fredag 10 september 2010

Turkost glas - en samling till

Foto: Lotten

Det är inte klokt vad samlingar man har när man börjar kolla vad man har i skåpen. Vasen ovan är väl inte turkos egentligen om man skall vara nogrann.... Men den är mitt senaste köp. 20 kronor på loppis. Jag tyckte färgen och formen var fin och det kan ibland räcka ;-) Den andra skålen kostade 30 kronor. Visst är det fint med gult ihop med turkost?


Foto: Lotten

Här ovan ser ni ett par skålar jag köpte för flera år sedan, Kommer inte ihåg vad jag gav för dem... men de är allihop fyndade på loppis för en bilig penning. Pokalerna nedan är från loppis och de betalade jag mellan 15-25 kr stycket för. Dom är lite skeva och har synliga ganska fula skarvar på foten så det är ingen hög kvaliteét kan jag tänka mig. Men dom är rätt söta så här i grupp ;-)


Foto: Lotten

I helgen skall jag jobba igen så nu blir det kanske lite tyst ett par dagar.... Under tiden bjuder jag på en bild av mig själv i en nysydd tunika :D Jag skall ju börja i sykurs på måndag och mitt mönster till jackan har inte kommit än så jag tänkte sy en tunika av ett mönster jag hade hemma. MEN jag kunde ju inte hålla mig när jag klippt ut alla mönsterdelar utan började sy och vips så var den klar.... Hi, hi.... nu vet jag inte riktigt vad jag skall börja sy på kursen!





20 kommentarer:

fiazoo sa...

ja alla dessa samlingar, men visst är de ibland bara fina även om de ofta bara står. vad skulle vi annars blogga om? :)

vilken fin tunika! du som alltid hittar så mycket fina textilier kommer sy massa fint framöver, kan jag tro.

ha en fin natthelg!
kram kram

Anonym sa...

Oj va mycket fint du har! jag blir så glad av att titta in här och se alla färger. Sppeciellt idag när de regnar, sonen ska åka till sin pappa och jag känner otrolig stress och ångest. Då gör de mig glad att se dina fina foton. Kram

Kaspara sa...

Heisan Lotten
For en fantastisk flott turkis samling av opalglass!! Jeg har mye hvitt opalglass men ikke turkist.
Også er du så dyktig å sy etter mønster! Du vet jeg durer i vei så du hadde fått hjerteattack og hylt om mønster og presisjon,ha,ha!
Toppen du har sydd ser flott ut i retrostoff. OG.... ja stoffet i innlegget under er hjertebankstoff de lux!
Ha en glad helg, Lotten!
Klemmer fra Kaspara

millandante sa...

Och jag älskar turkost ihop med den mörka lila... så läckert!!
Tack och lov att loppisarna finns!:)
Ha det bra på jobbet i helgen!
Kram

Ewa sa...

Hej! Härlig blogg du har! Jag undrar om du skulle vara intresserad av att byta ett tyg med mig? I inlägget "gult är inte fult" 9e dec -09 ligger ett gult påslakan med stora vita blommor. Jag har det i ärtgrönt o det är ett av mina stora favoriter. Jag älskar tygsyskon och skulle gärna vilja ha två glada kuddar i samma tyg fast olika färg. Vad sägs? En snutt gult mot en snutt grönt?

Mvh ewa

Skjerstad sa...

Så fine turkis opal glass :) Jeg har begynt å samle på hvit opal glass , har ikke kommet over noe turkis ennå :) Men det vil jammen jeg også ha ;)Så var det en lekker fargekombinasjon med turkis lilla og gul :)
Fin tunika på ei skjønn dame :)
Ha ei fin arbeids helg :)
Klem fra meg

Ewa sa...

Haha jag har minne guldfisk! Vi hörs på mailen. Ska leta mönster och kopiera. mvh ewa

gult hus i svingen sa...

Den samlingen er jammen flott. Du blander og setter sammen de flotteste stilleben.
Du kan jo sy du, skjønner vel ikke helt hvorfor du skal på kurs.... super tunika.Selv har jeg vært på Bruktbo idag, det ble da noen godbiter idag også. Fine stoffer bl.a, men ingen som hjertebankstoffet ditt.
Ha en fin arbeidshelg, jeg skal til Bergen for å besøke mitt lille barnebarn. Det glederjeg meg mye til. Klem fra Trine

till-vidas-ara sa...

Men hallå vad jättekul att JAG van något så fint!!!! Kanon! Du vet jag brukar inte direkt ha så lätt att vinna grejer, och jag tyckte verkligen om dina gömmor! Hoppas du hittade adressen :) Annars är det bara att säga till som sagt!

..och tack för att du inspirerar mig igen! Nu fick jag lust på loppis igen när jag ser dina fina samlingar!!! Att man verkligen kan göra sådana riktigt fina fynd på loppis! Har ju vart lite dålig på att ta mig dit på sistone! Tiden räcker ju så förfärligt dåligt till nu när man går skola på heltid - även m det är en jättemysig folkhögskola :)

..och vad härligt att se dig igen, söta du!!! tunikan ser toppen ut1 Önskar så jag hade din energi nu, men jag lovar dig att jag kanske har en hundradel v det du har i nuläget, mvhihi....det märks kanske nte när jag skriver, men efter lunchtid på skolan så börjar jag så sakta sjunka ihop och somnar nästan i bilen påvägen hem!
Kanon med sykurs för dig - men jag antar att du kan mer än övriga när du börjar :)

Fredagskramar Lycke

Tuppelure sa...

Hei! Jeg fant veien innom bloggen din gjennom Skjerstad. Jeg var på leting etter en DIY på å kle lampeskjerme men fant så uendelig mye mer! For en fantastisk inspirerende og gledespredende bloggdu har:O)
Gleder meg til å titte innom fremover!
God helg

erry sa...

Vilken fin turkos samling, pokalerna är ju utsöta! Det är du med o din nya tunika, vilken cool bild!

Ha en härlig helg! Kram

till-vidas-ara sa...

Tack vännen! Jag försöker samla på små grejer, bilder och tavlor, som kan passa i eventuella tavelväggar, så jag har ett litet lager att ta av, hihi...nu blev jag sugen på att göra fler och större tavleväggar..hmm....:)
Jo, det är jättekul att vi bor så pass nära varann - tar ca en kvart att köra till henne :) Men vettu - jag tror vi kommer att stöta på varann en dag :)

Mera fredagskram Lycke :)

af nord sa...

Är lite svag för turkost. Superfina och söta saker.
Lycka till på sykursen nu.
Kram
Helena

Y sa...

så himla roligt med sykurs!!
/Y som vill se meeeer av tunikan

Susanne sa...

JA härligt turkost glas! turkos är en av min favorit färger!
men den "gula" bilden på dig i den snygga tunikan var bara bäst!

syster doris sa...

Turkost & gult är FINT, min absoluta favorit kombination!

Kram till pysslaren !

tavelhus sa...

Härliga färger!

Elisabeth - anyhow.se sa...

Pokalerna var ju absolut HELT... bedårande är ju ändå ett bra ord va?! :)

Sanna sa...

Hihi ja man har långt mer samlingar än man egentligen tror..upptäcker dagligen att ops! där har vi ju ännu en samling.. =)

SV: Ja visst är tyget och porslinet underbart! Kärlek vid första ögonkastet.. <3
Den ena gardinlängden kommer att hamna på tradera, allt för att göra älsklingen glad.. =/

Hoppas du haft en toppen helg gumman!
Kraaaaaam
Sanna

Brigg sa...

oj så flott!!! energigivende!