lördag 29 september 2007

Malin, Johanna och Pelle

Foto: Lotten
.... har fått nytt sällskap! Det är den stiliga Dora som har flyttat in på hyllan.

Foto: Lotten
Visst är hon fin? Det är Lisa Larsson som har designat henne för en sisådär 45 år sedan. Det är min mormors som jag nu har fått överta. Jag är såå glad över att ha fått ta hand om henne nu!
*
Mormors lägenhet på äldreboendet är möblerad men inte helt klar än. Hon flyttar motvilligt in där på måndag. Jag hoppas att det kommer gå bra.
*
En annan fråga som jag hoppas att ni kan svara mig på : hur får man bort avlagringar i gamla te-koppar? Går det överhuvudtaget...? Jag har något i bakhuvudet som säger mig att det är någonting med vinäger eller ättika.... men vad? och hur? Vet ni något bra sätt kan ni väl tipsa mig!
Ha en skön lördagskväll! Nu skall jag ta ett glas vin och slappna av lite....

13 kommentarer:

Eva sa...

Lisa Larssons härligt runda figurer är ju så fina. Sååå dyra också. Hoppas din mormor kommer att trivas. Ha en skön lördag

Sara sa...

Superfina figuriner :)
Känner oxå igen det där med ättika och vinäger... men saknar tyvärr nåt recept.

Anonym sa...

Tefläckar försvinner om du skrubbar med mycket salt och ytterst lite vatten.

Maria sa...

Jag har provat ta bort tefläckar med salt och vatten, fungerar. Det fungerar också med citronsyra och lite vatten och så gnuggar man.

Lisa Larssons figurer är jättefina. Min syster hade tre bokstavsflickor men inte Dora utan en som ligger på mage och en som sitter och en till (minns inte riktigt vilken) Jag skulle gärna ha någon också!

Anonym sa...

Salt och vatten funkar jättebra på the fläckar. Annars kan man fylla koppen med hett vatten, hälla i lite maskindiskmedel och låta det stå över natten.

essko sa...

Fiin Dora! En hög salt och några droppar vatten, och så gnugga, så går tefläckarna bort:)

Lotta sa...

Lisa Larssons figurer är härliga!

Ha en riktigt härlig söndag!

kram
Lotta

Lotten sa...

Tack allihop för tipset om salt och vatten! Det fungerade kanon! Nu är min koka-koppar rena och fina utan tefläckar ;-)

Signes Vind sa...

Precis som andra skrivit så är salt jättebra att ta bort teavlagringar med. Men jag använder mest Svinto - försiktig på handen får man vara så man inte repar - men jag dricker ju bara te (blir aldrig vuxen nog att dricka kaffe) och i mina tekoppar funkar Svinto. - men försiktigt, försiktigt så man inte förstör något.

Anonym sa...

Jag brukar låta kopparna stå över natten med vatten i (som jag satt lite diskmedel i). Pressad citron och salt är också bra, men funkar bäst på kalkavlagringrar. Lycka till!

Anonym sa...

Jag kör också med Salt!!! Perfekt slipmedel! Skonsamt. Mycket salt och en tandborste och lite vatten brukar funka!

Anonym sa...

varmt vatten + bakpulver är oxå kanon. låt stå över natten.. sen bara att skölja ur.. då behöver man inte "slipa" med salt...

Anonym sa...

Prova vanligt salt och en skvätt vatten, brukar funka ganska ok =)
mittlillabo