söndag 25 februari 2007

Välkommen in...

i vårt allrum som ligger i källaren. Det är här vi tittar på TV. Rummet är väldigt ljust och fint tack vare stora fönster ut mot altanen i sydväst-läge. De flesta möblerna här kommer från IKEA och är stilrena i formen - det tycker jag passar det här huset! Soffan kunde dock få ett ljusare överdrag nu till våren.... på det här mörkblå syns ju varenda litet dammkorn! Kuddarna i soffan är sydda i "Josef Frank"-tyg. Tavlorna är gamla inramade reklam-planscher och bara såå underbara.
Här ovan är en närbild på lampan på sidobordet som är ett arvegods från föräldrahemmet. Skärmen är i ett tyg av "Marjatta Metsovaara" och foten är i glas. Bordet är ett gammalt 60-tals bord i jakaranda.

Nu skall jag fortsätta med målningen av ett gammalt skrivbord. Ha en underbar söndag!

7 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Å, målning av ett gammalt skrivbord lät spännade, det kommer nog bli jättefint! Josef Frank har mönster med "kittlande" fanatasi tycker jag, men jag tycker de passande jättebra där i din soffa! Häftigt med den lampan också!

Mari.

Lotten sa...

Tack för allt beröm!

Ja, skrivbordet blir nog fint när det är klart. 1 eller kanske 2 lager färg till och en ny knopp till lådan så är det klart för fotografering!

Josefine sa...

Vad mysig det ser ut! Jag gillar också Josef Franks mönster på både kuddar och tapeter. I din soffa gjorde de sig utmärkt! Kramar!

Blomman för dagen sa...

Ser ut som att du också gillar färg och form.Dessutom kul att blanda från olika tids epoker.Kul lampa som du fått från föräldrar hemmet.Gillade även planscherna på väggen./Karin

majsan45 sa...

Tack så mycket det va snällt sagt kram/Majsan ha en skön söndag

Josefine sa...

Lotten: Det var inte meningen att göra dig generad :) Hoppas inte att du tog illa upp. Tänkte först att jag skulle skriva ett inlägg till dig i din blogg men sedan tänkte jag att det säkert är fler än du som tror att orkidèerna är svåra att sköta. Tanken med mitt inlägg var att framhäva vilken underbar och lättskött blomma det egentligen är. Sköt om dig! Kramar!

kekava sa...

Hejsan!
Jag skriver en bok om LUXUS, ett företag i skånska Vittsjö. Företaget tillverkar belysningsarmaturer och har gjort lampan med Marjatta Metsovaara:s tyg på skärmen. Hon var för övrigt i Vittsjö och följde just produktionen av dessa lampskärmar för LUXUS räkning. Foten heter TROMBO och är designad av Uno Kristiansson, LUXUS.Skärmhållaren är TEXOLUX från LUXUS. Foten finns i andra färger.
Läs gärna LUXUS hemsida på www.luxus.se
Med vänlig hälsning Bo Sigeback.