fredag 26 september 2008

FågelmobilFoto: Lotten
För längesedan hittade jag en sida på nätet med beskrivning på att göra små tygfåglar. Jag printade ut beskrivningen och gjorde en.... som blev liggande fram till idag. Imorse när jag gick in på Pethras blogg och såg länken igen igen så tänkte jag att nu jäklar är det dags att göra färdigt de små fågelstackarna..... och voila! Här är dom! Försök att bortse från lösa trådar och sådant ;-) Jag kan säga att det var lätt att sy dem men det var svårare att få dem att sitta kvar alla åt samma håll på pinnen......

13 kommentarer:

Designdrömmar sa...

Tack för din kommentar hos mig, kul att du hittat dit:-)
Vilka fina fåglar du gjort, har letat efter liknande i affärer utan framgång (som jag tänker sätta på fågelholkarna i barnens rum) men jag får väl göra egna jag också.

Mitt Marimekko tyg köpte jag i Marimekkobutiken på Norrmalmstorg i Sthlm. Jag hade först tänkt mig ett vitt jag också men ändrade mig i affären och tänkte att nu är det dags för lite mer färg i vårt hem. Den finns även med ceriserosa bakgrund. Man kan titta på alla på Marimekkos hemsida under designer Maija Louekari.

Trevlig helg!

Kram Åsa

Mina sa...

Så kule fugler!!:) Jeg har sydd tre store hjerter idag, litt a la patchwork. Men mangler fyllvatt, så får ikke lagt ut bilde av dem ennå..

Fin den grenen fuglene sitter på også! Hvilken link var dette da?

Ha en fantastisk dag!:)

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh, så fina de blev! Kul att jag kunde vara en del i att de blev klara! :-) Kan en sy-slöjds-idiot som jag också klara det, tror du? ;-)

Maria sa...

Jättefina fåglar! kanske något att göra och sälja för lott'n tott?!

Kaspara sa...

Bare herlig!!!!! For en fin ide!!
Tenk så flott å ha på et barnerom også. Ha en fin fredagskveld!
Klem fra Kaspara

L sa...

Jag har mönstret utskrivet, men har aldrig fått tummen ur att sy... Nu kanske man ska se till att göra det, då dina blev så fina!

Lotten sa...

Designdrömmar - Tack! Jag skall ta och kolla upp det..... den med cerise bakgrund låter fin!

Mina - Tack! Grenen hade jag hemma sedan tidigare just för att den var fin ;-) Jag har lagt till länken nu!

Pethra - Klart du kan sy dom! Inga problem... annars kan du ju fråga mannen ;-)

Maria - Tack! Ja... kanske det...?

Kaspara - Tack! Ha en trevlig helg du med!

! - Roligt att kunna inspirera ;-)

Anonym sa...

Underbara! Sådana blir jag sugen på knåpa ihop!!!

Jessica - fröt sa...

Vilka underbara fåglar :)

fingerspitz sa...

Vad fina de blev, fåglarna står på min att-göra-lista. Men jag har ju bestämt att jag inte får sy förrän det är ordentligt städat vid sybordet och eftersom jag är i kolonin nästan alla lediga stunder känns det som att det lär dröja...

Hildur - fixaodona sa...

Oj vilka fina! Skulle passa perfekt i min inom inte alltför lång tid nyrenoverade mini-hall, som även denna kommer ha tapeter med träd. Trevlig helg!

Perislja sa...

Superfina fåglar! Jag som älskar fåglar! Tänk att sy massor och hänga fritt från taket i trappen. Coolt! Tack för tipset!

makiato sa...

Så fina fåglarna blev, och så bra de passar på lilla böjda kvisten.