tisdag 24 januari 2012

En shoppingkorg och sopsortering

Foto: Lotten

Jag har under hösten inte haft något loppislust.... den försvann där ett tag men nu är det på väg tillbaka. Den här shoppingkorgen sprang jag på häromdagen och föll som en fura. Jag tänkte att den nog kan lösa en del av sopsorteringspusslet för oss. 
Det här med att sortera sopor är ju jättebra ur alla synvinklar... utom en - utrymmet! Jag vet inte hur man skall få ihop det med alla sorteringskärl. Hur har ni löst det?
Vi har under diskbänken tre kärl till; matavfall/kompostering, plast samt sopor. Papper/tidningar samlas i en behållare i köket jämte pantburksamlingen. I hallen har vi en kasse framme som vi samlar pappersförpackningar och där brukar glaset hamna med. Inte så snyggt! Metallen lägger vi i en liten burk som just nu står framme på diskbänken. Ingen glamour här inte! Hur skall man lösa det här så man slipper se det men samtidigt lätt kommer åt det?


Foto: Lotten

7 kommentarer:

Kaja sa...

Jag vet inte... Tycker också att det är hopplöst. Nu har vi två kärl sopor+kompost under diskbänken och så har jag en bänk med tre påsar i (ungfär som halvhöga papperspåsar), där finns en för papper, en för returflaskor och en för... tja, allt annat. Och så har jag en burk på hyllan för batterier.

Vi gjorde om i köket för ett tag sedan och bänken är väl sådär snygg... så vi borde komma på något nytt!

hennihenni sa...

Knepigt - vi har ställt en hylla i ett "dött" utrymme bakom dörren och så har vi skilda sorteringskärl (ikeas källsorteringsväskor) för papper, glas, metall och plast där. Dörren täcker sedan det hela så att man slipper fundera över hur det ser ut.

Jenny Bergvall sa...

Det eviga problemet för mååånga! jag kommer att ta in våran hallmöbel, en vit liten bänk med förvaring, in i köket i huset. Där kommer jag ha pappersavfall (tidningar m.m.) Sen har vi rätt trångt under zinken, men jag hoppas få in ett par kärl för glas, metall o ev. kompost. Vanliga soporna kommer stå under köksbänken som är "fri" under. Returburkar o glas lär jag ha i en tunna utanför altandörren (som är i köksdelen). Jag hoppas att det blir bra och funktionellt. Får blogga om det i framtiden ;)

creando sa...

Svårt det där...vi har två kärl för brännbart och komposterbart i sopskåpet. Plus en pappkasse där plast,tetra, kartong, metall och glas hamnar. Den kassen tömmer vi i garaget där vi har stora backar för den sorteringen. Sen har vi tidningar i en stoooor låda i en byrå i hallen. Men visst tar det plats...det gör det. I min kommun är vi tvungna att sortera, så det är bara att gilla läget.

Kramar Kicki

Lotten sa...

Tack alla för er fina input på det här problemet med sopsortering och plats. Jag skall finurla lite och se om jag kan komma på något smart som passar vårt hus/kök/liv... Återkommer med uppdatering om det blir någon förändring/förbättring.

Ewa sa...

Mönstret är från allt om handarbetes sömnadsmagasin nr 3 2011. Kanske finns på bibblan!

E sa...

Vi använder sorteringsbackar från ikea. Jag har märkt locken med dymo och jag tycker inte att dom är fula så dom stör. Men det beror väl på om man har någon bra plats för dem. Vi har tre av dom stora och tre av dom små, då räcker det med tömning en gång i månaden. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90076364/#/60076365