måndag 9 november 2009

Makabert handarbete?


Foto: Lotten

Här är en bild på mitt senaste avslutade pyssel. Jag påbörjade det här i somras men på en annan tunnare väv som inte blev bra. Nu sydde jag på en tjockare kvalitet och då blev jag nöjd. Tanken att brodera en anatomisk bild av ett hjärta föddes i somras efter att min mamma gått bort. Kanske lite som terapi för mig...? Jag hade tänkt att brodera kranskärlen med men när jag sytt klart det här så kändes det som det bara skulle bli plottrigt..... kanske syr jag dit dom senare. Min sambo tyckte det blev lite makabert :o)



Foto: Lotten

Nu hänger mitt hjärta på väggen vid trappan på övervåningen. Får se om det blir där det skall hänga sedan.... jag går runt här hemma och testar lite olika ställen. Jag läste förresten att Tove Adman gjorde sitt betonghjärta när hennes pappa hade blivit hjärtsjuk. Så jag kände mig inte så makaber längre....

15 kommentarer:

Lotta Sultan sa...

så snyggt!!
inte alls makabert om du frågar mig.

Rosa Velour sa...

Jeg ved egentlig ikke, om et hjerte er så makabert, bare fordi det ikke ser ud som et julehjerte. Jeg synes, dit billede er aldeles fantastisk og fik lyst til at lave nogle utraditionelle motiver til mine egne vægge!

erry sa...

Jag tycker inte alls att det var makabert, bara fint! Så skönt att få utlopp för sina känslor i pyssel o kreativitet - det är verkligen terapi det. Kram ^_^

Sanna sa...

Ja nog var det ett annorlunda projekt, men fint ändå.. =)
SV: Ja den tapeten säger jag då verkligen inte nej till, men verkar vara svårt att hitta tyvärr..suck..
Ha en fortsatt fin vecka!
Kraaaaam
Sanna

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag tycker det blev jättefint. Inte makabert alls. Det får mig att tänka efter på hur skört hjärtat är när man ser det sådär "naket".

Maria sa...

Det synes jeg slet ikke er makabert ! Jeg er også indenfor faget, tror min mand ville synes det samme som din ;-)

Men som sagt, jeg synes det er rigtig fint. Det er en smuk symbolik i det. Jeg bliver faktisk helt følelsesmæssigt rørt af at kigge på det, og vide hvornår du har startet på det.

Kram Maria.

sofia sa...

jag tycker hjärtat är fint. like it a lot.

Re-dizain sa...

Så fin tanke...

Anonym sa...

Jag tycker tavlan är en bra påminnelse om det fantastiska hjärtat och allt det står för. Även om det går sönder ibland...

Y sa...

snyggt och inte alls makabert. Snyggt även med kärlen kolla här, http://sublimestitching.com/vitalorgans.html

Persilja sa...

Jag tycker det var otroligt poetiskt!!!! Har du ritat själv? Underbart! Unikt!

Monika sa...

hej
jag tycker hjärtat är fint!
å broderi är fint
Monika

Anonym sa...

Jag gillar det skarpt!

Hur Ska Jag Gå Hem När Allt Är Så Här? sa...

Haha, lite makabert kan jag nog tycka men fantastiskt coolt! Helt rätt!

mammagumman sa...

Så är du ju sjuksköterska också så du är ursäktad. Tycker det var fint och lite kliniskt på något sätt. Tänkter på stärkta lakan när jag ser det.