söndag 30 november 2008

1:advent

Foto: Lotten
Redan 1:a advent..... jag fick slitit fram adventsljustaken från förrådet imorse för att hinna fotografera medans det var ljust! Den här adventsljustaken är köpt för 50 kronor på en loppis för ett par år sedan. Det ser ut som om den är hemmagjord... kanske av något barn? Det är därför jag gillar den - det naivistiska! Ser ni duken den står på...? Oxå ett loppisfynd för en tjugolapp. Jag tycker den är cool för att den försöker se ut som om den är handarbetad..... men ack så fel man kan ha ;-) Tryckt korsstygnsbroderi är väl hur cool som helst!

Foto: Lotten
Idag skall vi städa litegrann och få upp alla ljustakar och stjärnor.... en tur till kyrkan med lilleman. Han skall sjunga adventssånger med sin dagisgrupp..... Så sött! Hoppas att han vågar sig fram.... Inatt jobbar jag igen. Ha en riktigt skön 1:a advent!

12 kommentarer:

makiato sa...

Vilken söt ljusstake, den gillar jag!

Fröken Fräken sa...

Åh, vilken charmig ljusstake! Man blir ju glad bara av att se den!

Jo, det blir lite mycket rött med rött ljus också. Min granne har nämligen satsat på röd belysning all the way så att det känns som att man bor granne med... ja, du vet... ;-) (det är en äldre pensionär som bor där så jag antar att han bara är glad i färg..)

Lotta Sultan sa...

söt!
precis en sådan vill jag ha!men det lär väl bli svårt att hitta!

vikevire sa...

Det var en fin Staffan Stalledräng som vattnar sina pålar fem. Förstår att du blev glad att hitta den. Säker är din lille pojke förtjust i den också.

Anonym sa...

Hei Lotten
Den adventsstaken likte jeg supergodt! Så herlig og litt naivistisk som du sier. Aldri sett noe lignende. Kan se for meg din søte minstemann synge i kirken ja.
Det blir sikkert litt rørende.
Vi har hatt adventskos her hjemme med familie og nybakt adventskrans. Får se om jeg ikke får ut noen bilder i kveld. Ha en fortsatt fin dag,Lotten! Stor klem fra Kaspara

Anonym sa...

JÄttesöt ljusstake. Vår brann upp förra året så jag är på jakt efter en ny - kan inte riktigt bestämma mig för modell dock. Börjar ju bli lite aktuellt med tanke på dagens idag...

Anonym sa...

For noen herlige putetrekk du har funnet på Tradera! De fineste fargene jeg vet om i kombinasjon!
Flott lysestake også! Jeg tror jeg må utforske Tradera..
Ønsker deg en fortsatt fin søndagskveld og fin adventsfeiring videre! Klem fra Kardemomme :)

essko sa...

Ja, fiin ljusstake!!!

Re-dizain sa...

Mycket fint och färgglatt stake...det var fina tider för några år sedan, då kunde man fynda på loppisar.

Maria sa...

Den ljusstaken gillar jag!! Ska se handgjort ut!

r e b e c k a sa...

Mina föräldrar har också den adventsljusstaken, ett arvegods från min farmor och farfar. "Vår" har lite annorlunda färger men annars är den precis likadan. Pappa säger att den gjordes av patienter på Sankt Sigfrids mentalsjukhus i Växjö och att farmor köpte den av dem på en julmarknad på 50- eller 60-talet. Men det kan ju hända att det var en vanlig "byggsats" som folk lite varstans gjorde.
Det ska tydligen vara lite svårt att hitta ljus med rätt storlek men 50 kr är ju helt sjuuukt billigt! Vilken tur du har haft! (eller skicklighet kan jag anta ;))

Anonym sa...

Det där var en riktigt fin adventsljusstake. Lyckliga du som hittade den!