torsdag 24 januari 2008

En dum blondins bekännelser....



Foto: Lotten
Nu skall jag bekänna en sak.... - Ibland går inte hissen ända upp! Om det beror på att jag är blond eller för att jag jobbar natt, det vet jag faktiskt inte. Men faktum kvarstår - Ibland gör jag bort mig totalt!
Så här var det - Strax innan jul ropade jag hem en fin Bumling i golvmodell. När jag fick hem den upptäckte jag att någonting var fel med själva lampfästet, där man skruvar i glödlampan. Ingen reparatör kunde fixa det innan jul.... var god återkom efter nyår. Så... idag åkte jag med min Bumling till en lampaffär där de kunde reparera den. En äldre herre tittade på den och frågade vad som var fel. - Ja, ser du inte det själv (gubbstrutt, tänkte jag)? Det går ju inte att skruva i en glödlampa. Den är trasig!
Den äldre herren lyfter på glasögon och tar sig en närmare titt. - Nej, det tror jag inte att den är.... det skall vara såhär! Man sätter i ett slags lysrör i dom där hålen....
- Öhhh, va! Var det såå enkelt? Säger jag med rodnade kinder
Mannen återkommer med en liten kartong. Han tar ur lysröret och sätter i det i lampan med ett litet knäpp.... sätter i kontakten och knäpper på! Voila! Ljus!
Ni kan tänka er att jag kände mig som ett ljushuvud!?

13 kommentarer:

hallakulle sa...

Haha, kunde varit jag! :)

I Veras hus sa...

Hej på dig! Vilken fining! Jag bara älskar bumlingar! Söker efter en kycklinggul bordslampa.
Måste skratta åt din lilla historia...säger som hallakulle,kunde varit jag..

husnummer30 sa...

Ja, du märker ju, du är nog inte ensam. Jag skulle nog också kunna stå där som ett frågetecken! Borde inte vara lov att designa lampor som går utanför "glödlampsmonterings-normen". ;-)

Ha det bra! //Jill.

vinklar o vrår sa...

hahaha... Men det skulle säkert ha kunnat vara jag, om inte maken hade stoppat mig, som är elektriker ;)

Angående etiketterna så beställde jag dem på http://www.minanamnband.se/ och eftersom jag bara ska ha text på mina så gjorde jag en enkel beställning på vanliga namnband (1,5 x 6 cm). De kostade 299 kr för 200 stycken.

Trevig helg!

hus och torp sa...

Haha... Lysrör är inte det man tänker ska sitta i sådana golvlampor så det är inte så konstigt att det blev fel.
Kram

Husbilsresan sa...

hihi...vad roligt.Men jag kunde nog gjort samma sak och jag är varken blond eller jobbar natt, så det beror nog inte på det.....ibland måste det få bli "strömavbrott" i hissen ändå =))
Ha en skön helg!
Kram/Gunn

fingerspitz sa...

Åh vad jag vill ha en sån lampa, inte alls avundsjuk...

My White Cottage sa...

hahaha... du det är nog många av oss som hade kunnat göra samma sak...*räcker upp handen*

Fin blev den i alla fall med lyse i! ;)

Må så gott! Kramar Jenny

Unknown sa...

Hahaha... Det kunde ha varit jag. Eller maken. Vi är inte särskilt finurliga av oss, när det kommer till det praktiska...
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Anonym sa...

Jag engagerade halva Göteborgs auktionskammare i den lampan i tron att det var en del som fattades och ville verifiera det med dem. Ingen kunde svara på frågan, men alla gick med på att det måste vara en del som fattas i den... Nog för att jag också är blond, men alla på auktionskammaren var mörkhåriga:) Grattis till lampan hur som helst, du bjöd ju över mig som inte bjöd så högt i tron att den var trasig i alla fall!

//ida

Anonym sa...

Ha, ha...hur kul som helst. Kan se mig själv göra samma sak och jag är inte blond. Grattis till lampan!

Maria sa...

Kunde ha varit jag också...teknikens under =)

sandra sa...

hahah fantastiskt! i stunden känner man sig så himla dum, men efteråt är det bra underhållning ;) ha en skön helg!