tisdag 9 november 2010

Tisdagstema - köksinredning

Foto: Lotten

Köksinredning är veckans tema på Fabriken och jag har valt att visa vårt kök på landet. Det total-renoverades sommaren 2009 under kaotiska förhållanden med plötsligt dödsfall, hantverkare som inte dök upp eller gjorde ett uselt jobb, diskmaskin som blev strömförande mm. Det mesta jobbet gjordes av mina bröder och mig. Köksskåpen och bänkskivan är från IKEA. Vitvarorna är från Miele - oslagbara i kvaliteén och funktion.

Foto: Lotten

Porslinsskåpet är en Liatorp bokhylla från IKEA som kapats i rätt höjd. Soffan är en gammal gustaviansk soffa som skall renoveras och kläs om såsmåningom. Lampan är en gammal fabrikslampa som min mamma tjatade sig till på 70-talet. Jag har bytt till en knallrosa textilsladd ;-) Tapeten är från PIP-studio och stolarna är Lilla Åland karmstolar - otroligt sköna att sitta i!

21 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

herlig kjøkken, Lotten:)
Får mange tips og ideer av deg her:) Vi skal jo pusse opp kjøkkenet:)

Tirsdagsklem fra Trine:)

till-vidas-ara sa...

Du får väl komma upp till mig i norr för att få lite snö då :) Här verkar den vilja stanna nu! Jo, jag är glad att ha fått tillbaka lite sömn - vet inte vad som händer när den försvinner sådär, men det har varit tungt!
Gillar verkligen ert kök på landet! Är det du som målat tavlan över spisen - den var fin! och tapeten och industrilampan är underbar! Stolarna blev jag genast sugen på själv när du också säger att de är sköna! Men jag antar att de är fasligt dyra?!?

Kramar Lycke

VintageReGreening sa...

Så fint kök! En finurlig idé att bygga in bakom pärlspånt. Jag flyttar gärna in!
Kram!

popetotrora sa...

När man ser det här köket är det svårt att tro att det byggdes under sånt kaos. Det ser hur fint ut som helst! Fräscht men ändå lantigt. Precis som man vill ha det på landet. :-)

Ha en bra dag! Kram

Lotten sa...

Lycke - Tavlan ovanför spisen är en keramikplatta gjord av en keramiker som heter Herman Fogelin. Stolarna är dyra... men våra är köpta på auktin så vi kom undan liite billigare!

Susan - Ugnarna är inbyggda i garderoben i matsalen. Det sparade en massa plats i köket ;-)

Tuppelure sa...

Så fint kjøkken. Vi er midt i oppussing men har stått litt stille de siste ukene. Fint å få litt inspirasjon til å jobbe videre:O)

Elsker fortsatt bloggen din!

a piece of happiness sa...

Precis ett sådant kök vill jag ha. Älskar de lådorna med en skåra till handtag. Är du nöjd med dem?

:)) LiseLotte

fiazoo sa...

åååh ett så ombonat och inbjudande kök. jag MÅSTE sätta igång med lilla skruttköket här hemma. tack för inspirationen :)

Ylva sa...

väldigt söt tapet det där!

Lotten sa...

Liselott - Vi är supernöjda med dom lådorna med skåra istället för handtag. Det enda jag kan känna ibland är att vissa tunga lådor är ibland svåra att öppna... tex lådor med många gjutjärnsgrytor i ;-)

MOKKASIN sa...

Åh, fint!
Pip-tapeten är ju lovely!
Ha en fin dag!
Kram Sofia

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Fint är det! Jag hade gärna haft det så :) Jag gillar speciellt bordet... tycker om stora, rejäla möbler som står där dom ska :)

Liselotte sa...

Ja Pip tapeten är underbar.
Matcha med lite porslinsprodukter.
Gå in på www.hillhouse så hittar du massor av porslin,kuddar mm.
Om du länkarså får du en present. Läs mer på shoppen!

Jenny Bergvall sa...

Vilket litet härligt kök ni har där, på landet. Lite modernt, mycket praktiskt och en skön känsla av lantliv. Ni/DU har lyckats jätte bra med inredningen där!! FINT!!! Kram Jenny

AttenKattenNoa sa...

Ja, nu blev man sugen på att fixa köket! Hur ska man hinna allt man vill? Ett angenämt problem dock! Gillar verkligen att du satt rosa lampsladd på fabrikslampan. Det är ju kontrasterna som gör det!

Fröken Pyssel sa...

Så otroligt mysigt kök, verkligen jättefint!

Blandet loft sa...

Så nydelig!!

erry sa...

Kan aldrig se mig mätt på ert underbart fina kök pålandet! Ååååhhh, vad fint det är... :)

Therese sa...

Vad fint att montera in micro och ugn i träpanelen! Vi har monterat in dme också, men i en tillbyggnad på väggen eller vad man ska säga, så här var ju mycket finare.

Fröken Fräken sa...

Me like! Och än mer beumdransvärt att det blev så bra om det var så rörigt hos er just då. Och ditt bord skapade sannerligen ha-begär hos mig.
Jag önskar att jag hade större matplats så att jag kunde få plats med en gammal kökssoffa...

Christin sa...

Fint kök, och av alla olyckliga omständigheter märks som tur är ingenting !