lördag 24 januari 2009

Virk-hjälpFotat ur tidningen "Leva&Bo"
För två helger sedan var ovanstående bild med i Leva&Bo-bilagan. Jag fastnade för färgerna i sjalen som hänger på kroken. Nu undrar jag om det är någon som vet hur man gör en sådan? Kanske någon som rent utav har ett sådant mönster? Jag vet ju hur man virkar dom där "piggarna" som är i mormorsrutorna.... men hur gör man på kanterna? Blir den trekantig? Snälla om någon som läser här vet något kan ni väl hojta ;-) Kom ihåg att jag är nybörjare på det här med virkning...

11 kommentarer:

Lina sa...

Ja, den sjalen var verkligen fin! Härliga färger!

Kardemomme sa...

Heisann Lotten :)Endelig er det lørdag! Sjalet var virkelig helt fantastisk i fargene og veldig enkelt å hekle! Du lager det som mormorsrutene og når du kommer til slutten av omgangen snur du bare arbeidet og fortsetter oppover..
Det blir ikke trekantet!
Du ser det selv når du kommer så langt..Altså avslutter du med tre masker i maskebuen og snur arbeidet
med 3 luftmasker, deretter 3 masker i luftbuen fra forrige runde..Lykke til..Klem fra Kardemomme :)

Maria sa...

Får du veta så kan du väl vidarebefodra till mig...

MissKatka sa...

Kolla den här länken.
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=21&lang=se

Väldigt fin sjal, blir nästan lite sugen på att göra en själv.

Y sa...

den blir inte trekantig om du först börjar med luftmaskor i tillräcklig bredd. Kanten kan du tex göra en udd. Det ser ut som magasinet inte gillade kanten på handduken de fotade :-)

Mina sa...

Tror det sjalet som er avbildet her er fra BikBok. Jeg falt for dette i høst, men de var dessverre utsolgt. Så da heklet jeg mitt eget:) Det er veldig enkelt, som Kardemomme sier, bare å hekle staver hele veien. Jeg heklet 3 lm mellom hver maske på mitt sjal, og det ble litt for store mellomrom, så jeg tror jeg skal hekle meg et til etterhvert. Herlig sukkertøysjal!

Ha en strålende helg:)

Tant Grön sa...

Hej! Vill bara säga att jag gillar din blogg (om jag inte redan gjort det :-)) Jag skulle oxå behöva lite virkhjälp. Sticka kan jag, men virka har jag aldrig gjort annat än i syslöjden, men det r ju en så där 100 år sedan, hi, hi!

Kardemomme sa...

Hei Lotten :)
Jeg kom på at du helt sikkert finner oppskrifter på sjal på nettet også..På norsk har vi noe som heter garnstudio.no men det beste for deg er kanskje at det står på svensk..
Jeg kunne godt ha tenkt meg et sånt sjal jeg også :)
Ha en fin dag! Klem fra Kardemomme :)

Persilja sa...

Jag tror virkvärlden har blivit tokiga! Bara för att jag bestämt mig för att lära mig virka i år (nyårslöfte) så börjar hela världen virka. Så min virkönskan blir ju bara större och större...Men har det fört mig närmare att kunna virka?* Nope. Jag vill också kunna virka. Särskilt såna där snygga (enkla?) handdukar. Min mormor har gjort såna till mig när hon levde, men de var blå och bruna och vita, lite tråkigare färger alltså...

LIsa sa...

Sjalen är från bikbok ;D Ville köpa den men den satt konstigt på mig D:

Mildamakter sa...

Kan det vara något sådant här du menar?
http://opalgarn.se/land.pdf