torsdag 20 maj 2010

Trädgård och uteplats i mina tankar

Foto: Lotten

Igår kom äntligen värmen till Göteborg.... Jag pysslade iordning lite på vår uteplats. Sopa, skura och rensa så kanske det snart blir lite trevligt där. Idag tänkte jag åka och köpa ett par växter och sätta i våra tomma krukor. Jag skulle behöva ett bra insynsskydd till uteplatsen som inte är permanent så att säga? Funderar på att bygga en avlång planteringslåda med en liten spaljé med tex murgröna eller något annat snabbväxande/täckande på höjden..... Har ni några andra tips så tar jag tacksamt emot ;-)
Burken på bilden ovan köpte jag för längesedan på loppis. Jag hade tänkt att plantera något fint i den....

9 kommentarer:

KATTCHING sa...

luktärt och slingerkrasse är ju lätta och fina att ha i spalje. dom brukar jag plantera varje sommar. annars kan man ju köpa såna "mixpåsar" där dom säljer frön, med blandade slingerväxter i en fröpåse, så sår man och så får man lixom se vad det är som kommer upp. det är ju kul och spännande, tycker jag iaf! :) vill man ha något mer matigt så kan man ju så bondbönor eller nån annan slingerböna, det funkar oxå fint i kruka och växer rätt fort.
lycka till! :)

Anonym sa...

Låter härligt att värmen äntligen verkar vara här=D Vilken härlig burk..några trädgårdstips kan jag tyvärr inte ge dig men önskar dig en härlig dag.Kram Milla

shinedesign sa...

Kjempfin boks i nydelige farger. Deilig at det endelig er tid for planlegging av terasse og hager utendørs! Jeg fikk handlet inn et par Tujaer i går, så det er blitt litt friskt og grønt der ute. Ha en flott dag i hagen :-)

Jenny Bergvall sa...

Vilken härlig burk. Hoppas vi får bild bevis på fina uteplatsen sen ;-)

Andregasellen sa...

Så fin boks!!Tror uteplassen din blir kjempefin med murgröna og en spalje, det tar jo ikke så stor plass heller.Fint med noe som vokser fort i alle fall!Så fin boks, den blir fin med blomster i!Ha en fin dag:)

Y sa...

humle. Växer nog snabbast av allt å så kan man göra eget öl sen

Min vrå... sa...

Så fin burk! Svårt att hitta fina burkar numer de är ju så poppis!
Hoppas att man får se vad du hittar på med ute platsen. :)

fingerspitz sa...

Visst har vi haft härliga dagar! Jag gillar rosenbönor som är riktiga snabbklättrare.

Elisabeth - anyhow.se sa...

Yes yes! Både till dina fina burkar & en idé - bambu! Det tipset fick en vän till mig, och det är både snyggt, högt & snabbväxande!