torsdag 21 januari 2010

Växande samling


Foto: Lotten

Samlingen av färgglada virkade dukar växer sig större och större. Jag hade tänkt att samla på mig och så småningom sy ihop dem till en filt eller överkast. Det kan dock ta ett tag tror jag.... för jag är rätt kräsen när det gäller sådana här virkade dukar. De får max vara 25 cm i diameter, klar och fin färg och gärna i varma toner. Jag skulle vilja ha tag i några fina klargula och ett par riktigt lilafärgade. Som ni förstår så kommer det här att ta tid ;-) Igår åkte jag till loppisen och sprang på en förpackning kakeldekor för 2 kronor! Är det någon som har några kul ideér om vad man kan göra med dom?Foto: Lotten

17 kommentarer:

Simon sa...

Snygga dekorer! Du kan väl klippa ut blommorna och sätta fast dom typ på garderobsdörrar eller skåpsluckor?

Helena sa...

Pynta kaklet?;-) Hihi..... Dukar är roligt. Jag använder dem som applikationer på kuddar bla....
Kram Helena

Jenny Bergvall sa...

Åh vilken härliga färgkombo på dina fina virkdukar ;)

Gillar även de snygga dekorerna.
Jag snabbpimpade mitt kök häromdagen med dekorer från Lagerhaus.

Milla sa...

Dekorera en hel bordsskiva på något litet sidobord eller utebord. Lacka på så håller det för utomhusbruk antar jag. De var jättefina. Gillar iden med dukarna...kanske kan bli en pläd här med så småningom. Kram Milla

En fugl i hånden... sa...

Hej Lotten

Sikke en fin stor samling af lysduge i frisk og flotte farver, du viser os. Er helt misundelig, og skulle elske at bruge dem på alskens kreative syprojekter... Lykke til med at gøre samlingen "komplet"...

Har du tænkt på at købe en portion hvide, og så selv farve dem med tekstilfarve i enten en gryde, en balje eller i vaskemaskinen? Det er nemt og sviner slet ikke så meget, som mange tror :)

Ha en herlig dag
Hilsen Helle

Julia sa...

Fin idé med de hæklede duge. Jeg så engang en pige, der havde lavet et stort tørklæde af sådanne duge, det var ret fint!

Kakeldekorationerne syntes jeg du skal sende til mig ;) Jeg elsker dem! Måske du kunne klippe blomsterne ud, og så klistre dem på vandglas? Det skulle gerne kunne holde til håndvask. Men fortjener de næsten ikke at blive brugt til foremålet, på kakel?

Kh. Julia

Julia Runge sa...

Du er simpelthen så god til at finde skønne ting! Synes da bare du ryster gode indlæg ud af ærmet ;o)
Mærkerne kan du også putte på en stol, i midten af et ur, på en lampe osv. Mulighederne er utallige!! :D Og synes det er nogle rigtig gode svar der er kommet! Ville elske at have sådan nogle på mit skab!

Røsslyng sa...

Flott og fargerik samling!
Du kan også kjøpe de hvite kjedelige når du kommer over dem og farge dem med tekstilfarge slik at du får akkurat de fargene du ønsker ;)
Det har jeg gjort og det fungerer helt supert

erry sa...

Fina dukar (som du vet har jag min egen samling på g...) Kakeldekoren är helt underbara!!! Man kan ju alltid klippa ut blommorna och klistra på andra saker än just kakel, om du inte har något kakel att sätta dem på alltså. :P

Svar: Du är mycket välkommen att hälsa på och få en kopp te eller kaffe i mitt kök :)

Sanna sa...

Åhh vilka underbara kakeldekorationer, kommer inte på något bra just nu..hmm klippa ur blommorna och fästa som dekoration på vas, kruka, pärm, möbel..ja listan kan göras lång.. =)
Mmm härligt med alla fina dukar, hoppas du hittar fler som passar dig snart.. =)
SV: Mmm jag gillar kombinationen rött och rosa.. =)
Kraaaaam
Sanna

Re-dizain sa...

Jättefina virkade bitar...själv har jag haft samma idé men det tar sådant tid att samla till en filt, jag har gett upp och hoppas att du inte gör det :)
Kakeldekorer med samma mönster fast i rött-oranget har jag i mitt kök ( varannan kakelplatta) och inte har jag tröttnat på dessa än. Annars har jag dekorerat plastföremål/ brickor med gamla kakeldekorer.
Nu är jag hemma igen:)

jóna björg sa...

mmm flotte faver.. :)

Y sa...

å här finns förstås samma samling. Men trots 1½ års ivrigt samlande är det inte nog för det planerade överkastat men ett antal ligger redo att sys på kuddar.
fina fäger du hade på dina!

Krajamaria sa...

Fina! Klipp ut blommorna och fäst de på gamla glasburkar, fyll burkarna med torrvaror som pasta, havregryn etc och ställ på en hylla så de syns i köket! :) det skulle jag har gjort om jag hade de iaf.

Randiga Tråden sa...

Kakeldekoren jättefina.

Susanne sa...

haloj jag väntar med spänning på att du ska få i hop se virkade små dukarna :) och på resultatet!

Christine sa...

åh, det er så fint med sånne små virkade dukar :D jeg samler også, men er så dyrt her, på fretex koster det 38,- for en bitteliten duk :/ og så er det vanskelig å finne fine i sterke farger!