tisdag 20 april 2010

Fortsätter på lappandet

Foto: Lotten

Man kan tro att jag har fått lappdille eller något ;-) Nu senast blev det en liten påse för mina pågående virkprojekt. Påsen är i gympa-modell och fodrad med ett gammalt påslakan. Snöret är ett sidenband som jag köpte en hel rulle av för en massa år sedan. Jag har en massa ideér på lappade alster som jag vill testa.... Allra helst vill jag lära mig att sy med sexkanter. Det kanske kan vara ett projekt för sommarsemestern...? Skall gå till biblioteket och kolla om de har några bra böcker om lappteknik att låna.
Bordet ovan köpte jag på loppis för en 50-lapp och har tänkt att måla det. Men jag blir osäker nu... kanske skall jag behålla det som det är..? Det skall få ta plats på landet och där funkar det alldeles utmärkt med den slitna shabby stilen... Får se hur jag gör.Foto: Lotten

Det var visst fler än jag som hade tröttnat på Keep calm-planschen ;-) Jag har dock fått ett par svar som jag skall överväga.... återkommer till er snart. Ha en skön dag! Nu skall jag lappa barnens byxor!

13 kommentarer:

Ida Susanne sa...

....å, for noen herlige gla'farger det er på lappe-sakene du har laget*ME LOVE*

...Herlig med lappe-poser og lappe-tepper, helt herlig:)
..Flika..

Bordet var nydelig som det var, herlig "naturlig" slitte kanter.

Lekkert:)

Bertil sa...

superfina saker du syr! lappgalen blir man lätt tycker jag!;) det är ju så kul och blir så effektfullt!

ha en fantastiskt bra dag!

kram

KATTCHING sa...

riktigt tjusiga lappar! man blir ju helt besatt av att sy lappteknik, det är ju så kul!

Re-dizain sa...

så fin påse...det är verkligen kul att se prylar i lappteknik..ingen är en annan lik:) bordet är fint med patina, tycker jag..

till-vidas-ara sa...

Härliga lapp-projekt kära du - är hur slö som helst med symaskinen jag (ler)
Tycker nästan du behåller bordet som det är - kan ibland vara som snyggast när det är gammalt och lite slitet - håller med dig!!!

Kramar Lycke

Blandet loft sa...

Lappedilla ja.. men det er jo så fint! så det gjør ingenting. Hihi
Hilsen fra BlandetLoft

metamorphosis sa...

det blir ju så härligt glatt med sånna små lapp-projekt så jag tycker att det låter jättebra att du tänker fortsätta med lappandet! :-)

Milla sa...

Åh, Keep Calm postern köper jag gärna av dig..har nog inget kul att byta med...men får jag fråga om vilken färg det är? Kram Milla
maila mig,
colormythoughts@live.se

Loppan Lorum sa...

Finfint igen! Jag tror att vad som gör lappteknik så beroendeframkallande är att man kan använda en massa tyger som kanske inte är supersnygga var för sig, men som blir kanon ihop med en massa andra! Har fortfarande inte kommit igång med mina lapptäcken till stugan, men får sticka emellan med ett litet täcke till nyfödda brorsdottern. Velour, mmmmm!

Milla sa...

Åh Lotten, hoppades på att den var lite mer åt "Korall" hållet. Sorry men du kommer nog på nå´t. Kram Milla och tack för att du svarade så snabbt.

erry sa...

Härlig lappåse! (kul ord..):)
Har varit sugen på att testa sexkantstekniken jag med, men jag fattar inte riktigt hur man ska göra. Har inte provat,men jag får nog också låna en bok innan jag ger mig på det. :P

Kram

fingerspitz sa...

Åh har du också en koloniskål... visst är de fina. Jag har sytt lite sexkantsgrejer, och har kvar mammas gamla mallar från tidigt 80-tal. Det enda sättet som jag vet om är att sy dem för hand.

Kardemomme sa...

Hei beste Lotten :))Vi er nok mange som har lappedilla her ute..
Jeg blir aldri lei av å se på hvilke mønstre og farger dere andre setter sammen! Du er så flink til å balansere fargene i det du lager og jeg blir superinspirert! Helt SKJØNT det teppet du har sydd og avbildet under her! Skoene er en historie for seg selv..Jeg har vel aldri funnet noen sko som jeg har blitt så blikstforelsket i noen gang! Til sommeren skal vi feriere helt syd i Sverige og da håper jeg at jeg kommer hjem med et par sånne.Kan nesten ikke vente :))
Håper du får en fin dag! Stor klem fra Kardemomme som sitter her i Oslo med morgenkaffen i hånda :))