söndag 14 september 2008

Älsklingen.... KukkaFoto: Lotten


Jag visar en gammal favorit i repris... min ärvada lampa från barndomshemmet som var med i "tisdagstema" för länge sedan. Tyget till skärmen heter "Kukka" och det är Marjatta Metsovaara som designat det. För ett tag sedan fick jag tag på detta tyget i den röd-rosa varianten i en stuv på Tradera. Drömmen vore att göra en lampskärm av det med..... eller nåt annat om jag kunde förmå mig att klippa i det.


6 kommentarer:

Maria sa...

Min syster har sytt en klänning i det röd-rosa tyget. Klänningen är nu min ägo, men är alldeles för stor så den hänger bara där i garderoben. Känns svårt att göra något annat av den och jag vet inte om jag kan göra den mindre utan att förstöra den...

Zassi sa...

Vilken superfin lampskärm! Förstår om det är en favorit.

Du frågade om tapeten på min lilla gästtoa. Orginal från -74 när huset byggdes så tyvärr vet jag inte var den kommer från.

Kram//Z

Annah sa...

Så snygg lampskärm! Gillar den verkligen!
/Annah

londonhem sa...

vilken superfin lampa, tyget ar helt underbart
kram
anna

"Infing" sa...

Nämennämennämen...sånt tyg har jag med!! På 60-talet sydde mamma överkast och kuddar som man hänger på väggen av det tyget och nu har min son överkastet på sin säng! Va kul att se!

Jag har tagit kort när min yngsta son ligger på sängen....tror det inlägget hette - lugna favoriter, du kan ju gå in och kolla om du vill!

"Infing" sa...

Måndag 21 juli var det som tyget fanns med på min blogg! Kolla kolla!