söndag 6 juni 2010

Trädgården

Foto: Lotten

Det är här jag tillbringar mina eftermiddagar nuförtiden. Vår trädgård är minimal men den passar oss perfekt. Den här lilla altanen på framsidan skall rivas när våra fasader skall bytas framöver så det gäller att passa på och njuta nu.... När den sedan skall byggas upp igen så skall den mer eller mindre täcka hela framsidan så vi slipper allt gräs.


Foto: Lotten

Det här är det senaste projektet. När vi tog bort grindarna vi hade vid ingången så blev det väldigt mycket insyn så då kom idén med krukor och spaljé. Vi har betongkrukor sedan innan så jag körde på samma linje fast fyrkantiga den här gången. Spaljé däremot var inte lätt att hitta någon fin som passade.... så jag gjorde min egen ;-) På byggvaruhuset köpte jag något som hette "Tomat-turmalinos". Det var två halcirkelformade spaljeér i metall som man skulle sätta ihop runt en tomatplanta. Jag köpte två paket och spraymålade dem orange. Sedan satte jag ihop tre av dem med ståltråd och spraymålade igen. Det blev en cool form tycker jag - lite som en klöver. I krukan har jag satt en klematis med vita blommor samt lite kryddor. I den andra krukan skall det växa Krasse på en likadan spaljé. Rislampan kommer från IKEA och drivs av solceller. Jag har tre av dem hängandes på uteplatsen.Foto: Lotten

En tygängel på jobbet gav mig den här fina kjolen. Hemmasydd i ett underbart retrotyg. Storleken är väldigt liten.... tyvärr!

Hoppas att ni får en fin dag idag och firar Sveriges Nationaldag!

8 kommentarer:

till-vidas-ara sa...

Härligt vännen!!!!! Spaljén var jättefin - jo, visst får man knåpa ihop egna..behöver nog också göra några i år, men vädret har vart så kyligt nu att jag inte tordats sätta ut det plantgäng som står o väntar vid fönstrena i garaget! ca 10 grader hade vi igår..huuu...och jag som är så frusen! Jag blir skitsur om vi inte får en rejäl sommar här framöver!!!
Lampan ser kanonfin ut där! Har inte fått ut mina ännu, hihi...snabb jag är!

Massa kram Lycke

Prefer Simplicity - Milla sa...

Vad mysig det ser ut:) Gillar spaljéerna, jättesnygga.
Synd att kjolen var så liten men den kan säkert komma att bli nå´t annat spännande i dina händer:)
Ha en riktigt härlig sommar. Kram Milla.

Kaspara sa...

Kjære Lotten
Til lykke med " Svenska flaggans dag!
Jeg liker bakgården deres! Liker de rå blomsterkrukkene, den fantastiske runde retroduken, hvit parasoll og lykten som henger der!
Her har det vært en solfylt helg og vi har rukket mye; badestrand, shopping, hageliv med grilling, laaang sykkeltur osv. Nå er gutta på fotballkamp og jeg fikk litt egentid. Far i huset er ferdig med perioden og det er deilig.
Ha en flott ny uke, Lotten!
Klemmer fra kaspara

Helena sa...

Vad härligt det ser ut på er uteplats! Det gäller att passa på och njuta när vädret är gott. Underbar kjol!!!
Kram Helena

HomeRiver sa...

Fint pyssel. Men insynsskydd hade ni redan. Jag är grymt avundsjuk på häcken.

Andregasellen sa...

Hei!Gratulerer med dagen!Sånn sier vi til hverandre i Norge når vi feirer nasjonaldag.Jeg bor bare 15 min unna svenskegrensen, så vi skåler for Sverige i dag!Ha en fiiiin feiring!

Annica sa...

Det här med klätterstöd är ett litet projekt för mig i år...Jag försöker få hem lite rostig armering från brädgården. Utan framgång trots att maken i praktiken bor där..=)Skam den som ger sig jag får väl göra som du. Kjolen hade riktigt najs tyg,hade varit fin som duk på utebordet om det var lite mer tyg=)Annica

Elisabeth - anyhow.se sa...

And she is BACK!!!
Och din spalje, du är helt enkelt sanslös! :)

Och int´nog med det - du har en award hos mig! :)