tisdag 17 maj 2011

Tisdagstema - en kär pryl

Foto: Lotten

Det var svårt tisdagstema den här veckan tycker jag. Det kan bero på att jag jobbar så hackigt just nu så jag är ständigt trött eller att jag har så mycket runt mig som gör att inspirationen tryter. Det enda som jag kunde komma på var min kära symaskin. Den är en kär pryl pga att jag har sytt så mycket fina och fula saker genom åren på den. Jag skulle inte klara mig utan symaskin tror jag.... däremot skulle jag inte tacka nej till en modernare variant med mer sömmar ;-)

Vill du se fler kära prylar gå in på Fabriken och se vad de andra fabriksarbetarna har valt att visa upp. Trevlig kväll!

14 kommentarer:

Wilhelmine sa...

Hei på deg. Jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips på bra loppis eller loppisbutikker, ala Myrorna i Gøteborg, jeg skal dit på helgetur og har så lyst å jakte litt på retrotyg. Ha en fin dag videre og jeg er enig med deg, symaskinen er en så kjær ting, jeg elsker også min, så synd at energien ikke alltid strekker til å sy så mye; ) KLem Wilhelmine

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Åh, var inne hos Popetotrora och där var det också en symaskin. :-)

Hade varit kul att ha dig med på pysselstafetten, men skulle det bli för stressigt så blir det inte kul, så du väljer helt rätt. :-)
Kram!

Gila sa...

Det var ett bra val!

popetotrora sa...

Mitt val föll också på symaskinen (såklart) i dagens tema. :-)

Re-dizain sa...

Den hade man knappt klarat sig utan:)

E.R.R.Y sa...

Jag hade gärna valt symaskinen som kär pryl jag med, men min är för gammal och skruttig för att vara mig tillräckligt kär.. :P Hihi. Ta en titt på min kära pryl, du är nämligen med på "ett hörn". :)

Wilhelmine sa...

Hei, tusen millioner takk for fine tips. Jeg bare lurte på Kommersen, som Kaspara bruker å reise til, er det et fint loppis? LIgger det i Gøteborg sentrum eller litt på utsiden.

pippilotta sa...

har en likadan, Bettan kallar jag henne :)

Maria sa...

Jösses och milda matilda. Jag har glömt bort Fabriken under ledigheten och missade att komma ihåg det nu när jag är hemma igen. Får bli på Söndag då...

24seven by [bo:bakk] sa...

Jag tror inte du kan sy fula saker. :)

Bra val, jag är också kär i min mammas symaskin jag lånar på obestämd tid. *S*

Ha en fin dag!

Mvh Helena

Anna sa...

jag har en brother innovis med en massa sömmar använder aldrig nån annan är raksöm och zickzack ändå :P
Och den bästa maskinen jag har är en som bara har raksöm :P den är så rolig att sy på att det är en ren fröjd. En janome 1600

lillasysterH sa...

tjena!
har fixat en ny tävling på min blogg. det är lätta regler och man vinner en veckas visning i menyn!!
kika in! :)

Fröken Eila sa...

Väldigt bra val, jag är så glad i min symaskin jag också :)

Therese sa...

Samma här, vad skulle man göra utan sin symaskin...?! Livet skulle vara lite halvt då på nåt sätt.

Må så gott, kram Therese