fredag 4 mars 2011

Mindre necessär

Foto: Lotten

När jag var i Stockholm för snart två år sedan köpte jag en halvmeter elefanttyg på Svenskt tenn i den mest fantastiska rosa färg. Jag sydde kuddar till landet av tyget. Det lilla som blev över har blivit en liten fodrad necessär med orange foder och gul dragkedja. Den här skall jag behålla själv för jag älskar den rosa färgen och elefantmönsret.

Foto: Lotten

Ikväll är det dags för jobb igen. Här hemma jobbas det för fullt utanför när byggjobbarna sågar ner fasaden.. det dammar en hel del och varje gång man går in drar man med sig vitt fint puts/gipsdamm. Man får hålla efter flera gånger varje dag med dammsugaren. Nu skall jag upp i tvättstugan och stryka och mangla lite tvätt. Ha en skön fredag!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så fin! Älskar det rosa med det gula. Springfling :)

Kerstin sa...

Snygg! Du gör rätt i att behålla den själv.

pippilotta sa...

riktigt snygg ihop med "kulturtantutstyrseln" jag röstar på att du skall ha den som plånka så att du kan visa den så mycket som möjligt:) fin fredag i byggdammet!

Frida H sa...

Du är så duktig som kan sy :( Jag vill också kunna sy!

Ang. jordgloben så är den jättesöt! Den är gammal så att det är Sovjetunionen som gäller på den :)

Kiiromi sa...

Finfin! Bra, man glömmer lätt att behålla någon själv ibland.

Ps, lyxigt med mangel.

Trevlig helg!
/Mia :)

Re-dizain sa...

Självklart du ska ha den själv...nu när du har kulturtant stilen:) Kram

erry sa...

Sååå söt! Jag bara älsar Estrids elefantmönster, måste nog ta mig råd att köpa lite till mig själv... Den rosa färgen är underbar, men jag är också förtjust i det gula elefanttyget- har inte du något sytt av det också?

Jag minns väl dina fantastiska rosa elefantkuddar, och jag har sparat numret av Hem & Antik(eller vad heter tidningen?) där ditt sommarhus var med.

Önskar dig en fin helg!

Renovationary sa...

Oj så fin! Jag har ngr stuvbitar av jacobsentyg som jag inte riktigt vet vad jag ska använda till. Inser nu att jag kanske kunde göra en necessär:) är ingen höjdare på att sy i dragkedjor så kanske du kunde lägga ut lite bilder hur du gör dina necessärer för att få dem så snygga?

a piece of happiness sa...

Den var fin!!!
Dragkedjan är bekant, känns som en äldre variant. Jag kanske ska ta och försöka mig på och sy en någon gång. Det kan väl inte vara så svårt?

LiseLotte

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Tusen takk for gode ord. Jeg må og få gratulere med en super liten veske. Den ble stilig! Du er flink :D

popetotrora sa...

Jättefin! Det där tyget är en riktig höjdare. :-)

Made by Ina sa...

Förstår att du behåller den själv, super härligt tyg !!

Kram Marina

Come again secondhand sa...

väldigt fint!

pippivogel sa...

Hej Lotten.
Ja vi håller tummarna för lägenheten nu!
Fläktkåpan är i kopparplåt och får jag säga själv tycker jag att den är skithäftiftig :D hahaha! Köpte matchande taklampa på IKEA för att tabfram det kopparaktiga och tanken var först att elementet och rören skulle sprayas koppar- men sen blev de GULA:)

KRAMAR och trevlig helg

Maria sa...

Underbar!!!

Fröken Pyssel sa...

Helt underbar är den, förstår att du gillar den! Alltså, jag trodde jag redan hade kommenterat denna söta neccessär, men ser inte något inlägg från mig så det har jag nog inte. Tokfin är den iaf och tyget är underbart, visste inte att det fanns i rosa :-)

Maria sa...

Hejsan!

Supertrevlig blogg. Jag tänkte fråga dig hur du syr i dragkedjor så fint?
Blir bara knöligt när jag gör..

Ha en bra torsdag/Maria

devil jiang sa...

The anime series debuted in Japan in 1997, and it follows an entirely separate rolex submariner replica storyline than the video games (except for Pokemon Yellow, which was based on the anime). As it louis vuitton outlet turned out, US audiences first experienced Pokemon through the TV show, and then the video game, the opposite to its Japanese release. Currently, Pokemon is the fifth longest running hermes outlet animated show in the US (The Simpsons, King of the Hill, Arthur, and South Park filling out the list), however, it has the most episodes of all of these shows, coming in with over 450 episodes. There are also Pokemon movies, as well as specials. The first Pokemon movie, Pokemon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back, is the highest replica handbags grossing anime film in the US, as well as the most successful of the Pokemon movies.