onsdag 2 december 2009

Mina skatter


Foto: Lotten

Jag plockade fram alla mina favorit fat ur skåpsgömmorna.... gillar de olika mönstren och storlekarna tillsammans. Det är som när man var liten och tog fram sin lilla låda med sin "skatt"... då kunde det vara några fina knappar, ett bokmärke och en fin penna som man aldrig skulle använda just för att den var så fin ;-) Liite så är det med mina fat - de är så fina så jag vill nästan inte använda dem. De skall ju diskas för hand och det tror jag inte att mannen skulle komma ihåg utan han skulle nog köra dem i diskmaskinen - VE OCH FASA! Mitt Bersåfat är kört i diskmaskin och nu är det jättefult i dekoren, matt och blekt. Jag använder dem ibland, vid speciella tillfällen ( och jag vet att jag kommer att fixa disken och inte min sambo )


Foto: Lotten

Det här tyget hittade jag i gömmorna när jag plockade lite häromdagen.... Jag tror att det är en bonad eller kanske en duk. Jag funderade på om jag skulle ta och göra en kudde av det...? Gillar verkligen blomman i mitten. Vågar man klippa i det...?

14 kommentarer:

Katarina sa...

jag har förstört mina lotus tallrikar genom att köra dom i diskmaskinen, men jag tänkte att jag vill äta fint även till vardags. Men bersåtallrikarna kommer inte i närheten av maskinen.

Krickelin sa...

Tyget kommer passa perfekt som kudde. Kör på! :) Jag kör allt i diskmaskinen, men jag är rätt slarvig. Och så ångrar jag mig alltid sen efteråt. :( Ha en fin dag.

Re-dizain sa...

Ja, det underbara 60-70-tal, designens blomster....

Anna sa...

tyget bara måste vara en dukversion av märta lena bjerhagens pompeja i mörkmörkgrönt. Finns ute på tradera då och då i metervaraversion.

Susanne sa...

ja diska i maskin är aldrig att föredra gamalt vackert porslin...
förstår att det är dina favoriter :)

Brunkullan sa...

Diskar ochså favvona för hand:)

Sy en rund kudde! Kanske en med röd baksida, till det fina blommönstret. Samt en liten bollfrans runt om:)
Susanne

Lycke sa...

Hu! Jag har råkat köra mina fat i maskinen mer än en gång för mycket - måste bli skärpning här!!! Ännu har jag inget i berså...snyft - tycker det är så väldigt väldigt fint - men det dyker sällan upp på loppisarna här!
Tycker visst du törs klippa i tyget - du syr så fint, så det är bara att sätta igång goa du!

Kramar Lycke

ingen fara på taket sa...

Ja gör en kudde för om du inte använder den till duk så gör den ju ingen nytta alls.

Retro Elephant sa...

Tyget skulle vara kanonfint som en kudde!

//Lina

erry sa...

Fina tallrikar, Mon Amie är min favorit! Tyget var ju himla läckert, klart du ska göra en kudde av det så att du får använda o beundra det varje dag! :)

Y sa...

jag har precis samma duk, pompeja "utan kruka". men jag har tänkt använda den som duk, trots att jag aldrig har dukar framme. Men iallafall. Min man vill slänga allt som inte funkar i diskmaskinen. Morrr!

Maria sa...

Vilken fin samling! Jag har något porslin som blivit förstört. Och en massa Bersåporslin som jag nästan aldrig använder eftersom det måste handdiskas. Men det är ju fint att ha i skåpet med =)

r e b e c k a sa...

Vilka härliga fat! Visst är det svårt, ska man använda dem ofta måste man ju nästan köra dem i diskmaskinen...
Min mormor och morfar hade hela berså-servisen som de använde som vardagsporslin i många år och när de skaffade diskmaskin skaffade de som tur är en billigare, maskindiskbar servis. Vem som ska ha servisen nu när de har gått bort är inte bestämt, för vem orkar handdiska...?

Randiga Tråden sa...

Fint tyg, kommer att bli en kanon fin kudde.