onsdag 2 maj 2007

Ett par kannor

Foto: privat
Här är mina absoluta favoriter bland kannorna här hemma. Båda är tillverkade av Gustavsberg, den vänstra är designad av Margaretha Hennix. Jag gillar dem för att de påminner väldigt mycket om saftkalasen när jag var liten..... och att de har ett skönt 70-tals stuk ;-) 1 liter-kannan är tyvärr ganska sliten, blekt av åratals diskande i diskmaskin.


Foto: privat
Här visar jag ett par ärvda porslinsburkar som bara är så underbara tycker jag..... som ni märker så är jag lite lätt schitzofren vad gäller stilar ;-) Jag har aldrig lyckats hålla en stil - jag blandar hejdlöst olika tidsepoker och stilar!

8 kommentarer:

Solkatter & dammråttor sa...

Verkligen 70-tal hörru!Coolt!
Kryddburkarna är verkligen underbara...jag håller med.
Jag tycker att man mycket väl kan blanda olika stilar och tidsepoker...det gör jag med.Jag tycker att det blir trivsammare då.
Ha en skön kväll!Kram!

Poppins sa...

Ja, det är svårt att hålla sig till EN stil! Det finns så mycket vackert som man vill ha. Men det är väl blandningen som visar ens personlighet.
70-talet är inte riktigt min grej, men jag förstår nostalgikänslan. Det är så jag känner för mitt 60-tal.
Kram!
PS Det tog ett tag innan jag fattade vad uranglas var (läste ihop det först till ett ord) Ha-ha! Så korkad är jag :)

Karin sa...

Att blanda är bara bra. har man saker runt sig som man gillar så bir det ändå ofta en stil. Fint.

Signes vind sa...

Det blir mest levande o personligt när man väljer de föremål man gillar bäst. Då får man ju sin egen stil och behöver inte efterapa någon annans och på något förunderligt sätt kommer det hänga ihop. Om sedan föremålen kommer från olika perioder visar det ju bara att vi är en produkt att vår historia.

majsan45 sa...

Bladat är väl kul.Man måste inte ha allt lika. Ha det gott Kram/Majsan

Guldkant På Livet sa...

Jag är ganska duktig på att blanda tidsepoker och stilar med men det är ju det som är kul, varför bara nöja sig med en parfym, en maträtt och en bostad hela livet! Sen kan man ju d r a s åt en stil förstås, jag dras åt det bonderomantiska och gillar verkligen dina blå/vita burkar, jättesnygga!! En liters kannan gillade jag med!! Mari.

Mia sa...

Men likväl så blir det en fin blandning!

Hemma på landet sa...

Åh, så söta burkar. De vill jag ha.:-) Kram Stina