söndag 29 november 2009

1:a advent


Foto: Lotten

Nu har jag fått upp alla adventljusstakar på landet och det är så mysigt med allt ljus i alla fönstren där nu. Idag skall vi åka hem till stan igen och då får jag börja om med att få fram adventsljusstakarna där med. Det viktigaste hemma är att få fram vår adventssljustake med 4 små ljus.... det har mina killar bestämt ;-)
Igår var vi på Röda Korsets julbasar här på landet och tittade på allt fint och fikade hemmagjort fika. Ett par inköp blev det oxå.... dom visar jag en annan dag. Ha en skön 1:a advent allihop!

7 kommentarer:

Susanne sa...

kikar in och önskar dig det samma!
vilken vacker adventsljussatke!

Lycke sa...

Jättehärlig bonad här nedan - gillar den verkligen - söker man på "bonad" på tradera för att hitta sådant?!?
Vad fint ni fått det med ljusstakar - märkte att alla elektriska ljusstakar var ur funktion hos oss, suck, vet ej em de pajat helt eller bara behöver byta glödlampor...kanske vi kör med levande överallt - vi får se!!
Härlig första advent till dig och de dina - här råder frid!!!

Kramhögar Lycke

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Ja visst är det mysigt med alla ljus :)

Trevlig första advent till dig och din familj!

Kram Viktoria

Lycke sa...

Jag är absolut inte heller bibeltroende :) Har läst så mycket religion i mina dar, så jag ver undefär vad jag är för slags troende...jag är religiös, men inte "kristen" kan man säga...att ett högsta gudomligt ljus finns..(en andra sida) - är helt säker på det.., och sen tror jag på att allt hänger ihop energimässigt och att allt man ger ut kommer tillbaka till en...ojoj, skulle kunna skriva en hel roman kring min filosofi runt detta..!
Tack för dina goa ord och ha en fortsatt trevlig första advent...

Kramar Lycke

Persilja sa...

Vad lustigt! Jag kom hem med en liknande staffan stalledräng ljusstake iveckan. Den var hemmagjord och saknade en del saker. Nu ser jag precis vad det var som saknades. Brunnsställningen! Hinken, hästarna och mannen fanns med...
Får jag fråga vad du har för kamera? Jag måste investera snart för min har pajat och jag gillar dina bilder. Fina grejor från frkfrydmaria förresten! :)

ulrika sa...

Vad lustigt! Jag som trodde att jag hade en unik ljusstake hemma. Att någon gammal farbror suttit hemma och knåpat ihop ljusstaken med staffan och hans fålar fem. Var har du fått tag på din? Måste ha funnits något mönster från början, som folk använt! Kul!

Lotten sa...

Ulrika - Min mamma köpte ljusstakarna för ett par år sedan i en affär i Stockholm som hette "Carin & Carl". Den affären finns inte längre.... Men jag såg i en annons på de sista sidorna i senaste numret av Sköna Hem att de sålde den ljusstaken. De hade ingen hemsida men det fanns en mailadress: eva@transcribo.se