söndag 11 mars 2007

Planera ute...
Nu när våren börjar närma sig så börjar butikerna fyllas på med utemöbler och annat fint för trädgården. Vår trädgård här hemma är satt på efterkälke kan jag säga..... vi är ju mest på landet på sommaren. I och med att trädgården är såå tråkig och ful så vill man inte gärna sitta i den när man är hemma. Nu tänkte jag att det skall bli ändring på det i år och har så smått börjat kolla runt....

Min dröm här hemma är en funkis-trädgård med ganska "clean" färgtema - grått, vitt och rosa. Mycket betong - i plattor, krukor och dekorationer. Blommor är svårt då vi har en stor armé med mördarsniglar så det blir mest rosor..... och kanske lite murgröna på spaljeér? Belysning får det ju oxå vara....kanske lite vattenblänk i ett snyggt fågelbad?


Vår trädgård är väldigt liten, ca 50 kvadrat på baksidan, varav 20 är altan. Jag tänkte att vi skulle lägga plattor i anslutning till trädäcket och en gång. Bygga upp planteringsytor med rundade former.... Tanken är att vi helt skall bli av med gräsytorna eftersom vi inte är hemma så det klipps regelbundet. Vad tror ni - blir det för tråkigt?

Jag kan tillägga att på landet har vi en prunkande gammeldags trädgård med alla blommor som finns - så vi får en dos av det med!

Bilder hämtade ifrån :http://www.betong.se/upload/mallar/artslist.asp?sida=7 och http://www.camillasgarden.se/camillasgarden.htm

11 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Tack, vännen!
Dina bilder gör att jag vill ha riktig vår nu. Puss Stina

Mimmi sa...

Jättefint! Om ni vill ha lite grönt kanske det funkar med kattfot, timjan eller sockblomma som marktäckare istället för gräs!

Lotten sa...

Stina - Puss på dig med ;)

Mimmi - Ja, det kan ju helt klart vara ett alternativ. Jag vill ju inte ha betong-öken! =)

anki sa...

Dina bilder ger hopp om en kommande sommar!!!

Signe sa...

Åh, det låter underbart med den gammeldags prunkande trädgården på landet!

Blomman för dagen sa...

Jag tror inte det blir för tråkigt!Du kan göra så mycket med gräs i krukor och andra växter att man behöver inget gräs att klippa.
Jag tog bort vår gräs matta på vår baksida för det växte mest mossa där inte så kul.Nu har jag träaltan.Plattor,skiffer och runda stenar i olika områden./Karin

Lotten sa...

Anki - Tack!

Signe - Trädgården på landet är verkligen underbar - det kommer bilder, jag lovar!

Karin - Vi har oxå mossa i gräsmattan och det är det som gjorde att vi började fundera på vad man kunde göra istället! Jag tror det kan bli riktigt bra till slut!

Lykke sa...

Trots att jag har en rejäl trädgård brukar jag förtränga att man behöver göra något åt den. Men Camilla Garden var ju en härlig inspirationssida. Tack för tipset.

Lella sa...

Vilken fin blogg, hit kommer jag tillbaka ;o)

Lotten sa...

Lykke - ja, man kan bara sitta och drömma när man tittar på Cammilas trädgård.

Lelle - Tack! Du är hjärtligt välkommen!

Kol och Krita sa...

Underbara bilder ! Jag tror man kan få det jättefint oxå utan gräsmatta.Tänk att bara slänga sig i solstolen utan att behöva ha dåligt samvete över en oklippt gräsmatta =) Tycker det låter som en bra ide´. Har oxå tänkt mig en enkel trädgård, med mycket sten och betong.Om vi nångång kommer så långt.Lycka till!