onsdag 5 maj 2010

Tips på blommor?

Foto: Lotten

Nu när våren äntligen är här så börjar det klia i fingrarna att fixa till på uteplatsen. Jag har tänkt att ha den här emaljerade kastrullen på bordet på uteplatsen med några fina blommor i.... Men vad för några blommor? Jag är inte känd för mina gröna fingrar direkt ;-) Så gärna något lättskött..... Har ni några förslag...?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Mer lättskött än de jag har på min trapp får man leta efter, skratt. Begonior i äkta fakematerial, håller för evigt. Väldigt ekonomiskt eftersom mina fingrar aldrig blir grönare än fesigt khaki, hihi. Byter senare till Lavendel i liknande material. Fast Lavendel har jag faktiskt! planterat av den levande sorten vid sidan av trappan & peppar, peppar. They're Alive:)
Lycka till.Kram Milla

Marie sa...

så söt den är! Ringblommor har blivit mina favoriter. Jag frösår vid den här tiden i krukor och har sedan hela sommaren fram till tidig höst!
Eller varför inte gräslök eller någon annan krydda!

Anonym sa...

I denna underbara "kruka" skulle en knallröd pelargon passa jättefint! De är dessutom tåliga och blommar hela sommaren om man bara plockar bort de som vissnat! Du får visa vad det blev när du bestämmt dig!/ Nettan

I Veras hus sa...

Varför inte klöver? *ler*
Skulle passa bra med små rosa klöver i den.

/Kram

Fröken B sa...

Gräs, det finns massa sorter i olika färger. Lätt och udda. Lavendel är med ganska lätt. Men jag är mer inne på fuskblommor nu för tiden.

Hade en som var rätt fin och lätt förra sommaren med förresten, tobaksplanta eller ngt.

Annabell sa...

Klöverblommor hade varit fint, de är så söta! Du, vilket fint reportage det var i antik-tidningen, jag köpte den såklart! Vilket härligt ställe ni har!

Stine Hoelgaard Johansen sa...

skøn, skøn "beholder". Jeg tror alle blomster ville være fine deri.
Jeg vil bare sige, HUSK at lægge nogle sten, potteskår, eller bland nogle legasten i jorden for at give blomsternes rødder noget luft...
stine:)

HomeRiver sa...

Jag tror att det skulle vara väldigt snyggt med klarblå lobelia! Gärna som hänger lite över kanten.

Elisabeth sa...

Blomsterkrasse, tveklöst.

Anonym sa...

Jag hade nog haft någon kryddväxt som Basilika eller Oregano, luktar gott när man rör vid dom. Sen kan man ju ta ett blad och tugga i sig av Basilikan. Jag ifrån Malmö

Kia sa...

Lavendel är lättskött. Iallafall mina, väldigt tåliga.

Solrosa sa...

Stemor/fioler er enkle og også spanske margeritter. Begge fins i ulike farger. Blomstrer hele sesongen. Stemor tåler litt frost. Ellers pelargonier. :)

Lykke til og god kveld til deg!

Min vrå... sa...

Så söt liten "potta"! Har tyvärr inga bra tips men kanske en god kryddväxt?
Kram Elin.

till-vidas-ara sa...

Jättesöt gryta! Lät ju som en bra idé med klöver i klövergryta:) annars röd pelargon eller lavendel (doftar ju så underbart....), måste ta och liva upp mina gröna kunskaper nu märker jag :) Varje år är det samma sak - väcka minnen och ösa in nya idéer i blomstervärlden, hhihi...har ju gått som trädgårdsmästalärling så det borde sitta som ste, men som sagt (blink blink...)

Kramar Lycke

Millan sa...

En röd pelargon tror jag skulle funka bra i krukan, kanske tillsammans med en vit lobelia som hänger ner lite över kanten...