lördag 13 februari 2010

Blomlycka

Foto: Lotten

Äntligen blommar min orkidé om igen. Dom ser ju inte såå roliga ut i väntan mellan blomningarna men när de väl blommar så glömmer man bort allt det fula. Jag har verkligen inte gröna fingrar så det är inte många blommor som klarar sig hos mig. Men den här orkideén har jag faktiskt fått att blomma om 4 gånger!


Foto: Lotten

Här är en bild jag blir glad av. Alla mina spraymålade och färgglada ljusstakar i vardagsrummets fönster. Nu är det sportlov här i Göteborg så nu åker barnen och jag en sväng till landet. Nästa fredag bär det av till Stockholm med grabbarna. Lillebror hoppas på att få se kungen - jag tror dock inte att chansen för det är särskilt stor ;-)

17 kommentarer:

Helena sa...

Vad fint det var med alla kulörer på dina ljusstakar. Så ni har sportlov redan?! Här får barnen vänta en vecka till. Hoppas att ni får en skön vistelse på landet! Kramkram Helena

Ida Susanne sa...

Så super flink du er:)
Jeg klarer ikke å få orkideen til å blomstre flere ganger, desverre..Da dette er en helt fantastisk nydelig blomst:)

For en herlig vinduskarm du har, fargerik og spennende:)

milla sa...

Vilken vacker samling ljusstakar! Som en vårsådd med olika blommor...Kram Milla

Minmill sa...

Jeg elsker orkideer jeg, og jeg får dem til å blomstre og blomstre mange ganger. Det er så gøy og de er så vakre. Jeg blir glad av å se på dem. Jeg pleier å sette dem på gulvet ved siden av et vindu når de ikke har blomster lengere.

Den vinduskarmen din er helt skjønn. For noen lekre farger...som du sier, til å bli glad av. Kos dere på landet, Lotten. Klem Minmill

Mrs. b sa...

Så färgglatt du har i ditt fönster!
Min orkide står utan blommor just nu. Jag fattar inte vad jag gör för fel, dom håller en månad eller så, men sen bara trillar alla blommor av trots att jag vattnar så som man ska. Men jag får fortsätta och se om det dyker upp några nya blommor.

Tone Lileng sa...

Nydelig orkidé og en fantastisk, sprudlende vinduskarm, så flotte lysestaker. Her i huset har vi ca 20 orkidéer og de er min manns prosjekt. Han klipper og får avleggere og fyller på med kokosskall.

Og et tips til deg som mister knoppene: :)
- Om knoppene faller av, så kan det hende at planten har vært tørr i butikken. Faller først én av, så faller gjerne alle de andre etterhvert. Så om du skal kjøpe en ny orkidé, så sjekk om den ytterste knoppen er frisk. Mangler denne knoppen, eller den kjennes litt slapp ut, så ta heller en annen plante. For selv om planten ser tilsynelatende fin ut, så slipper den blomstene like etterpå. :))

sofia sa...

Åh vilka härliga fina färger. formerna kommer verkligen fram på ett helt annat sätt. lovely som vanligt

Monika sa...

Fint när det blommar igen, då är det ju värt besväret att vänta!
ha det gott på lovet. vi har lov nästa vecka då ska vi upp till Tjörn.
Monika

Majtjho sa...

Verkligen helt underbara ljusstakar. Väcker ett enormt habegär hos mig.
Ett tips är att vattna orkideer med torktumlar vatten om du har tillgång till det. Ställa orkideen i söderläge på vinterhalvåret på sommaren funkar det super att placera ut dem, eller hänga dom upp och ner utan barken/jorden. De växer ju egentligen bäst upp och ner mot en bit trä.

Towe sa...

Ah sa lackert! Nu blev jag inspirerad att ta mig till nagra second hand butiker och spana efter gamla ljusstakar! Sa coolt! Love it! Trevlig helg! towe.

Persilja sa...

Äh, vem behöver gröna fingrar när du har så vackra ljusstakar!!!? :):):)

ida.p design sa...

Vilken smart idé! Ska oxå prova att spraymåla ljusstakar, fast först får jag väl införskaffa mig några.kram, ida.p

I Veras hus sa...

Läckert! Har knappt några blommor själv, man har ju så mkt annat färgglatt som pryder :)
Fick en orkidé av maken idag ♥ ♥
Fast jag tar bort alla stänger och snoddar runt stänglarna. Vill att den ska liksom hänga lite böjt som i naturen. Har inte tålamod att vänta på ny blomning när de blommat över. De är så himla fula utan blommor!
Ha en skön alla ♥ dag!
Vi får vänta på sportlov 2 veckor till!!

Maria sa...

Så härlig samling ljusstakar! De gör mig glad också!!

1 OF A KIND sa...

Elsker de fine ting i vindueskarmen, især lysestagerne og den fine dukke yderst til højre. Så cool!

Christine sa...

ble skikkelig glad av å se det bildet fra vinduet med alle lysestakene dine i :D for en herlig samling du har ;D kjempekult!

Thea sa...

Hei. Dette var virkelig en fin blogg jeg lot meg inspirere av. Denne må jeg bare følge meg på:)

Thea`s Mania