tisdag 27 januari 2009

Gott å blandat


Foto: Lotten
Här är min orkidé som jag köpte för snart två år sedan. Faktiskt enda blomman egentligen som jag lyckats hålla vid liv så länge.... jag har inte de grönaste fingrar här i världen tyvärr. Är det någon som kan gissa hur många gånger den har blommat om för mig..? Först rätt svar vinner något litet....


Foto: Lotten
Kommer ni ihåg min halsduk som jag virkade i mina första försök till mormorsrutor? Den blev ju lite för "snäll" i färgerna tyckte jag och därför har jag inte använt den något.... Men igår när jag vaknat satte jag mig och virkade en kant med fasta maskor hela vägen runt om. Visst blev den lite roligare...? Tyget den ligger på köpte jag för 15 kronor på loppis.


Foto: Lotten
Den här virkbeskrivningen är med i senaste numret av Allers. Jag fick det av en jobbarkompis som trodde att det skulle passa mig.... Visst passar det mig ;-) Här är mattan virkad i dubbelt garn och blommorna blir ca 25 cm i diameter. Jag tänkte att man kanske skulle kunna virka det i tunnare bomullsgarn.... då blir ju blommorna mindre... kanske kan göra en kudde eller en sjal? Eller som min mamma föreslog - virka de stora blommorna och sy fast dem på en trasmatta...Det finns hur mycket som helst att göra ;-)

10 kommentarer:

Maria sa...

Idag kom det hem tre virkböcker till mig som jag var tvungen att beställa för inspiration. Men man kanske måste börja läsa Allers och sådana tidningar för att få mera beskrivningar!
SMart att virka grön kant på sjalen, då lyfter den!

makiato sa...

Vad bra det blev med den gröna kanten! Jättefint. Och snyggt tyg också...

De där blommorna vore nåt att göra, verkligen fina!!

Jag gissar: 3 blomningar inkl. de blommorna när du köpte den.

:)

finfint sa...

Roliga blommor! Härliga 70-talsvibbar... Den gröna kanten blev verkligen ett lyft! Perfekt!

Minmill sa...

Så herlig blogg du har. Har ikke besøkt deg før. Men du har så mange skjønne farger og heklerier jeg liker. Kommer sikkert innom deg igjen. Ha en fin kveld. :)

Y sa...

snyggt med kanten! och blommattan var ju suverän!

PS: detta är andra blomningen sen du köpte blomman. :-D DS

vitavillan sa...

Jag håller också på med en halsduk i mormorsrutor. Min blir lite bredare med tre rutor i rad. Kommer att lägga ut bild på bloggen när den är färdig.
Jag gissar på 4 blomningar.

Noa04 sa...

Den gröna färgen blev klockren!
Och dom virkade blomorna är bara helt underbara! Längtar efter att se dom i din version.

Lisa sa...

Å gud va fint! Kan du inte scanna in så man kan se beskrivningen? :D vill med testav :D ifs nybörjare på virkning, men det är sååå skoj!

Ja det kan va lite jobbigt att köpa en o färdig filt om man måste sy ihop alla :)

www.sammyrose.blogg.se sa...

Vad snyggt. inte visste jag att allers hade såna snygga grejer.

Sara sa...

Jag är så impad att du får den att blomma om! Du borde ta hem vinsten själv.