortfarande en hel massa lappar kvar. De flesta skurna i remsor i varierande storlekar. Så då föll det sig naturligt att det blev ytterligare ett täcke till i LogCabin-modell. Detta blev inte riktigt lika stort - ca 125 x 155 cm. Passar perfekt i soffan eller på barnsängen. Detta mindre täcke håller jag just nu på att färdigställa. Quiltningen är klar och just nu syr jag för hand på kantbandet runt om. Återkommer när det är klart!