fredag 16 maj 2008

Fasadrenoveringens vedermödor


Foto: Lotten
Efter en veckas semester som har tillbringats lik spindelmannen utefter fasaden är min kropp trött och mör. Det är söderfasaden på min mammas hus som har renoverats. Ställningarna står där i en månad - vilket känns som ganska länge... men det är mer slit än man kan ana ;-) Särskilt för en sjuksköterska med mjuka händer.... Jag är helt enkelt inte van vid sådant här kroppsarbete.

Foto: Lotten
För att inte tala om höjden... att stå på en ranglig ställning ett par meter upp är till en början rätt skrämmande.... men man vänjer sig ganska snabbt. Lägg till en klagande tant - som har mage att klaga på att vi väsnades (skrapade bort färg) på en söndag - Föreställ er en irriterad östermalmskärring som håller för båda öronen och ropar i falsett att hon blir yr av oljudet :-P

Foto: Lotten
Igår målades första lagret färg på - Linoljefärg såklart! Inget annat duger på ett 160 år gammalt hus med kärnvirke. Dessutom luktar det ju ljuvligt! Nu är jag tillbaka hemma i ett skinande rent hem (svärföräldrarna har storstädat hela huset :o) ) och skall jobba i helgen. Återkommer snart igen - hoppas jag!

6 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Vilket jobb att göra det där...men bra att ni gör det ordentligt och inte kletar på plastfärg. Verkar ju vara ett jättevackert hus!!
Konstigt att sura gnällande människor ska drabba en...som eran sura tant!

Gårdsromantik sa...

Jag har verkligen problem me höjdrädsla - jag blir lite yr bara av att se dig där uppe.

Dessa jkl tanter som har för lite att göra!

Kram Maud

birgi sa...

Ojojoj, vilket jobb ni gör! men jisses vad fint det blir, med linolja och allt.
:-)
Jaså, du är sjuksköterska? Jag var på en ceremoni i dag där många nya sjuksköterskor fick sina broscher. men jag var där för syrrans skull. Hon är ny receptarie!
:-)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Claddes inredning sa...

Oooh vilken tur att vi bara målar om huset och inte behöver skrapa bort.. Och jag som klagar på att jag har ont i händerna och i kroppen.. Det vi gör är ingenting mot vad ni gör! Dessutom har vi bara en enplansvilla så vi slipper de där höga höjderna!! Mycket kredd ska du ha!! Vad gnäller tanten om egentligen? Hon är väl ändå uppe med tuppen som alla andra tanter?? (eller kanske bara en fördom jag har)
Beröm ska du ha iallafall!!
/Claudia

hus och torp sa...

Hej Lotten. Det ser högt ut. Modigt. Huset ser jättehärligt ut. Jag lovar att visa bilder snart. Jag har blivit lite dålig på att ta fram kameran.
Kram Kajsa

Iris sa...

Dumma tanter, när ska man annars väsnas om inte på helgen. Det var väldigt vad ni är flitiga.. :)