måndag 22 november 2010

Sida vid sida

Foto: Lotten

Original och fejk sida vid sida. Koppen som låtsas vara äkta Berså-dekor står här brevid en skål i äkta vara. Kopparna (de är 6 stycken med fat) köpte jag för längesedan på Tradera för en billig peng. Tyvärr känns de så ömtåliga så jag vågar inte ha dem framme så länge barnen är små.... Skålen köpte jag på loppis i Östergötland i helgen. Kanske inget fyndpris på den men jag kunde inte motstå ;-)

I helgen har vi varit i Linköping och hälsat på släktingarna. Vi gick på julmarknad, barnen åkte pulka och vi åt gott och drack gott. Idag hoppas jag kunna sitta lite och sy.... igår tog den vita sytråden slut när jag väl satte mig.

14 kommentarer:

Ylva sa...

aha, har du varit här i Linkan! Vilken loppis var du på? Själv hann jag med en kort sväng på en återvinningsbutik i fredags men jag gick tomhänt därifrån...

Lotten sa...

Ylva - Jag var i en som låg bakom IKEA... hjärta-nånting? Det var inte mycket dom hade där faktiskt.... lite besviken var jag;-)

AttenKattenNoa sa...

Roligast är det ju med original, när man kan fynda det. Om det är ett fynd avgörs ju inte av priset utan av hjärtat! Men fint är det allt, kanske blir det en köttbullsskål till jul?

Simon sa...

Var du på julmarknad i gamla linköping?

Lotten sa...

Simon - Nej inte i Gamla Linköping... däremot i Trädgårdsföreningen.

Mitt skip er lastet med... sa...

Men de var da veldig fine, begge to :)

Marit

shinedesign sa...

Dette mønsteret er så vakkert! Jeg har letet etter dette på bruktbutikker i et par år nå, men aldri kommet over det her i midt-Norge. Er det Rørstrand? Nydelig i allefall og kanskje en dag....

Lotten sa...

Shinedesign - Det är Gustavsberg´s porslin, Stig Lindberg är det som ligger bakom designen. Sök på "Berså" på Tradera.com så hittar du mängder ;-)

erry sa...

Både original och fejk är fina, men originalet är ett strå vassare! :)

Andregasellen sa...

Så fine de er!Synes de var fine begge to jeg:)
Bra å få prutet ned litt på den Topazen, den er jammen dyr nok.Som du kanskje forstår har jeg hatt litt startproblemer med min Topaz, men med litt tålmodighet løser alt seg:)Men det tar TID å bli kjent med maskinen.Hvis du kjøper en Topaz må du ikke nøle med å sende meg en email hvis du får problemer!Det er mange ting man ikke blir fortalt i butikken...
Man kan godt lage egne design i 4D, men det er mye bedre å kjøpe et bra tegneprogram på internett og og overføre til 4D etterpå.Tegneprogrammet til 4D er ikke så veldig bra, det blir litt store pixler og tegningene blir veldig data-aktige.
Jeg tegner på ipad, men ArtRage har et bra tegneprogram du kan kjøpe på nettet, det koster omtrent 500 NOK.Men da må du nok ha datategnebrett...
Men som sagt, bare spør hvis det er noe du lurer på:)Jeg forklarer gjerne:)
Ha en fin kveld!

Mathildes skatter sa...

Veldig fine, original eller ikke :)

pippigul sa...

Åh vilken fin duk som ligger där under! Alltid lika kul att följa din blogg!

till-vidas-ara sa...

tycker så mycket om dem..men de syns sällan eller aldrig här uppe i norr på loppisarna :(

Kramar Lycke

Bolin design sa...

Även om de inte är äkta Lindberg, så var de fina