torsdag 1 mars 2007

Inspiration barnrum


Jag har precis börjat planera min äldste son´s rum som är i stort behov av makeover. Mina ideér just nu är ganska spretiga - på den ena sidan är det morderna med mycket färg och mönster.... och i den andra ringhörnan är den mer klassiska New England stilen!


Lillebrors rum går enligt den senare stilen, New England, och det skulle vara lätt att fortsätta på den banan..... Men.... Sonen själv vill ha mörkt, murrigt, dinosaurier, robotar och ve och fasa - våningssäng! Jag får rysningar vid bara tanken på våningssäng..... påminner mig om institutioner (läger, ungdomshem, vandrarhem, furu, bastu.....) Vi bor i ett standard-hus, 10 år gammalt med normal takhöjd - rummet är 10 m2 litet.... jag tror att rummet bara kommer försvinna i skuggan av denna koloss som en våningssäng faktiskt är!?


Min tanke är mer åt detta: Vitmålade möbler, vit säng med förvaringslådor under (finns en på MIO), sandfärgade väggar, ljust golv och röda och blå färger på textilier, matta, tavellist mm. Bilden är väldigt lik min idé... med vissa justeringar. Vad tror ni? Skall man låta barnen bestämma allt?

7 kommentarer:

Signe sa...

Vilket fint barnrum! Hade jag barn skulle jag gärna göra ett sånt där rum!

Kix sa...

Ja det var svårt. Kanske ska man styra lite vilka möbler och så vidare såfår de själva välja färger och detaljer - de kan ju vara ganska ombytliga barn. Men vad vet jag... :-)
Rummet på bilde är jättefint!!

Lotten sa...

Kix - ja det är svårt.... jag hoppas att mina nya böcker kan gen lite mer tips. Vem vet - grabben kanske hittar något i dom som han gillar (förutom svart)

Blomman för dagen sa...

Man kanske kan mötas på halva vägen?Man får väl ta hänsyn till barnets ålder,utrymme,pengar och möjligheterna.Barn gillar ju oftast mera färg än vad vi vuxna gör.Jag gillar också lite mer färg,men det är nog för jag är så barnslig...hihi!

Anonym sa...

Much agreed. Anytime I go on %source_url&%, I come across
a website that is informative and thought-provoking.
. It's never a bad idea to engage the ideas and material of other writers and link to other sites.

Feel free to visit my blog ... wiki.awakenedlands.com

Anonym sa...

My spouse and I stumbled over here by a different website and thought I may
as well check things out. I like what I see so i am just following you.

Look forward to checking out your web page yet again.Here is my website crédito

Anonym sa...

Much agreed. I find out something totally new and challenging on
websites I come across on http://ornnastet.blogspot.
com/ on a daily basis. It's never a bad idea to engage the ideas and material of other writers and link to other sites.

Here is my site; pigeon